Miniloma esimerkiksi pariskunnalle – 6 kohdetta ehdotettuna

Miniloma tarkoittaa jopa selvästi tavallista lyhyempää lomaa. Tuosta syystä moni tuskin haluaa minilomalla suunnata ainakaan valtavan kauas Suomesta, saattaisi tuntua hieman hassulta istua lentokoneessa vaikkapa 16 tuntia parin päivän lomaa varten. Onneksi kuitenkin Suomesta löytyy kivoja kohteita minilomaa varten ja samoin löytyy ainakin melko järkevän lentomatkan päästä muualta Euroopasta. Tällä sivulla on kuusi kohdevinkkiä minilomaa varten. Aloitetaan ulkomaiden kohteilla.

Amsterdam

Amsterdam on ainakin turistin kannalta todella mukavasti rakennettu kaupunki. Kun tuohon yhdistää hienon historian, niin voi se olla mukava paikka esimerkiksi parin päivän kävellen käyskentelylle. Myös museoiden ystäviä Amsterdam voi viehättää: kaupungissa on useampia museoita, joita monet todennäköisesti pitävät kiinnostavina. Helsingistä Amsterdamiin ja takaisin on suoria lentoja Finnairilla ja KLM:llä. Tyypillisen lentoajan suuntaansa pitäisi olla tavallisesti alle 2 tuntia 45 minuuttia. Osta nyt loma (TripX kuten myös kaksi alempaa).

Kööpenhamina

Kööpenhamina voi olla erityisen hyvä kohde niille minilomalaiselle, jotka haluavat päästä nauttimaan hyvästä ruoasta. Sieltä nimittäin löytyy ainakin tätä kirjoittaessani peräti 15 ravintolaa, joilla on vähintään yksi Michelin-tähti. Kahdella niistä on peräti kolme tähteä. Lisäksi löytyy ihan hyvin ravintoilta Michelinin Bib Gourmand -maininnalla ja Michelinin vihreällä tähdellä. Ravintoloiden lisäksi Kööpenhaminan vahvuutena voi pitää sitä, että se saattaa olla ainakin monen mielestä vähintäänkin osittain varsin kaunis kaupunki. Suoria meno-paluita Helsingin ja Kööpenhaminan välillä on SAS:lla ja Finnairilla. Tyypillinen arvioitu lentoaika yhteen suuntaan on alle 1 tunti ja 45 minuuttia. Osta nyt loma.

Lontoo

Lontoossa on melkein kaikkea, mitä elämyksiä toivova matkailija voi haluta: on shoppailupaikkoja, nähtävyyksiä, hienoja ravintoloita ja ison osan vuodesta myös mahdollisesti esimerkiksi hyviä jalkapalloelämyksiä. Miniloman näkökulmasta Lontoon mahdollinen haaste onkin juuri tuo tarjonnan paljous, jonka myötä voi olla vaikea päättää, mitä tekisi ja näkisi vaikkapa parin päivän lomalla. Hyvällä suunnittelulla voi kuitenkin tehdä onnistuneen miniloman myös Lontooseen. Osta nyt loma.

Porvoo

Porvoossa erityisesti sen viehättävä vanhakaupunki voi olla mukava paikka viettää vaikkapa viikonloppu. Sieltä löytyy esimerkiksi mukavia majoituksia, kivoja ravintoloita, hienoa historiaa ja miellyttäviä puoteja. Vanhan Porvoon ulkopuolelle Porvoossa haluaville voi suositella reissua esimerkiksi Haikon Kartanon kylpylään. Porvoon ravintoloista erityisen hyvä valinta voi olla vuonna 2023 Michelin-tähdellä palkittu Vår. Majoituksista taasen erityisen hyvä voi olla esimerkiksi RUNO-hotelli, varaa nyt huone (BookingCom, kuten alemmat).

Helsinki

Ainakin pääkaupunkiseudulla asuville Helsinki saattaa toki tuntua hieman tylsältä kohteelta minilomalle, mutta Suomen suurimpana kaupunkina sillä on kuitenkin paljon tarjottavaa. Mielekästä tekemistä ja näkemistä minilomalle voivat tarjota esimerkiksi käyminen Ateneumin ja Kiasman museoissa, teatterissa tai konsertissa käyminen ja hyvissä ravintoloissa syöminen. Helsingin ravintoloista erityisen hyvä valinta voi olla Palace. Se on Suomen ainoa yli yhden Michelin-tähden ravintola, sillä on niitä kaksi. Erityisen hienon majoituksen Helsingistä minilomalle haluaville voi suositella esimerkiksi legendaarista Kämp-hotellia, varaa nyt huone tai Lapland Hotels Bulevardia, joka voi olla hyvä valinta erityisesti saunomisesta pitäville, varaa nyt huone.

Turku

Turku voi olla erityisen hyvä paikka minilomalle kesällä. Silloin siellä voi nimittäin esimerkiksi viettää aikaa jokilaivoilla, myös muuten joen äärellä ajan viettäminen voi olla mukavampaa kesällä. Mikäli Turussa haluaa muuta näkemistä niin voivat vaihtoehtoja olla esimerkiksi Turun linna ja Aboa Vetus Ars Nova -museo, joka on arkeologian ja nykytaiteen museo. Erityisen hyvä ravintola Turussa voi olla Kaskis, jolla on Michelin-tähti. Paras hotelli Turussa on mielestäni Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone, varaa nyt huone. Hieman erilasta majoituselämystä haluavien puolestaan kannattanee ainakin harkita Park Hotel Turkua, varaa nyt huone.

Löydä hyvät matkatarjoukset

Matkailu.fi-nettisivuston etusivulle poimitaan hyviä matkatarjouksia ulkomaille suuntautuvaa ja Suomessa tapahtuvaa matkailua varten.