Paras luottokortti, lentopisteet – Finnair ja Bank Norwegian arvioitavana

Lentopisteiden kerryttäminen luottokortilla on iso juttu esimerkiksi Yhdysvalloissa. Siellä on myös kehittynyt kokonainen kulttuuri sen ympärille, että pohditaan, miten lentopisteitä voi kerryttää ja käyttää parhaalla tavalla. Ehkä tuon huomattuaan eri luottokorttiyhtiöt myös antavat siellä uusille asiakkaille innokkaasti lentopisteitä, jos he täyttävät tietyt ehdot melko nopeasti sen jälkeen, kun he ovat ottaneet luottokortin. Mikä sitten on Suomessa tilanne luottokorteilla hankittavien lentopisteiden suhteen? Mielestäni ei kovinkaan kummoinen. Alempana on lisätietoa.

Finnair luottokortti, lentopisteet

Finnair tarjoaa Aktian ja Visan kanssa yhdessä toteutettua luottokorttia, jota käyttämällä voi kerryttää pisteitä. Korkeimmilla tasoilla saat 3 pistettä jokaista kortilla maksamiseen käytettyä euroa kohden. Pisteitä voi käyttää Pohjois-Euroopan lennoilla Economy- ja Businessluokissa, muun Euroopan lennoilla samoissa ja lennoilla Euroopan Aasian, Pohjois-Amerikan, Dubain ja Dohan välillä noiden aiemmin mainittujen matkustusluokkien lisäksi myös Premium Economy -luokassa.

Vähiten pisteitä vaditaan Pohjois-Euroopan Economyluokan lentoon, siihen niitä vaaditaan 10 000. 10 000/3 = 3333,333….. eli joutuisit käyttämään luottokorttia vähintään yli 3 300 euroa, että voit ostaa palkintolennon pisteillä. Paitsi vain, että tuossakin tapauksessa pitää ainakin tätä päivittäessäni maksaa vielä rahalla 10 euron lisämaksu.

Koska Finnairin luottokortin korko ei ole kovinkaan edullinen, niin on vaikea suositella sitä, että alkaisi maksamaan korkoa kerryttävällä luotolla asioita, jotta saa lentopisteitä ns. ilmaista lentoa varten. Hieman parempi tilanne voi olla, jos haluaa maksaa businessluokan lennon esimerkiksi Suomesta Aasiaan, tuollainen lento vaatii pisteitä 95 000. 95 000/3 = 31 666,666…. Eli Finnairin luottokorttia pitäisi käyttää vähintään lähemmäs 31 700 euron edestä tuollaista lentoa varten ja tässäkin tapauksessa tulisi vielä käteisellä maksettavaa, riippuen kohteesta 40 tai 120 euroa. Ei siis kovinkaan edullista välttämättä, mutta toisaalta menolento vaikkapa Singaporeen businessluokassa saattaa maksaa Finnairilla yli 2 500 euroa.

Asiana, joka ei liity suoraan Finnairin luottokortin lentopisteisiin, mutta joka on kuitenkin sen verran hämmentävä, että se on ehkä hyvä huomioida on se, että jostakin syystä Finnairin luottokorttia käyttäessä ei saa ilmaista matkavakuutusta. Sellaisen voi saada esimerkiksi käyttämällä seuraavaksi käsiteltävää Bank Norwegianin luottokorttia.

Bank Norwegian luottokortti, lentopisteet

Ensimmäinen asia, joka on hyvä tiedostaa taustatiedoksi liittyen Bank Norwegianin luottokorttiin on se, että Norwegian lentoyhtiö ei enää omista Bank Norwegianista yhtään. Se nimittäin myi osuutensa vuonna 2019. Nykyään Bank Norwegianin omistaa ruotsalainen Noba Bank Group AB, josta puolestaan osan omistaa Sampo. Vaikka Norwegian-lentoyhtiö ei siis omista enää osuutta Bank Norwegianista, niin voi Bank Norwegianin luottokorttia Norwegianin lentoihin käyttäessä kerryttää tavallista enemmän pisteitä.

Mikäli nimittäin käyttää Bank Norwegianin luottokorttia Norwegian lentoyhtiön Flex-tason lentolippuihin, niin voi pisteitä saada 5% ostoksesta, Lowfare+-tason lentolipuista pisteitä voi saada 4% ja Lowfare-tasonkin lipuista 3%. Muuten pisteitä voi saada maksimissaan 2% ostoksesta. Noihin Norwegianin lennoista saataviin pisteisiin liittyen tosin muistaakseni luin jostain, että pisteet lasketaan lippujen verottamasta hinnasta, mutta en löytänyt sitä tietoa nyt, jotta olisin pystynyt tarkistamaan sen. Lisäksi voi olla, että jos maksat useamman henkilön liput samalla Bank Norwegianin luottokortilla, niin saat pisteitä ainoastaan omista lennoista.

Mahdollisesti ikävä juttu Bank Norwegianin pisteiden suhteen on se, että niitä ei korttia muiden lentoyhtiöiden kuin Norwegianin lentoihin käytettäessä kerry yhtään. Kun suhteuttaa Bank Norwegianin luottokortin käyttämistä Norwegianin lentoihin siihen, että käyttäisi Finnairin luottokorttia Finnairin lentoihin, niin voisin sanoa, että ne ovat suunnilleen samaa tasoa. Bank Norwegianin luottokortilla on kuitenkin kolme selvää etua verrattuna Finnairin luottokorttiin:

1) Bank Norwegianin luottokortti on vuosimaksuton, kun taas Finnairin luottokortista pitää maksaa vuodessa kuukausimaksuja yhteensä 72 euroa. 2) voit saada Bank Norwegianin luottokorttia käyttäessäsi ilmaisen matkavakuutuksen, jos vähintään 50% matkan kustannuksista on maksettuna kortilla, matkavakuutus on mahdollinen myös siinä tapauksessa, että olet käyttänyt pisteitä matkan kustannuksiin. 3) Bank Norwegian ei veloita maksua siitä, jos nostat sen luottokortilla rahaa ulkomaille, Finnairin luottokortilla sitä veloitetaan 2€+3% summasta. Tuollaisista nostopalkkioista kertyy helposti rahamäärä, jonka olisi voinut esimerkiksi käyttää siihen, että mahdollisesti tekee jostakin omasta matkakokemuksesta paremman, vaikkapa käyttämällä enemmän rahaa majoitukseen.

Edellä kuvattujen mahdollisten etujen lisäksi Bank Norwegianin luottokortissa on vielä kivaa esimerkiksi se, että voit saada jopa 45 päivää korotonta maksuaikaa. Hae nyt Bank Norwegianin luottokorttia.

Yhteenveto

Kumpikaan käsitelty luottokortti ei varsinaisesti loista lentopisteiden suhteen, mutta kun pohtii luottokorttien muita mahdollisia hyötyjä matkailun näkökulmasta, niin on Bank Norwegianin luottokortti mielestäni jopa selkeästi parempi. Hae Bank Norwegianin luottokorttia.

Tämän sivun tiedot perustuvat siihen, miten olen ymmärtänyt asiat. On täysin mahdollista, että olen ymmärtänyt asioita väärin ja lisäksi Finnair ja Bank Norwegian voivat tehdä muutoksia esimerkiksi luottokorttiensa ominaisuuksin. Siirry nyt Bank Norwegianille.