Minne matkustaa heinäkuussa 2020

Heinäkuussa lomat ovat kuumimmillaan ja samoin ovat perinteisesti myös kelit Suomessa. Säiden ollessa kivat Suomessakin on harvoin heinäkuussa tarvetta lähteä kovin kauas jahtaamaan aurinkoa ja lämpöä. Tämä näkökulma näkyy myös tässä artikkelissa, johon on poimittu muutama matkakohdesuositus Suomesta ja Euroopasta heinäkuulle 2020. 

Päivitys 19.5.2020: tarkistathan ennen matkan varaamisesta mahdolliset rajoitukset koskien kyseiseen paikkaan suuntautuvaa matkailua. Aukiolo- ja matkustusrajoitukset voivat muuttua nopeasti, joten emme ole käsitelleet niitä tällä sivulla.

Minne matkustaa Suomessa heinäkuussa 2020:

Suositus 1: Hanko ja Bengtskärin majakka

Heinäkuu voi olla oiva hetki ottaa suunnaksi Hanko ja sieltä risteily / veneretki Pohjoismaiden korkeimmalle majakalle. Hangosta itsessään löytyy esimerkiksi varsin kiva ravintolatarjonta ja tietenkin mukavia rantoja. Bengtskär taas on omalla tavallaan varsin kauniissa ympäristössä ja monen mielestä hieno suomalainen nähtävyys. Hangon heikkous heinäkuun näkökulmasta on se, että sieltä voi olla kyseisenä kuukautena melko haastavaa löytää hotellihuone, eli Hanko voi soveltua heinäkuussa erityisen hyvin esimerkiksi päiväretkeä varten.

Suositus 2: Turku

Vaikka lähes kaikki suomalaiset kaupungit ovatkin omalla tavallaan ”kesäkaupunkeja”, niin voi tämä kuvaus sopia silti erityisen hyvin Turkuun. Esimerkiksi Aurajoelta löytyvät jokilaivat / ravintolalaivat pääsevät luonnollisesti kunnolla oikeuksiinsa auringon paistaessa sinisellä taivaalla ja helteen helliessä.

Suositus 3: Vanha Porvoo

Vanha Porvoo tarjoaa hieman seesteisempää menoa kuin monet muut matkakohteet, mutta sekin voi olla oikein kiva matkakohde heinäkuulle. Kauniit rakennukset, kuppilat ja ravintolat sekä hienot maisemat ovat Vanhan Porvoon selkeimpiä vetonauloja. Vanhaan Porvooseen matkustaa Helsingistä alle tunnissa, joten se voi olla hyvä kohde esimerkiksi muuten Helsinkiin keskittyvän lomamatkan osaksi.

Minne matkustaa Euroopassa heinäkuussa 2020:

Suositus 1: Dubrovnik (Kroatia) – kauniita maisemia

Vaikka Kroatia onkin vahvasti nouseva matkailumaa, niin ei se ole vielä matkakohteena yhtä tunnettu ja suosittu kuin esimerkiksi Kreikka. Kroatian sisältä löytyy heinäkuulle useampia potentiaalisia matkakohteita, mutta yksi erityisen hyvä näistä voi olla Dubrovnik. Dubrovnik on jopa Kroatia mittapuulla todella kaunis kaupunki ja tarjoaa esimerkiksi hyvin uimarantoja. Joskin noiden uimarantojen pieni mahdollinen miinus on se, että iso osa niistä on pikkukivisiä. Myös säiden pitäisi olla Dubrovnikissa kohdillaan heinäkuussa: päivän keskilämpötila on tilastojen mukaan Dubrovnikissa heinäkuussa noin 25 astetta.

Dubrovnikiin hyvyyttä heinäkuun matkakohteena korostaa vielä se, että sinne voi löytää kyseiselle kuulle melko edullisia lentoja sekä kohtuullisen edullisia majoituksia. Lisäksi kaupungin hintataso on keskimäärin esimerkiksi juomien suhteen Helsinkiä edullisempi.

Suositus 2: Gdansk (Puola) – Edullinen ja helppo valinta

Vaikka Puolan Gdanskilla on muitakin hyviä puolia, niin on sen suurin vahvuus silti ehkä se, miten edullista sinne on matkustaa ja siellä majoittua. Jopa heinäkuulle voi löytää suoria meno-paluita Helsinki – Gdansk – Helsinki noin 100€ hintaan ja kivan ****-majoituksen heinäkuun pitkäksi viikonlopuksi voi Gdanskista löytää noin 200€ hintaan. Gdansk on myös majoitusten ulkopuolella yleiseltä hintatasoltaan esimerkiksi Helsinkiä halvempi.

Suositus 3: Lontoo – säiden puolesta vuoden paras kuukausi käydä?

Lontoo matkakohteena tuskin tarvitsee ihan hirveästi esittelyjä: Lontoo tarjoaa valtavasti esimerkiksi historiasta, kulttuurista ja shoppailusta kiinnostuneille matkailijoille. Ja vaikka Lontoo onkin oikeastaan läpi vuoden hyvä matkakohde, niin voi heinäkuu olla ainakin säiden puolesta vuoden paras aika käydä siellä. Tilastojen mukaan Lontoon päivän korkeimmat keskilämpötilat nimittäin ajoittuvat juuri heinäkuulle ja sadepäiviä on tilastojen mukaan heinäkuussa keskimäärin vuoden toiseksi vähiten (elokuussa vielä ihan vähän vähemmän).

Pienenä miinuksena heinäkuun ja Lontoon yhdistelmässä on se, että Valioliiga on tauolla heinäkuussa. Eli jos toiveissa olisi futismatkailu osana Lontoon matkaa, niin ainakaan Valioliigan parissa tuo ei valitettavasti ole mahdollista.

Tämä sivun säätietojen lähde: Wikipedia. Hintatasotietojen lähde: Numbeo.