Lontoon hintataso (2020)

Joidenkin tietojen mukaan Lontoossa asuu yli 50 miljardööriä. Vertailun vuoksi voi todeta, että tietojen perusteella koko Suomessa asuu alle 10 miljardööriä. Tämä vertailu ei anna kovin lupaavaa kuvaa sen suhteen, että Lontoon hintataso olisi Suomalaisesta näkökulmasta miellyttävä. Onneksi tilanne ei kuitenkaan ole täysin surkea. Lontoo on nimittäin todella laaja kaupunki ja sieltä löytyy lähes joka kukkarolle sopivia juttuja. Seuraavassa kommentteineen joitakin vertailuita Lontoon ja Suomen (erityisesti Helsingin) hintatasosta.

Ravintolassa / ulkona syöminen

Lontoon ravintolatarjonta on erittäin laajaa. Kaupungista esimerkiksi löytyy valtava määrä Michelin-tähden tai useampia saaneita ravintoloita. Toisaalta kaupunki on myös pikaruoasta tykkääville lähes taivas.

Huippuravintoloiden hinnat voivat Lontoossa olla helposti Suomea korkeampia, keskivälin ravintolat ovat monesti noin Suomen hinnoissa ja pikaruokaloista taas voi monesti löytää erityisesti aterioiden suhteen Suomea halvempia hintoja.

Liikkuminen / taksit ja julkiset

Erityisesti matkassa mitaten taksien käyttäminen voi Lontoossa olla melko huomattavasti Suomea kalliimpaa. Näin on, sillä Lontoossa liikenne on usein varsin hidasta ja taksihinnoittelussa vaikutetaan käyttävän yhdistelmää matkasta ja ajasta. Jos taas verrataan julkisten käyttämisen hintaa Lontoon ja esimerkiksi Suomen pk-seudun välillä, niin huomataan, että esimerkiksi yksittäisostettujen metrolippujen hinnat ovat Lontoossa jopa reilusti korkeampia kuin Suomessa.

Jos aikoo käyttää Lontoossa reilusti julkisia eikä ole matkustamassa sinne äkkilähdöllä, niin voi olla hyvä idea ostaa etukäteen netistä ”Visitor Oyster Card”. Kyseisen kortin avulla voi ostaa halvempia matkalippuja Lontoossa. Kortti toimitetaan postitse Suomeen. Lue lisää (avautuu uuteen ikkunaan, teksti englanniksi): https://tfl.gov.uk/travel-information/visiting-london/visitor-oyster-card

Shoppailu, erityisesti vaatteet

Vaatteiden hinnat ovat Lontoossa noin Suomen hinnoissa. Joidenkin tuotteiden tapauksessa ne voivat olla jopa hieman korkeammalla. Toisaalta Lontoon etuna on luonnollisesti valtava valikoima kauppoja, joka voi edesauttaa hyvien tarjousten löytämistä.

Hotellien hintataso Lontoossa

Ottaen huomioon sen, miten kallista asuminen on monin paikoin Lontoossa, niin ovat hotellihuoneiden hinnat Lontoossa ehkä jopa yllättävän edullisia. Eivät tosin missään nimessä halpoja. Käytännössä Lontoosta voi kesäsesongillakin löytää kivan (asiakasarvostelut vähintään 4/5) hotellin noin 100€ per yö hintaan. Tämä vastaa suunnilleen Helsingin hintatasoa. 

Lontoon hotellien suhteen on tosin hyvä tiedostaa pari mahdollista ongelmaa. Ensinäkin, halvimmat hotellihuoneet ovat Lontoossa usein jopa hotellihuoneiksi todella pieniä, ja toiseksi Lontoo on niin laaja kaupunki, että sinänsä Lontoossa sijaitseva hotelli voi suomalaisiin kaupunkeihin tottuneen näkökulmasta todellisuudessa sijaita varsin kaukana niiltä paikoilta, missä mieluiten viettäisi aikaa. Lontoosta hotellia valitessa kannattaakin selvittää kunnolla harkitun hotellin todellinen sijainti, jottei kallisarvoista vapaa-aikaa tuhlaudu liian paljon esimerkiksi metrossa istumiseen

Vinkki: Mikäli Lontoosta haluaa löytää hyvän hinta-laatusuhteen hotellihuoneen, niin kannattaa kokeilla varauspalveluiden kilpailuttamiseen erikoistunutta sivustoa. Näistä ehkä paras on HotelsCombined.

Lennot Lontooseen – hintataso 2020

Kiitos kovan kilpailun, Lontooseen voi vuonna 2020 löytää jopa hämmentävän halpoja lentoja. Käytännössä ainakin tätä tekstiä kirjoittaessa voi kaikille muille kuukausille paitsi kesäkuukausille löytää suoria meno-paluita Helsingistä Lontooseen alle 100 euron hintaan. Ja kesällekin noita meno-paluita voi löytää varsin hyvin noin 120 euron hintaan. 

Helsingistä Lontooseen löytyy halpoja lentoja British Airwaysilta, Norwegianilta ja Finnairilta, ja mikäli asuu Pohjois-Suomessa, niin kannattaa tarkistaa Easyjetin lennot Rovaniemeltä Lontooseen, nekin ovat monesti kivan edullisia. Mikäli haluat selata kerralla monen eri lentoyhtiön Lontoon lentojen tarjontaa, niin kannattaa mahdollisesti kokeilla luultavasti vuoden 2020 parasta lentohakua. Myös se voi olla hyvä idea, että seuraa Matkailu.fi:n Facebook-sivua, kerromme siellä usein erityisen hyvistä lentotarjouksista.