Mitä tehdä Helsingissä

Suomen pääkaupungista ja sen lähialueilta löytyy lähes jatkuvasti mielenkiintoista tekemistä ja näkemistä. Tähän artikkeliin on poimittu joitakin vinkkejä sen suhteen, mitä Helsingissä kannattaa mahdollisesti tehdä. Lisäksi sivun lopussa on hakulomake, jolla voi etsiä maksullisia aktiviteetteja (kuten kiertoajeluita) Helsingistä.

1: Syö hyvin – Helsingissä on useita Michelin-ravintoloita

Suomen ravintolakulttuuri on ollut suuressa nousussa viime vuosina. Ja tämä on huomattu myös kansainvälisten arvioijien toimesta. Tätä päivittäessäni Suomesta löytyykin peräti 7 ainakin yhden Michelin-tähden ansainnutta ravintolaa. Viisi noista sijaitsee Helsingissä. Jos siis laaturuoka kiinnostaa, niin katso josko jostakin seuraavista ravintoloista olisi mahdollista saada pöytä: Demo, Finnjävel Salonki, Grön, Olo, Palace.

2: Suuntaa Korkeasaaren eläintarhaan

Yli 100 vuotta vanha Korkeasaari voi olla hyvä paikka visiitille Helsingissä. Korkeasaaresta löytyy tätä nykyä yli 150 eri eläinlajia. Nimensä mukaisesti saaressa sijaitseva Korkeasaaren eläintarha on myös miljöönä varsin miellyttävä.

3: Mene katsomaan livemusiikkia tai teatteria

Helsingin musiikkitarjonta on Suomen mittakaavalla poikkeuksellisen hyvää, ja Helsingistä löytyykin käytännössä joka ilta mielenkiintoisia keikkoja. Jos taas hieman erilainen meininki kiinnostaa, niin kannattaa tutustua Helsingin teatteritarjontaan – sekin on varsin kattavaa ja laadukasta. 2021 päivitys: on toki niin, että nykyisellään livetapahtumien tarjonta on varsin rajattua.

4: Käy tutustumassa Helsingin laadukkaisiin museoihin

Helsingistä löytyy myös todella kivoja museoita. Näistä monesti erinomaisia valintoja ovat esimerkiksi perinteisempää maalaustaidetta esittelevä Ateneum, modernimpaa taidetta esittelevä Kiasma ja erityisesti historiaan keskittyvä Suomen kansallismuseo. Lisäksi hieman uudempi tulokas on Amos Rex, joka on jo sekin kerännyt paljon suosiota ja huomiota. Kaikki edellä mainitut neljä museota sijaitsevat alle 10 minuutin kävelymatkan päässä toisistaan ja näin ollen todellinen museofani, voi vaikka käydä niissä kaikissa yhden päivän aikana.

Museoiden suhteen on hyvä huomata, että ne eivät monesti ole auki maanantaisin. Eli jos etsit maanantaiksi tekemistä Helsingistä, niin joudut todennäköisesti valitsemaan jonkun toisen aktiviteetin kuin museossa olevasta taiteesta nauttimisen.

5: Suuntaa Suomenlinnaan

Legendaarinen Suomenlinna on kiva kohde esimerkiksi päiväretkelle, johon sisältyy piknik. Ennen piknikiä voi väsyttää itsensä kävelemällä ympäri Suomenlinnaa ja nauttimalla meri-ilmasta sekä hienosta historiasta. Vinkki: Suomenlinnassa on myös mahdollista yöpyä.

6: Kiipeä Tuomiokirkon portaille nauttimaan auringonpaisteesta

Kivalla kesäsäällä on mukava kiivetä Helsingin kauniin Tuomiokirkon portaille ja nauttia sinne porottavasta auringosta. Tuomiokirkko myös näyttää erityisen upealta auringonpaisteessa.

7: Mene Esplanadille pällistelemään ihmisiä

Esplanadin puiston penkit ovat varsinkin keskikesällä varsin haluttuja, mutta jos oman penkin onnistuu nappamaan, niin on siltä mukava katsella ihmisvilinää. Erityisen mukavaa tämä on tietysti esimerkiksi silloin, jos on sillä puolella Esplanadia, jonne aurinko paistaa ja syö samalla vaikka jätskiä.

8: Harrasta shoppailua

Helsingin tarjoamat ostosmahdollisuudet ovat Suomen mittakaavalla varsin laadukkaat. Se kaikista tunnetuin shoppailupaikka on Helsingissä varmasti Stockmannin tavaratalo, mutta paljon muitakin paikkoja shoppailulle löytyy Helsingin keskustasta. Ostoskeskuksista sitä edustavat esimerkiksi Kamppi ja Forum. Jos taas etsii laadukkaita muotiliikkeitä, niin kannattaa suunnata Esplanadin äärelle, josta löytyy useiden suosittujen muotibrändien omia liikkeitä.

Ei itseä innostavaa tekemistä listalla? Ehkä Matkailu.fi-sivuston etusivun elämykset-kohdan kautta löytyy jotakin sopivaa.