Mikkeli majoitus – Suositellut vaihtoehdot 2024

Mikkelin hotellitarjonta ei ole valtavan laajaa. Ja tämä on tietyllä tavalla sääli, koska Mikkeli on kuitenkin ihan kiva kaupunki. Löydät kuitenkin tältä sivulta esiteltynä kolme suositeltua hotellia Mikkelissä majoittumista varten. Lisäksi on vinkattuna sivusto heille, jotka haluaisivat mieluummin majoittua mökissä kuin hotellissa Mikkelissä.

Mikkeli, suositeltu hotelli 1 – Original Sokos Hotel Vaakuna Mikkeli

Tämä hotelli sijaitsee Mikkelin keskustassa, ja sijaintinsa puolesta Vaakuna-hotellia voi suositella erityisesti junalla Mikkeliin tuleville – hotelli sijaitsee lähellä Mikkelin Rautatieasemaa ja sen löytäminen junasta poistumisen jälkeen onnistui helposti, vaikkei ollut koskaan ennen käynyt Mikkelissä. Vaikka tämä hotelli onkin siis varsin lähellä juna-asemaa, niin ainakaan itse en kuullut sisälle huoneeseen mitään juna-aseman tai muitakaan ääniä.

Mikkelin Vaakuna-hotelli on arvioitu ns. virallisesti ****-arvoiseksi ja asiakasarvosteluiden perusteella tuo näyttää vastaavan varsin hyvin asiakkaiden kokemuksia tästä hotellista. Myös omat kokemukseni tästä hotellista vastaavat tuota: hotelli oli mukava ja huone siisti sekä melko moderni.

Koska Mikkeliä kuten montaa muutakin Suomalaista kaupunkia voi pitää hyvänä kesäkaupunkina, niin ei liene kovin yllättävää, että tämän hotellin hinnat vaikuttavat vaihtelevan aika paljon vuodenajan mukaan. Tuo tarkoittaa sitä, että kesällä saattaa vaatia esimerkiksi hieman yli 150€/yö, että saa huoneen, mutta taas syksymmällä huone voi olla saatavilla alle 130€/yö-hintaan hintaan. Varaa nyt huone (BookingCom).

Toinen hotellisuositus Mikkeliin – Scandic Mikkeli

Myös Scandic Mikkeli sijaitsee kyseisen kaupungin keskustassa. Ja tämä hotelli on myös muuten varsin samantyyppinen kuin ylempänä mainittu ”Vaakuna”. Kyseessä on nimittäin ihan kiva perushotelli, jonka vahvuutena voi nähdä sijainnin lisäksi olevan varsinkin henkilökunnan. Tästä hotellista vaikuttaisi voivan löytää jopa kesällä huoneen alle 125€/yö-hintaan. Scandic Mikkeli on ****-hotelli.

Edullinen hotelli Mikkelissä – Hotelli Uusikuu

Mikäli Mikkelistä haluaa löytää edullisen hotellin, niin voi Hotelli Uusikuu olla hyvä valinta. Tämä hotelli sijaitsee hieman syrjemmässä Mikkelin keskustasta, mutta kuitenkin varsin fiksulla etäisyydellä sieltä: kartan mukaan tänne kävelee Mikkelin keskusta sijaitsevalta Rautatieasemalta noin 20 minuutissa.

Hotelli Uusikuu on ***-hotelli ja asiakasarvosteluiden perusteella asiakkaat ovat tykänneet esimerkiksi tämän hotellin huoneiden puhtaudesta. Huoneet itsessään näyttävät ihan kivoilta. Huoneen tästä hotellista vaikuttaisi halvimmillaan voivan löytää jopa alle 70€/yö-hintaan.

Mökit Mikkelissä

Tykkään paljon Lomarenkaasta ja koska heillä näyttäisi olevan mukava valikoima vuokramökkejä tarjolla Mikkelissä, niin suosittelen kyseistä sivustoa mökin Mikkelistä haluaville. Mene nyt Lomarenkaalle.

Mikkelin nähtävyyksiä / Mitä tehdä Mikkelissä?

Mikkelistä näyttää löytyvän erityisesti varsin kiinnostavia museoita tai muuten historian liittyviä nähtävyyksiä. Näistä voi mainita esimerkiksi Mannerheimin Salonkivaunun, Mikkelin jalkaväkimuseon, Mikkelin taidemuseon, Naisvuoren näkötornin, Astuvansalmen kalliomaalaukset ja Mikkelin tuomiokirkon. Esimerkiksi noiden parissa saanee varmasti vietettyä yhden päivän tai iltapäivän osana Mikkelin reissua.

Jos taas osana Mikkelin reissua haluaa viettää aikaa luonnossa, niin voi retki Neitvuoren luokse olla hyvä idea. Ja toki myös Visulahti sijaitsee Mikkelissä.

Suositeltuja tapahtumia Mikkelissä:

Mikkelin tapahtumien helmi lienee vuosittain järjestettävät St. Michel -ravit, joissa pääsee seuraamaan huippuravureiden ja ohjastajien toimintaa. St. Michel -ravit järjestetään Mikkelin raviradalla, jonne on reittihaun perusteella Mikkelin keskustasta noin kolmen kilometrin matka. St. Michel -raveja varten voi siis hyvin majoittua Mikkelin keskustassa.

Mikkelin melko rajallisen majoituskapasiteetin ja St. Michel -ravien suosion johdosta kannattaa mahdollisesti olla aikaisin liikkeellä, jos haluaa varmistaa raviviikonlopuksi hyvän hotellihuoneen. Vuoden 2023 St. Michel -ravien tapahtuma-aika oli 15.7.–16.7.

Toinen varsin kivalta vaikuttava Mikkelissä järjestettävä tapahtuma on Mikkelin kalamarkkinat. Vuoden 2020 kalamarkkinat jouduttiin perumaan, mutta ne ovat sen jälkeen tehneet paluun. Vuoden 2023 kalamarkkinat olivat ohjelmassa 18. elokuuta – 20. elokuuta. Tapahtumapaikkana Mikkelin kalamarkkinoilla oli Mikkelin satama. Lisätietoja tästä tapahtumasta löytyy esimerkiksi sen kotisivulta.