Matkaluotto – Jopa nopeasti matkalaina netistä, 2023

Se millaista lainaa kannattaa ottaa lomaa varteen, jos siis sellaisesta tarvitsee/haluaa, riippuu isolta osin siitä, miten hyvin tietää ennalta sen, miten paljon lainaa tarvitsee matkaa varten ja siitä, miten nopeasti pystyy maksamaan käytetyn lainan pois. Ainakin mikäli ei ole ennalta varmaa ideaa siitä, paljonko lainaa tarvitsee lomaa varten, niin voi varsinaista lomalainaa parempi vaihtoehto olla hyvin matkailuun sopiva luottokortti. Mielestäni sellainen on esiteltynä alempana tällä sivulla.

Mikäli uskoo, että tarvitsee matkalainan & korkojen ja kulujen maksamiseen ainakin jonkin verran lainaa-aikaa, niin voi luottokorttia parempi vaihtoehto olla perinteisempi lomalaina. Nimittäin esimerkiksi tällä sivulla mainittu luottokortti voi antaa alkuun melko kivasti korotonta maksuaikaa, mutta jos käytettyä luottoa ei maksa sen aikana pois, niin voi käytetyn luoton korko helposti olla korkeampi kuin perinteisellä matkalainalla. Matkalainaa varten on tällä sivulla ehdotettuna niin sanottuja lainavertailuita. Ne ovat palveluita, jotka voivat yrittää löytää usealta lainafirmalta lainatarjouksen esimerkiksi lomalainaa varten. Tuo voi auttaa löytämään jopa mukavan edullisen lomalainan.

Matkaluottoa, ilmainen matkavakuutus ja korotonta maksuaikaa

Bank Norwegianin luottokorttia matkailuun käyttäessä voi esimerkiksi saada ilmaisen matkavakuutuksen. Tuohon vaaditaan se, että vähintään 50% matkan kustannuksista on maksettu kyseisellä luottokortilla. Ja jos käyttää tätä luottokorttia Norwegian-lentoyhtiön lentoihin, niin voi siitä kerryttää jonkin verran bonuspisteitä. Lisäksi Norwegianin luottokorttia käyttäessä voi saada jopa 45 päivää korotonta maksuaikaa.

Erityisesti matkailemisen näkökulmasta kivaa on vielä se, että Bank Norwegian ei veloita edes ulkomailla nostopalkkiota sen kortilla automaatilla tehdyistä nostoista. Bank Norwegianin luottokortin vahvuudet ovat johtaneet siihen, että pidän sitä parhaana luottokorttina matkailijoille. Mikäli Bank Norwegianin luottokortti kuulostaa hyvältä sinulle, niin haluat ehkä hakea sitä: hae Bank Norwegianin luottokorttia.

Olen kirjoittanut Bank Norwegianin luottokortista tällä sivustolla enemmän esimerkiksi tälle sivulle. Lisäksi olen kirjoittanut kattavammin Bank Norwegianin luottokortin käyttämisen mahdollisesti tuomista niin sanotuista lentopisteistä tänne.

Löydä jopa edullinen lomalaina

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Jos haluat enemmän tietoa Omalainasta, niin voi esimerkiksi tämä sivu tällä sivustolla olla hyödyllinen.

Matkalaina ilman vakuuksia

Yksikään tällä sivulla listattu palvelu ei vaadi vakuuksia. Myöskään kilpailuttajien palvelussa mukana olevat lainafirmat eivät lähtökohtaisesti vaadi vakuuksia lainalle. Lomalainaa voi siis ainakin tuossa mielessä hakea varsin helposti.

Myöskään takaajaa ei vaadita

Sen lisäksi, että lomaluottoa voi hakea ilman vakuuksia, niin voi sitä hakea myös täysin ilman takaajaa. Tämäkin asia tietysti tekee lainan hakemisesta nopeampaa ja helpompaa kuin se voisi olla.

Tarvitseeko matkalainaa varten liitteitä?

Jokaisen tällä sivulla listatun kilpailutuspalvelun avulla voi hakea lainapäätöksiä ilman liitteitä. Voit siis saada nopeasti ja helposti käsityksen siitä, voitko saada lainaa ja jos se on mahdollista, niin millä ehdoilla. Sitten, jos päätät ottaa vastaan jonkin mahdollisesti löydetyn lainan, niin saattaa luottolaitos kysyä todistusta tuloista. Se, kysytäänkö todistusta tuloista riippuu isolta osin siitä, mistä ja minkä kokoista lainaa haluaa. Jos esimerkiksi 500 euron lomalaina riittää, niin saattaa selvitä kokonaan ilman liitteitä. Toisaalta vaikkapa 5 000 euron lainan kohdalla kannattaa varautua lähettämään ainakin yksi liite. Onneksi lainafirmojen pitäisi käsitellä liitteet turvallisesti ja ainakin melko nopeasti.

Lomalaina voi olla käytössä jo varsin nopeasti

Lainoja kilpailuttavat palvelut voivat löytää pikavippejä halvempaa lainaa. Tuo on tietysti hyvä asia. On kuitenkin hyvä tietää se, että nämä paikat eivät ainakaan yleensä ole yhtä nopeita paikkoja saada lainaa tilille kuin pikavippipaikat ovat. Tuo ei kuitenkaan tarkoita sitä, että lainan saaminen olisi erityisen hidasta. Kilpailuttajankin avulla voi nimittäin parhaassa tapauksessa saada lainarahat jopa samana päivänä, kun lainaa lähti hakemaan ja yli paria arkipäivää ei pitäisi lähtökohtaisesti mennä vaikka lainan saaminen kestäisikin hieman pidempään. Noin toki olettaen, että on omasta puolesta tehnyt kaiken tarvittavan.

Minkä verran maksuaikaa matkalainalle?

Tällä sivulla esitellyt lainahakemuksen kilpailuttajat mahdollistavat jopa varsin pitkän maksuajan hakemisen. Lähtökohtaisesti laina-aikaa ei kuitenkaan kannata ottaa enempää kuin tarvitsee. Tuon pitäisi auttaa pitämään lainan korkokulut kurissa. Jos siis uskoo selviävänsä lainasta jo vuodessa, niin kannattaa laina-ajaksi todennäköisesti valita vuosi.

Lainaesimerkki lomalainasta

Tämä lainaesimerkki on Sortterilta: lainaa 1 500 euroa 2 vuoden maksuajalla, tyypillinen kuukausilyhennys 74 euroa ja lainasta kokonaisuudessa takaisin maksettava summa 1 765 euroa. Tämä esimerkki on suuntaa-antava ja edustaa varsin edullista lainaa, eli ei kannata yllättyä, jos itselle ei tarjota lainaa ainakaan ihan näin hyvillä ehdoilla.

Mahdollisesti tarjottavien lainojen korko voi riippua esimerkiksi siitä, miten paljon lainaa hakee. Isompien lainojen korkoprosentit ovat lähtökohtaisesti matalampia kuin pienten lainojen korkoprosentit. Toki euroissa mitaten korko voi hyvinkin olla isompi suuremman lainan kohdalla. Lainojen korkoja rajoitetaan Suomessa nykyään 20% korkokatolla, joka koskee lainan nimelliskorkoa. Lainafirmat vaikuttavat noudattavan tuota rajoitusta.

Nimellisen ja todellisen vuosikoron ero riippuu siitä, minkä verran mahdollisia muita kuluja lainasta peritään itse koron lisäksi. Nuo muut kulut voivat tarkoittaa esimerkiksi lainan avausmaksua ja kuukausittaista tilikulua, joka peritään siitä, että laina on olemassa. Esimerkiksi Rahalaitos vaikuttaisi erottelevan palvelussaan nimellisen ja todellisen vuosikoron todella selkeästi.

Voit valita lainan käyttötarkoitukseksi “Matkustus”

Mikäli päätät hakea lainaa Omalaina-palvelun kautta, niin kysytään lainahakemuksen lopussa lainan käyttötarkoituksesta. Kyseisestä valikosta pitäisi pystyä valitsemaan helposti kohta “Matkustus”.

Voit pysyä kotimaassa tai suunnata ulkomaille

Lomalainan suhteen ei ole rajoitettu sitä, mihin kohteeseen menet. Halutessasi voit siis ottaa lomaluoton kotimaan matkailua varten, jos sinulle tarjotaan lainaa, mutta toisaalta voit tehdä mahdollisesti tarjottavalla matkalainalla vaikkapa pitkän kaukoreissun. Toki noiden kahden vaihtoehdon välillä on ainakin normaalisti aika iso ero siinä, miten paljon lainaa tarvitsee.

Voit maksaa lennot, hotellin, vaikkapa molemmat tai muita matkailuun liittyviä kuluja

Lomalaina ei ainakaan tyypillisesti rajoita sitä, mitä matkailuun liittyvää sillä maksat. Voit siis maksaa lomaluottoa käyttämällä vaikkapa lennot, hotellin tai matkapaketin.

Lainaa lomamatkaan – hyvillä tarjouksilla voi pienentää lainan määrää

Mikäli seuraa aktiivisesti esimerkiksi lomalentojen hintoja, niin voi mahdollisesti löytää hyvän tarjouksen, jonka myötä tarvitsee ottaa vähemmän lainaa lomamatkaa varten. Hotellihuoneiden hinnoissa ei välttämättä ole yhtä paljon heiluntaa kuin lentojen hinnoissa, mutta joskus on löydettävissä ainakin melko hyviä tarjouksia lentojen ja hotellihuoneen yhdistelmälle.

Minkä verran lainaa matkalle?

Lainaa ei mielestäni lähtökohtaisesti kannata hakea enempää kuin tarvitsee. Eli vaikka matkalainan voi mahdollisesti saada ainakin vakuudettomaksi lainaksi jopa edullisella korolla, niin on se silti normaalisti korollista lainaa. Eli, jos uskot, että vaikkapa 500 euroa lainaa matkalle riittää, niin voi se olla sopiva summa mahdollisesti lainattavaksi.

Laina matkailua varten kiinnostaa, mutta ei sopivaa lainapalvelua tällä sivulla? Esimerkiksi tämän sivuston lainafirmat-sivu, voi tuossa tapauksessa olla hyödyllinen.