Matkan maksaminen luottokortilla: mahdollisia hyötyjä, heikompia puolia ja huomioitavaa

On tietysti monia tapoja maksaa matka, mutta yksi yleinen vaikuttaisi olevan sen maksaminen luottokortilla, kuten Visalla. Tällä sivulla esimerkiksi käsitellään tuohon mahdollisesti liittyviä hyötyjä, heikompia puolia ja huomioitava asioita.

Matkan maksaminen luottokortilla, mahdollisia hyötyjä

  • Parempi ostoturva. Mikäli on maksanut luottokortilla, niin voi olla paremmat mahdollisuudet saada rahat takaisin esimerkiksi siinä tapauksessa, että taho, jonka matkasta on maksanut menee konkurssiin. Tämä voi olla erityisen iso plussa huomioiden sen, että matkoja saatetaan maksaa paljon etukäteen ja vielä silloin tietyn firman taloustilanne saattaa näyttää varsin erilaiselta kuin se vaikkapa muutaman kuukauden päästä osoittautuu olevan.
  • Mahdollisuus ilmaiseen matkavakuutukseen. Yksi yleisempiä etuja, joita luottokortit tarjoavat niiden käyttäjille on se, että jos riittävän iso osuus matkan kustannuksista on maksettu luottokortilla, niin voi saada ilmaisen matkavakuutuksen. On hyvä huomata, että nuo luottokortin matkavakuutukset eivät tyypillisesti ole mitenkään kaiken kattavia.
  • Mahdollisuus kerryttää esimerkiksi niin sanottuja lentopisteitä. Jos esimerkiksi käyttää Bank Norwegianin luottokorttia Norwegian-lentoyhtiön lentojen maksamiseen, niin voi se tuoda varsin mukavasti bonuspisteitä, joita voi sitten käyttää vaikkapa uusiin Norwegianin lentoihin. Tiesitkö? Norwegian-lentoyhtiö ja Bank Norwegian eivät enää ole osa samaa firmaa, vaan Bank Norwegianin omistaa Noba Bank Group AB
  • Jonkin verran korotonta maksuaikaa. Jos käyttää luottokorttia vaikkapa matkan maksamiseen, niin voi saada esimerkiksi 45 päivää korotonta maksuaikaa. Tuo voi olla hyödyllistä tietää varsinkin sitä tilannetta varten, että aikoo ottaa lomalainan, jonka korko alkaa juoksemaan niin sanotusti heti, vaikka pystyisi maksamaan matkailun kustannukset pois luottokortin korottoman maksuajan puitteissa.

Matkan maksaminen luottokortilla, mahdollisia huonoja puolia

  • Jos korkoa joutuu maksamaan, niin ei se tyypillisesti ole halpaa. Luottokorttien todelliset vuosikorkoprosentit voivat olla yli 20%. Eli jos matkan maksamisesta tulevaa luottokorttilaskua ei pysty maksamaan ajoissa pois, niin alkaa käytetylle luotolle kertymään varsin huomattavasti korkoa.
  • Liian löysä suhtautuminen rahan käyttämiseen. Jos esimerkiksi maksaa matkan pankkisiirrolla, niin saattaa matkan kulujen maksamien tuntea tietyllä tavalla konkreettisemmin, kuin jos maksaa luottokortilla, jolloin heti luottokortin käyttämisen jälkeen pankkitililtä ei lähde yhtään rahaa. Tuo voi kannustaa käyttämään luottokorttia myös silloin matkailun kustannusten maksamiseen, kun se ei ole järkevää.

Matkan maksaminen luottokortilla, huomioitavaa

  • Ilmaisten matkavakuutusten vaihtelevat ehdot. Jos aiot lähteä matkalle ilman erillistä matkavakuutusta ja luottaa vain luottokortin matkavakuutukseen, niin suosittelen tutustumaan hyvin sen ehtoihin. Niissä voi nimittäin olla jopa melko isoja rajoituksia ja lisäksi eroja eri korttien välillä.
  • Erot bonusjärjestelmissä. Voi esimerkiksi olla, että tietyn lentoyhtiön lennoista saa hyvin bonuspisteitä, mutta muiden lentoyhtiöiden lennoista niitä ei saa ollenkaan.
  • Ehdot liittyen kortin käyttämiseen ulkomailla. Tietyn kortinkin kohdalla voi olla eroja esimerkiksi siinä, mitä palkkioita joutuu maksamaan tietynlaisesta kortin käyttämisestä ulkomailla ja toisaalta Suomessa sekä eroja myös esimerkiksi siinä, millainen luottoraja on käytössä päivää ja viikkoa kohden ulkomailla ja Suomessa.

Millä luottokortilla maksaa matka?

Oma suositukseni matkan maksamiseen on Bank Norwegianin luottokortti. Sen etuja ovat esimerkiksi ilmainen matkavakuutus, jos yli 50% matkan kustannuksista on maksettu kyseisellä luottokortilla, ei kuukausi- eikä vuosimaksuja, jopa 45 päivää korotonta maksuaikaa ja mukava bonusjärjestelmä. Bank Norwegian -luottokortti on samalla Visa-luottokortti. Hae Bank Norwegianin luottokorttia.

Myös nämä sivut saattaisivat kiinnostaa sinua: