Minne matkustaa heinäkuussa 2020

Heinäkuussa lomat ovat kuumimmillaan ja samoin ovat perinteisesti myös kelit Suomessa. Säiden ollessa kivat Suomessakin on heinäkuussa harvoin tarvetta lähteä kovin kauas jahtaamaan aurinkoa ja lämpöä. Tämä näkökulma näkyy myös tässä artikkelissa, johon on poimittu heinäkuulle 2020 kolme kohdesuositusta Suomesta ja kaksi ulkomailta. 

Minne matkustaa Suomessa heinäkuusa 2020

Suositus 1: Hanko ja Bengtskärin majakka

Heinäkuu voi olla oiva ajankohta ottaa suunnaksi Hanko ja sieltä risteily / veneretki Pohjoismaiden korkeimmalle majakalle. Hangosta itsessään löytyy esimerkiksi varsin kiva ravintolatarjonta ja tietenkin mukavia rantoja. Bengtskärin majakka taas sijaitsee omalla tavallaan varsin kauniissa ympäristössä ja monen mielestä se myös on erityisen hieno suomalainen nähtävyys.

Hangon heikkous heinäkuun näkökulmasta on se, että sieltä voi olla kyseisenä kuukautena melko haastavaa löytää hotellihuone, eli Hanko voi soveltua heinäkuussa erityisen hyvin esimerkiksi päiväretkeä varten. Mikäli kuitenkin haluat Hangosta majoituksen, niin kannattaa mahdollisesti kokeilla suosittelemmaamme hotellihakua, joka etsii kattavasti eri majoitusvaihtoehtoja.

Suositus 2: Turku

Vaikka lähes kaikki suomalaiset kaupungit ovatkin omalla tavallaan ”kesäkaupunkeja”, niin voi tämä kuvaus sopia silti erityisen hyvin Turkuun. Esimerkiksi Aurajoelta löytyvät jokilaivat / ravintolalaivat pääsevät luonnollisesti kunnolla oikeuksiinsa auringon paistaessa sinisellä taivaalla ja helteen helliessä.

Suositus 3: Vanha Porvoo

Vanha Porvoo tarjoaa hieman seesteisempää menoa kuin monet muut matkakohteet, mutta sekin voi olla oikein kiva matkakohde heinäkuulle. Kauniit rakennukset, kuppilat ja ravintolat sekä hienot maisemat ovat Vanhan Porvoon selkeimpiä vetonauloja. Vanhaan Porvooseen matkustaa Helsingistä alle tunnissa, joten se voi olla hyvä kohde esimerkiksi muuten Helsinkiin keskittyvän lomamatkan osaksi.

Minne matkustaa Euroopassa heinäkuussa 2020:

Suositus 1: Lofootit

Lofootit on Pohjois-Norjassa sijaitseva saariryhmä, josta on parin viime vuoden aikana kehittynyt varsin suosittu matkakohde. Mikäli siellä ei ole käynyt ennen, niin voi heinäkuu 2020 olla erityisen hyvä ajankohta reissulle, sillä Norja on niitä harvoja maita, joihin suomalaisten on tällä hetkellä helppo matkustaa. Norja on myös yksi niistä muutamista maista, joiden suhteen ulkoministeriö ei suosittele välttämään matkustusta. Lofootit soveltuu erityisen hyvin luonnosta ja liikkumisesta kiinnostuneille matkailijoille. Lue Lofootit kokemuksia vuodelta 2019.

Suositus 2: Riika

Norjan tapaan myös Latvia kuuluu siihen harvalukuiseen joukkoon, johon pitäisi olla heinäkuussa 2020 helppoa matkustaa. Ja jos Latviaan suuntaa, niin on luultavasti helpoin vaihtoehto sen pääkaupunki Riika. Lue lisää Riiasta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn