Minne matkustaa toukokuussa – 5 matkakohdesuositusta

Toukokuussa ovat vuorossa esimerkiksi Euroviisut ja jääkiekon MM-kisat, ja nämä myös näkyvät matkakohdesuositusten listalla. Toisaalta listalla on myös kohteita heille, joita nuo eivät voisi vähempää kiinnostaa.

Tel Aviv

Tämän vuoden Euroviisut järjestetään Israelin Tel Avivissa 14.5. – 18.5. Finaalin ei näytä enää saavan lippuja ainakaan avoimilta markkinoilta, mutta semifinaaleihin sen sijaan lippuja näyttäisi vielä olevan myynnissä. Tel Aviv tarjoaa luonnollisesti myös paljon muuta kivaa kuin Euroviisut, ja toukokuussa kaupungissa vierailevia hellii myös keskimäärin yli 20 asteen päivälämpötilat. Tel Aviviin on saatavilla varsin edullisia suoria meno-paluita Helsingistä Norwegianilla. Ikävänä puolena Tel Aviviin Euroviisujen aikaan suuntautuvassa reissussa on se, että hotellien hinnat näyttävät olevan melko suolaisia.

Myös tämän artikkelin pääkuva on Tel Avivista, kuva kertoo ehkä jotain kaupungin eri puolista. 

Tukholma

Tukholma on varmasti erityisesti monen lentomatkustajan mielestä varsin tylsä kohde – miksi matkustaa Tukholmaan, kun melkein samalla rahalla pääsee myös huomattavasti eksoottisempaan kohteeseen? Tukholma on kuitenkin lopulta varsin mukava kaupunki ja tarjoaa muutaman päivän reissulle oikein kivasti nähtävää ja tehtävää. Toukokuussa Tukholman etuja ovat erityisesti se, että lämpötilat ovat monesti jo varsin kivoja (Tukholman keskilämpötila on toukokuussa noin 1.5 asetta korkeampi kuin Helsingin) ja se, että turistisesonki ei vielä ole kiivaimmillaan. Tukholmaan löytyy toukokuulle runsaasti noin 70€ hintaisia suoria meno-paluita.

Lontoo

Lontoosta löytyy tietysti aina lähes loputtomasti nähtävää ja koettavaa, mutta toukokuulla sitä voi suositella erityisesti hintasyistä: sekä lennot Lontooseen ja takaisin että hotellit siellä näyttävät olevan halvempia kuin kesäkuussa ja heinäkuussa.

Amsterdam

Amsterdam on loppukevään kaupunki parhaimmasta päästä. Miellyttävä keskusta, jossa on helppo kävellä ja pyöräillä tekee kaupungista helposti tutustuttavan ja kanaalien rannoilta löytyvät kuppilat taas ovat mukavat paikkoja viettää aikaa. Lisäksi Amsterdamista löytyy myös esimerkiksi todella kivoja museoita. Säiden suhteen Amsterdamissa on toukokuussa monesti melko paljon vaihtelua, joten jos se on mahdollista, eivätkä lisäkustannukset haittaa, niin kannattaa matka Amsterdamiin mahdollisesti varata vasta melko lähellä lähtöpäivää, kun sääennusteet ovat hyvin selvillä.

Slovakia

Jääkiekon MM-kisat kuuluvat varmasti siihen kategoriaan tapahtumia, joihin suuntautuva matka kuulostaa osan mielestä todella hyvältä ja toisten mielestä taas erittäin huonolta idealta. Tänä vuonna kisat pelataan Slovakissa. Tarkemmin sanoen paikkakuntia kisoille ovat Slovakian pääkaupunki Bratislava ja maan toiseksi suurin kaupunki, Košice. Suomen alkulohko pelataan Košicessa ja toinen alkulohko, välierät sekä mitalipelit ovat Bratislavassa. Kisat alkavat perjantaina 10.5. ja finaali pelataan sunnuntaina 26.5.

Suomesta ei näytä olevan suoria reittilentoja Košiceen tai Bratislavaan, mutta matkatoimistojen kautta on mahdollista löytää sinne paketteja, jotka sisältävät suorat lennot. Ja jos matkatoimistot eivät innosta, niin myös lennot vaihdoilla ovat yksi mahdollisuus kisakaupunkeihin matkustamiseen.

Košicen ja Bratislavan etäisyys toisista on sen verran pitkä, että esimerkiksi idea siitä, että majoittuisi koko kisojen ajaksi Bratislavaan ja kävisi sitten vain Suomen alkusarjan peleissä Košicessa ei välttämättä ole kovin hyvä.

Luonnollisesti Slovakia tarjoaa toukokuussa jääkiekon lisäksi myös paljon muuta nähtävää.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *