Matkahaku

Löydät tältä sivulta suositellun kumppanimme tarjoaman matkahaun. Tämä matkahaku on tarkoitettu lähes kaikenlaisten matkailuun liittyvien tarjousten ja matkojen löytämiseen. Tuo tarkoittaa lentojen lisäksi myös esimerkiksi matkapaketteja, kansainvälisiä risteilyjä ja aktiviteetteja. Matkapaketit ovat tuotteita, joissa matkailija varaa samalla hotellin sekä lennot.

Käyttöohje matkahaulle

Kun aloitat kirjoittamaan haluamaasi lennot sisältävän matkasi lähtöpaikkaa tai kohdetta, niin pitäisi matkahakukoneen ehdottaa automaattisesti mahdollisia kohteita / lentokenttiä. Jos hakukohteessa on tarjolla useampia eri lentokenttiä, niin pitäisi ylimpänä olla vaihtoehto sille, että voi valita “kaikki lentokentät”, jolloin näkyviin pitäisi tulla hakutuloksia koskien kaikkia kohteessa sijaitsevia kenttiä. 

Ennakoiva tekstinsyöttö on risteilyitä lukuun ottamatta käytössä myös muille matkahaun osioille. Risteilyiden suhteen valitaan valikoista haluttu kohde ja matkustuskuukausi. Kun hakuehdot ovat itse miellyttävät, saa hakutulokset esiin “Hae”-nappia painamalla. Hakutulokset avautuvat samaan ikkunaan.

Pari pientä vinkkiä

Koska lentojen ja hotellien hinnat voivat muuttua jopa varsin paljon, sekä niiden hinnat vaihtelevat esimerkiksi sesonkien mukaan, niin kannattaa tutkia hintoja kattavasti sekä tarvittaessa useasti. Ja vaikka isot muutokset hinnoissa liittyvätkin monesti esimerkiksi siihen, että matkustaa talven sijaan kesällä, niin voi joissakin tapauksessa saavuttaa hyviä säästöjä jo ihan sillä, että vaihtaa lähtö- tai paluupäivää päivällä jompaankumpaan suuntaan.

Siinä missä lentojen suhteen niin sanottu kikkailu on useasti hyödyllistä, niin hotellien suhteen taas monesti korostuu tarkkaavaisuus. Hotellin sisältäviä hakutuloksia katsoessa on nimittäin syytä kiinnittää huomiota esimerkiksi siihen, että niissä näkyy monesti myös varsinaisen kohteen lähialueella sijaitsevia hotelleja. Kannattaa siis tarkistaa hotellin tarkka sijainti ja suhteuttaa sitä siihen, missä mielellään asuisi (eli jos esimerkiksi loma Lontooseen kattaa erityisesti ajan viettämistä tietyllä alueella, niin kannattaa mahdollisesti yrittää valita hotelli tuolta alueelta).

Hakukoneen käyttäminen on luonnollisesti täysin ilmaista eikä sido siihen, että jotakin pitäisi ostaa.

Haussa pelkkä hotelli? Jos etsit pelkkää hotellia, niin voi olla hyvä idea kokeilla suosittelemaamme hotellihakua, se poikkeaa tässä yllä esitellystä siinä, että se seuloo hintoja ja vaihtoehtoja usealta eri sivustolta. Tämä lisää hakemiseen yhden ylimääräisen tason / välikäden, mutta voi toisaalta tuoda jonkun verran säästöjä hotellia varatessa.

Etsinnässä laajempi lentohaku? Tutustu tähän mielestäni erittäin hyvään: lentohakuun.