Paras hotellivaraussivusto, vertailu 2024

Hotellit haluavat monesti, että varaussivustot eivät kilpaile keskenään kyseisen hotellin huoneiden hinnoilla. Tuohon liittyen hotellihuoneiden hinnat ovat monesti eri paikoissa samoja. Lähdinkin selvittämään, että onko vuonna 2024 taloudellisesti mitään merkitystä sillä, miltä hotellivaraussivustolta varaa huoneen. Vertailin hintoja neljän eri tyyppisen majoitustarpeen suhteen ja yllätyin hieman lopputuloksesta. Alempana on tarkempi käsittely vertailusta, mutta jos vain haluat lyhyesti mielipiteeni, niin se on tämä: mielestäni paras hotellivaraussivusto vuonna 2024 on HotelsCom.

Hotellivaraussivustojen vertailu

Otin vertailuun mukaan BookingComin, Ebookersin, Expedian ja HotelsComin. Nuo ovat Suomessa suosittuja sekä omien kokemusteni perusteella hyviä sivustoja ja niiden myös pitäisi olla ainakin isolta osin luotettavia, kiitos esimerkiksi niiden taloudellisesti vahvan taustan.

Vertailu #1, Lapland Hotels Bulevardi, Helsinki, yksi yö

Sivusto:Hinta:
Ebookers318€
Expedia318€
HotelsCom318€
BookingCom338€, tuloslistauksessa ilmoitettu hinta oli 337€.

Vertailu #2, Scandic Atlas, Kuopio, perjantaista sunnuntaihin

Sivusto:Hinta:
BookingCom348€
Expedia348€
HotelsCom348€
Ebookers358€, mutta jokin sisäpiirihinta olisi voinut olla saatavilla

Vertailu #3, Hotel Windrose, Rooma, neljä yötä

Sivusto:Hinta:
Ebookers858€
Expedia858€
HotelsCom858€
BookingCom952€

Vertailu #4, Noku, Phuket, 14 yötä

Sivusto:Hinta:
Ebookers2 259€
Expedia2 259€
HotelsCom2 259€
BookingCom4 518€

Kommentti: Kolmen ensimmäisenä listatun palvelun kohdalla ilmoitettiin, että tarjolla on 50% alennus ja normaalihinta on 4 518€.

Yhteenveto

BookingCom ei kokonaisuutena tarkastellen pärjännyt tässä vertailussa. Tuo yllätti minut. Ebookers, Expedia ja HotelsCom olivat lähes yhtä hyvät. Ebookersin kohdalla yksi hinta oli huonompi kuin noilla kahdella muulla, tosin kyseisessä tapauksessa olisi mahdollisesti jonkin sisäpiirihinnan hyödyntämällä päässyt halvemmalla. HotelsCom ja Expedia olivat hintojen suhteen yhtä hyviä.

Itselläni on kerran käynyt Expedian kanssa niin, että tieto varauksesta ei ilmeisesti ollut mennyt hotellille ja tilannetta joutui sitten hieman selvittelemään hotellin respan kanssa – sillä saattoi olla merkitystä, että varaus oli tehty varsin lyhyen aikaa ennen hotellille saapumista. Kuitenkin kun tuon kokemuksen yhdistää ylempänä olleeseen hintavertailuun, niin on mielestäni HotelsCom paras hotellivaraussivusto. Varaa nyt HotelsComilla. Huomaathan, että en voi mitenkään taata, että juuri sinun tapauksessasi HotelsCom on halvin varaussivusto.