Minne matkustaa huhtikuussa Euroopassa ja muualla – Suosituksia

Jos haluaa huhtikuussa lomakohteelta lämpöä, niin on Manner-Euroopassa isolta osin tuurin varassa. Jos on valmis matkustamaan saarille, niin voivat mahdollisuudet olla selkeästi paremmat. Vielä paremmaksi ne muuttuvat, jos on valmis menemään ainakin hieman Euroopan ulkopuolelle. Toki mikään pakko ei ole vaatia huhtikuun matkakohteelta lämpöä. Tuossa tapauksessa myös Manner-Euroopassa voi olla erityisen kivoja matkakohteita. Tällä sivulla on suositeltuna erilaisia matkakohteita huhtikuulle. Ulkomaiden matkakohteiden lisäksi suositeltuna on myös yksi matkakohde Suomesta. Niin kuin toivottavasti jokainen matkailija tietää, niin se että jossain on ollut historiallisesti tyypillisesti tietynlaista säätä tiettynä kuukautena, ei takaa sitä, että sellaista säätä olisi juuri tietyn vuoden kyseisenä kuukautena siellä. 🙂

Kreeta

Kreeta on Kreikalle kuuluva saari. Se on melkoinen klassikko suomalaisten matkailijoiden suosikkikohteiden joukossa. Kreetalla voi päästä huhtikuussa nauttimaan noin 20 asteen ja sen ylikin olevista lämpötiloista, ja Välimeri sekä Kreetan tavallaan karu, mutta kiehtova saari, voivat tarjota miellyttäviä maisemia. Kreeta voi luonnollisesti myös miellyttää esimerkiksi välimerellisen ruoan ystäviä. Historiallista nähtävää lomalta haluavat saattavat tykätä esimerkiksi Kreetalla sijaitsevasta Heraklionin arkeologisesta museosta. Varaa Kreetan matka (TripX, kuten myös alemmat) ja löydä tekemistä (GetYourGuide, kuten myös alemmat).

Kap Verde

Kap Verde on saarivaltio, joka löytyy kartalta, kun mennään Kanariansaarista etelään päin. Kap Verde on matkakohteena ollut melkoisessa nosteessa viime vuosina. Siellä ei ole ainakaan vielä mitään erityisiä huippunähtävyyksiä, mutta rantaa, merta ja monesti myös kivoja lämpötiloja riittää. Kap Verdellä voidaan huhtikuussakin päästä monesti yli 25 asteen päivän korkeimpaan lämpötilaan. Löydä tekemistä Kap Verdellä.

Rooma

Roomassa tuskin pääsee huhtikuussa nauttimaan edes kovin lähelle sellaisilta lämpötiloista kuin esimerkiksi Kap Verdellä. On kuitenkin mielestäni perusteltuja syitä mennä Roomaan juuri huhtikuussa: Rooma on todella suosittu matkakohde, kesällä varmasti joidenkin makuun aivan liian suosittu, huhtikuussa voi turisteja olla Roomassa paljon vähemmän kuin kesällä, mikä voi tehdä esimerkiksi nähtävyyksien kiertelemisestä mukavampaa.

Roomastahan löytyy esimerkiksi Colosseum ja muita hienoja historiallisia kohteita. Lisäksi koska turisteja on vähemmän kuin kesällä, niin voi mahdollisesti löytää hinta-laatusuhteen osalta itseä erityisen paljon miellyttävän majoituksen. Ja lämpötilakin pitäisi Roomassa olla huhtikuussa sellainen, ettei pakkasia tarvitse isommin pelätä – toki niitä harvemmin Roomassa muutenkaan tarvitsee pelätä. Varaa Rooman matka ja löydä tekemistä Roomasta.

New York

New York City on tunnetusti kaupunki, joka ei koskaan nuku. Tuo pätee myös huhtikuussa. New Yorkissa riittää elämyksiä, nähtävää ja koettavaa. Historiallisesti tarkastellen huhtikuu on myös New Yorkissa keskimäärin selkeästi lämpimämpi kuin esimerkiksi tammikuu ja helmikuu ovat. Toki helteitä tuskin New Yorkista löytyy huhtikuussa. Jos omalle huhtikuun New Yorkin lomamatkalle sattuu kiva aurinkoinen päivä, niin voi olla mukava muiden asioiden ohella esimerkiksi käydä kävelyllä sen Keskuspuistossa, joka siis on keskellä Manhattanin saarta sijaitseva puistoalue, josta löytyy esimerkiksi tekojärvi ja pieni eläintarha. Varaa New Yorkin matka ja löydä tekemistä New Yorkista.

Levi

Levillä, joka sijaitsee Sirkan kylässä, joka sijaitsee Kittilän kunnassa, joka puolestaan sijaitsee Lapissa (:)), pitäisi päästä vielä huhtikuussa esimerkiksi laskettelemaan ja lautailemaan. Toisaalta sään pitäisi olla lämpimämpi kuin vaikkapa tammikuussa. Levi voi siis olla erityisen hyvä matkakohde Suomessa huhtikuussa heille, jotka kyllä tykkäävät talviurheilusta, mutta eivät ihmeemmin pidä kovista pakkasista.

Itselle paras lomakohde huhtikuussa voi (tietenkin) riippua henkilöstä

Tällä sivulla on siis suosituksia lomalle huhtikuussa. Suosituksia ei kuitenkaan ole järjestetty varsinaisesti järjestykseen sen perusteella, mikä niistä olisi paras valinta huhtikuun matkalle. Noin ihan jo sen takia, että ihmisillä on erilaisia mieltymyksiä matkailun suhteen: toiset saattavat tykätä aivan erityisen paljon rantakohteista ja toisille taas esimerkiksi vilkas kaupunkikohde voi olla onnistuneen lomamatkan edellytys.