Minne matkustaa heinäkuussa

Heinäkuussa lomat ovat kuumimmillaan ja samoin ovat perinteisesti myös kelit Suomessa. Säiden ollessa kivat Suomessakin on heinäkuussa harvoin tarvetta lähteä kovin kauas jahtaamaan aurinkoa ja lämpöä. Tämä näkökulma näkyy myös tässä artikkelissa, johon on poimittu heinäkuulle kolme kohdesuositusta Suomesta ja kaksi ulkomailta. 

Minne matkustaa Suomessa heinäkuussa

Suositus 1: Hanko ja Bengtskärin majakka

Heinäkuu voi olla oiva ajankohta ottaa suunnaksi Hanko ja sieltä risteily / veneretki Pohjoismaiden korkeimmalle majakalle. Hangosta itsessään löytyy esimerkiksi varsin kiva ravintolatarjonta ja tietenkin mukavia rantoja. Bengtskärin majakka taas sijaitsee omalla tavallaan varsin kauniissa ympäristössä ja monen mielestä se myös on erityisen hieno suomalainen nähtävyys.

Hangon heikkous heinäkuun näkökulmasta on se, että sieltä voi olla kyseisenä kuukautena melko haastavaa löytää hotellihuone, eli Hanko voi soveltua heinäkuussa erityisen hyvin esimerkiksi päiväretkeä varten. Mikäli kuitenkin haluat Hangosta majoituksen, niin kannattaa mahdollisesti kokeilla suosittelemaamme hotellihakua, joka etsii kattavasti eri majoitusvaihtoehtoja.

Suositus 2: Turku

Vaikka lähes kaikki suomalaiset kaupungit ovatkin omalla tavallaan ”kesäkaupunkeja”, niin voi tämä kuvaus sopia silti erityisen hyvin Turkuun. Esimerkiksi Aurajoelta löytyvät jokilaivat / ravintolalaivat pääsevät luonnollisesti kunnolla oikeuksiinsa auringon paistaessa sinisellä taivaalla ja helteen helliessä.

Suositus 3: Vanha Porvoo

Vanha Porvoo tarjoaa hieman seesteisempää menoa kuin monet muut matkakohteet, mutta sekin voi olla oikein kiva matkakohde heinäkuulle. Kauniit rakennukset, kuppilat ja ravintolat sekä hienot maisemat ovat Vanhan Porvoon selkeimpiä vetonauloja. Vanhaan Porvooseen matkustaa Helsingistä alle tunnissa, joten se voi olla hyvä kohde esimerkiksi muuten Helsinkiin keskittyvän lomamatkan osaksi.

Minne matkustaa Euroopassa heinäkuussa:

Suositus 1: Lofootit

Lofootit on Pohjois-Norjassa sijaitseva saariryhmä, josta on parin viime vuoden aikana kehittynyt varsin suosittu matkakohde. Lofootit soveltuu erityisen hyvin luonnosta ja liikkumisesta kiinnostuneille matkailijoille. Lue Lofootit kokemuksia.

Suositus 2: Riika

Riika voi erityisesti heinäkuussa olla miellyttävä matkakohde, sillä sinne on helppo matkustaa ja lisäksi sään pitäisi olla kohdallaan. Suomalaisten näkökulmasta Riiassa houkuttelee myös esimerkiksi Suomea halvempi hintataso. Lue lisää Riiasta.