Nosta lainaa – Nosta vippi tai isompi laina, jos tarjotaan ja haluat

Netissä on varsin paljon vaihtoehtoja, kun haluaa nostaa lainaa. Tai noin ainakin teoriassa, on toki nimittäin niin, että kaikki firmat eivät tarjoa lainaa ainakaan kovin monille. Mikäli lainaa haluaa nostaa, niin voivat mahdollisia vaihtoehtoja olla esimerkiksi isompaa kulutusluottoa tarjoavat firmat ja pienempää vippiä tarjoavat lainapalvelut. Varsinkin, jos haluaa isompaa lainaa, niin voi ennen lainan nostamista olla hyvä idea kokeilla palvelua, joka voi niin sanotusti kilpailuttaa lainahakemuksen. Tuo voi auttaa löytämään tavallista edullisemman lainan, joka voi erityisesti isomman summan kohdalla johtaa kivoihin säästöihin kalliimpiin lainoihin verrattuna.

Alempana olevaan taulukkoon on listattu palveluita, jotka voivat kilpailuttaa lainahakemuksen ja palveluita, joilta voi nostaa suoraan lainaa. Taulukon alapuolelta löytyy hieman lisää tietoa noista eri tyyppisistä lainapaikoista.

Nosta lainaa, palveluita

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Omalaina, Sortter, Rahalaitos, Zmarta ja Etua ovat niin sanottuja kilpailutuspalveluita. Yksikään niistä ei veloita sen palvelun käyttämisestä. Kaikkia niitä pystyy myös kokeilemaan ilman esimerkiksi pankkitunnuksien käyttämistä. Voitkin siis mahdollisesti löytää niiden kautta jopa helposti lainan, jonka haluat nostaa. Mahdollisia lainatarjouksia pystyy myös löytämään jopa nopeasti: kokemusteni perusteella kaikki mainitut kilpailuttajat voivat näyttää mahdollisesti tarjotun lainan jopa käytännössä heti, kun on tehnyt lainhakemuksen palvelun sivustolla. Joskus saatat saada lainatarjouksen jopa yli yhdestä lainasta. Vaikka lainaa tarjottaisiin, niin ei sitä ole pakko nostaa. Voit siis tehdä nostopäätöksen esimerkiksi sen perusteella, onko lainan todellinen vuosikorko omaan makuun riittävän edullinen.

Esimerkiksi Omalainan kilpailutuksessa voi myös olla mukana niin sanottuja perinteisiä pankkeja nettirahoituslaitosten lisäksi. Voitkin siis mahdollisesti nostaa kilpailuttajan avulla lainaa pankista.

Mikäli kilpailutuspalvelut eivät ole ennestään tuttuja sinulle, niin saatat olla kiinnostunut esimerkiksi Omalaina kokemuksista tai Rahalaitos kokemuksista. Molemmissa artikkelissa on erityisenä keskittymisenä myös noiden palveluiden luotettavuus.

Ferratum, Vippi-palvelu, Morrow ja iRaha tarjoavat itse lainaa. Ainakin muiden kuin Morrown tarjoamien lainasummien ansiosta ne voivat olla hyviä vaihtoehtoja esimerkiksi silloin, kun kiinnostaa nostaa perinteisempi vippi netistä.

Esimerkiksi iRaha voi olla hyvä valinta, jos haluat nostaa vipin jopa heti netistä. Koska vippiä mahdollisesti tarjoavien lainapalveluiden korkoprosentit eivät ainakaan tyypillisesti ole yhtä edullisia kuin kilpailuttamalla mahdollisesti löydettyjen lainojen korkoprosentit, niin soveltuvat vipit paremmin pienemmiksi ja lyhyemmäksi aikaa otetuiksi lainoiksi. Ferratum, Morrow ja Vippi-palvelu tarjoavat joustoluottoa. Niiltä lainan nostamisen voi siis tehdä tuossa mielessä perinteiseltä luottotililtä. Mikäli Ferratum kiinnostaa laajemmin, niin voi esimerkiksi tämän sivuston sivu Ferratum pikavippi olla hyödyllistä luettavaa.

Nosta vippi heti tilille – mahdollinen lisämaksu

Ainakin jos vipin haluaa nostaa jopa heti tilille, niin saattaa lainapalvelu lisätä siitä ylimääräisen lisämaksun vipin tavallisten korkojen ja kulujen päälle. Tuo lisämaksu voi mahdollista olla kiinteä summa lainan määrästä riippumatta, vastata tiettyä prosenttiosuutta vipin koosta tai olla yhdistelmä noita kohta. Mahdollisten lisäkulujen määrässä voi olla vaihtelua lainaa tarjoavien palveluiden välillä ja lisäksi palvelut voivat muuttaa omia lisämaksujaan. Mikäli siis tarvitset vipin nopeasti tilille, niin voi olla hyvä idea tutustua lainapalvelun hinnastoon aina ennen kuin nostaa lainaa, myös siinä tapauksessa, että on nostanut kyseiseltä lainapaikalta jo aiemmin lainaa.