Onko Rahalaitos huijaus? – Rahalaitos kokemuksia 2023

Rahalaitos on palvelu, joka tarjoaa mahdollisuutta lainahakemuksen kilpailutukseen. Käytännössä tuo tarkoittaa sitä, että Rahalaitos voi yrittää löytää lainatarjouksia sen yhteistyökumppaneilta henkilölle, joka tekee lainahakemuksen Rahalaitoksen palvelussa. Mutta onko Rahalaitos luotettava vai huijaus ja miten hyvä se mahdollisesti muuten on? Kerron tällä sivulla esimerkiksi omista Rahalaitos kokemuksistani.

Onko Rahalaitos huijaus?

Rahalaitoksen omistaa nykyään Sambla Group Oy. Kyseessä on ainakin melko iso yritys, jonka kilpailutuspalveluita Suomessa ovat myös esimerkiksi Rahoitu ja Omalaina. Sambla Group Oy on kasvattanut liikevaihtoon viime vuosina ja se on myös tehnyt monena vuonna ainakin varsin hyvin voittoa. Rahalaitoksen taustan pitäisi siis olla vahva, eli ainakaan tuon suhteen Rahalaitoksen ei ole syytä olettaa olevan huijaus.

Myöskään sen suhteen Rahalaitosta ei voi pitää huijauksena, että se jotenkin vaatisi maksua palvelun käyttämisestä tai ottamaan lainaa. Palvelua voi nimittäin käyttää ilmaiseksi ja vaikka Rahalaitos ehdottaisinkin lainaa, niin voi lainan jättää halutessaan ottamatta.

On kuitenkin ainakin yksi asia, minkä suhteen Rahalaitos voisi mielestäni parantaa luotettavuutta: Rahalaitos tuo nettisivustollaan esille arvion esimerkiksi siitä, mikä mahdollisesti tarjottavan lainan todellinen vuosikorko ja lainasta kokonaisuudessaan takaisin maksettava summa voisivat olla. Nuo siis ennen kuin on hakenut omia mahdollisia lainapäätöksiä. Olen sitä mieltä, että ainakin pienehköjen lainasummien kohdalla Rahalaitoksen näyttämät esimerkiksi vaikuttavat sen verran positiivisilta, että lainaa on vähintäänkin hyvin vaikea saada niin halvalla.

Esimerkkinä voi mainita, että ainakin tätä kirjoittaessani vuodeksi otettavan 1 000 euron lainan todelliseksi vuosikoroksi arvioidaan alle 11% ja kokonaisuudessa takaisin maksettavaksi summaksi 1 055 euroa. Mikäli sinulle tarjotaan noin edullista lainaa, niin saat onnitella itseäsi.

Myös se on hyvä tiedostaa Rahalaitoksen suhteen on se, että on erittäin epätodennäköistä, että edes kaikille heille tarjottaisiin lainaa, jotka täyttävät Rahalaitoksen minimikriteerit. Tuollaisia ovat esimerkiksi vähintään 600 euron kuukausitulot ja vähintään 20 vuoden ikä.

Yhteenvetona Rahalaitoksen luotettavuudesta voi mielestäni todeta, että Rahalaitos ei ole huijaus vaan luotettava lainapalvelu, mutta se voisi kuitenkin ainakin selkiyttää viestiinsä eräiltä osin. Testaa nyt Rahalaitosta.

Rahalaitos kokemuksia

Lainahakemuksen tekeminen Rahalaitoksella on nopeaa ja helppoa. Lainahakemuksen pystyy tekemään esimerkiksi ilman pankkitunnuksien käyttämistä. Myöskään esimerkiksi mitään vakuuksia tai takaajaa lainahakemusta varten ei vaadita. Mikäli Rahalaitos löytää lainatarjouksia, niin esittää se ne mukavan selkeässä muodossa. Tarjouksista näytetään esimerkiksi oletetut todellinen vuosikorko ja kokonaiskustannukset. Rahalaitoksen mahdollisesti ehdottamat tarjoukset ovat esillä Oma Rahalaitos -palvelussa.

Mikäli Rahalaitos ehdottaa lainaa, niin voi lainahakemuksen siirtyä helposti viimeistelemään sille lainafirmalle, jolta lainatarjous on. Yhteenvetona voi todeta, että Rahalaitos on kokemusteni perusteella vähintäänkin melko hyvä ja kätevä palvelu. Kokeile nyt Rahalaitosta.

Yleistietoa Rahalaitoksesta

  • Lainaa voi valita haluavansa vähintään 500 euroa ja enintään 60 000 euroa.
  • Laina-aikaa voi valita haluavansa vähintään vuoden ja enintään 15 vuotta. Mille tahansa lainasummalle voi valita haluavansa minkä tahansa laina-ajan tasavuosin vuodesta 15 vuoteen, mutta on ainakin epätodennäköistä, että vaikkapa 1 500 euron lainaa 10 vuoden laina-ajalla tarjottaisiin.
  • Rahalaitos voi ehdottaa pääsääntöisesti kulutusluottoja, mutta se voi soveltua myös esimerkiksi yhdistelylainaa varten.

Rahalaitosta voi siis käyttää ilman, että siitä tarvitsee maksaa ja mikäli lainaa tarjotaan, niin ei sitä ole pakko ottaa. Testaa nyt Rahalaitosta.