Mikä on TripX? – TripX-matkatoimisto esittelyssä

TripX on Ruotsista lähtöisin oleva yritys, jota voisi kuvailla vaikkapa virtuaaliseksi matkatoimistoksi. Sen liiketoimintamalli on käytännössä se, että se pyrkii niputtamaan hotelleja ja lentoja houkutteleviksi paketeiksi. TripX tarjoaakin kokemusteni perusteella usein esimerkiksi varsin mukavalta vaikuttavia äkkilähtöjä, jotka sisältävät majoituksen ja lennot.

Vaikka TripX voikin olla mukava paikka löytää edullisia matkapaketteja, niin ei se välttämättä ole niin edullinen kuin ensimmäistä kertaa sen sivustolle mennessä saattaisi olettaa: TripX:llä on tapana esittää hinnat ainakin etusivullaan olettaen, että matkaan lähtee kaksi matkustajaa, jotka jakavat majoituksen. Tuo tarkoittaa käytännössä sitä, että jos olet lähdössä yksin matkaan tai haluat matkustajille eri hotellihuoneet, niin on hinta henkilöä kohden korkeampi kuin saattaisi olettaa.

Yksi asia, joka saattaa tulla ainakin joillekin yllätyksenä liittyen TripX:ään on se, että se tuottaa myös ainakin Suomen Norwegian Holidays -matkapalvelulle sen tarjonnan. Erona on kuitenkin se, että ainakin tätä kirjoittaessani näyttäisi olevan niin, että jos varaa TripX:n paketin Norwegian Holidaysin kautta, niin on lentoina tarjolla vain Norwegianin lentoja, kun taas jos varaa paketin TripX:n oman nettisivuston kautta, niin saattavat lennot olla myös joltakin muulta lentoyhtiöltä. Esimerkkinä tuon seurauksesta voi mainita, että kun tutkin matkoja Riikaan, niin tarjottiin TripX:n oman nettisivuston kautta selvästi edullisempaa matkaa samoille päivillä samalla hotellilla, koska siellä pakettiin sisältyivät Norwegianin lentojen sijaan Air Balticin lennot.

Johtuen tuosta edellä kuvatusta tilanteesta liittyen lentoihin, on myös niin, että tarjonta matkakohteiden suhteen TripX:n omaa nettisivustoa käyttäessä on laajempaa kuin Norwegian Holidaysin sivustoa käyttäessä. Tuosta taas esimerkkinä voi mainita, että ainakin tätä kirjoittaessani TripX:n nettisivuston kautta olisi ollut mahdollista varata matka Helsingistä New Yorkiin, mutta Norwegian Holidaysin kautta se ei ollut mahdollista. Mene nyt TripX:lle.

Kattavammin TripX kokemuksista tietoa

TripX ei ole vielä Suomessa valtavan suosittu, mutta kansainvälisesti se sitä jo on. Kävinkin läpi TripX kokemuksia eri maista olevilta matkailijoilta ja niiden perusteella muodostin yleisnäkemyksen TripX kokemuksista.

Kiitosta TripX saa erityisesti hinnoittelusta, helppoudesta ja matkan toimivuudesta. Varsinkin tuon viimeisen kohdan suhteen on tosin hyvä huomata se, että kaikkien kokemus ei ole ollut sama.

Moitteita TripX taas on saanut varsinkin siitä, että asiakkaat ovat joskus pettyneet hotellien laatuun ja jos lennot on otettu halpalentoyhtiöltä, niin on saatettua pettyä sen niin sanottuihin yllätyskuluihin. Suomalaisesta näkökulmasta voi olla hyvä huomata se, että TripX ei vaikuttaisi ainakaan vielä tarjoavan suomenkielistä asiakaspalvelua.

Yhteenvetona lukemistani TripX kokemuksista voisi ehkä sanoa, että TripX voi sopia erityisesti kahdelle asiakasryhmälle: 1) sellaisilla, jotka haluavat todelle laadukkaan loman ja siihen liittyen ovat jo ennakolta varmoja, että valittu hotelli & lentoyhtiö ovat hyviä ja 2) sellaisille, joille matkailun edullisuus on tärkeää, vaikka se tarkoittaisikin sitä, että joskus saattaa tulla eteen vähemmän mukavia yllätyksiä. Jos kokee olevana matkailijana jossakin noiden kahden ryhmän välissä, niin ei TripX välttämättä ole paras valinta matkatoimistoksi. Varaa nyt loma TripX:ltä.