Pitkä viikonloppu Euroopassa – Edullinen viikonloppuloma Euroopassa

Tässä artikkelissa esitellään lyhyesti muutamia matkakohteita, jotka voivat soveltua hyvin niin sanottua pitkää viikonloppua varten. Lähtökohdiksi tänne listaamiseen on otettu se, että lentojen suuntaansa pitää kestää aikataulujen mukaan enintään noin 3½ tuntia, kohteessa pitää olla jotain erityisen kiinnostavaa ja lisäksi se, että kohteeseen pitää olla saatavilla melko halpoja ja laadukkaita matkoja. Noiden asioiden myötä nämä listatut matkakohteet ovat myös mielestäni parhaat viikonloppulomakohteet Euroopassa.

Amsterdam

Amsterdam on tunnelmaltaan varsin miellyttävä kaupunki ja lisäksi sieltä löytyy esimerkiksi todella kivoja museoita. Amsterdamin etuna matkakohteena voi pitää myös sitä, että suorat lennot sinne Helsingistä ja takaisin kestävät suuntaansa vain noin 2½ tuntia. Amsterdamiin loman perjantaista sunnuntaihin sisältäen lennot ja yhteisen hotellihuoneen kahdelle voi saada hintaan alle 350€/henkilö TripX:n kautta. Varaa TripX:n kautta.

Kööpenhamina

Kööpenhamina on Amsterdamin tapaan varsin miellyttävä kaupunkikohde. Tämän paikan eritysvahvuutena voi pitää sen laajasti laadukasta ravintolatarjontaa. Ja lisäksi jonkunlaisena vahvuutena voi ehkäpä pitää sitä, että monesti näyttää olevan, niin että Finnairin lennot Kööpenhaminaan ovat varsin edullisia. Eli jos ns. halpalentoyhtiöiden käyttäminen ei kiinnosta, niin ansaitsee Kööpenhamina todennäköisesti hieman plussaa matkakohdetta pohtiessa. Viikonloppuloman Kööpenhaminassa lennoilla kahdelle Helsingistä ja jaetulla hotellihuoneella voi saada alle 300€/henkilö-hintaan TripX:n kautta. Varaa TripX:n kautta.

Lontoo

Lontoosta löytyy lähes loputtomasti näkemistä ja tekemistä esimerkiksi kulttuurin, shoppailun ja hyvän ruoan parissa. Lisäksi kaupungista löytyy Valioliigan-kauden aikana todennäköisesti lähes joka viikonloppu mielenkiintoinen jalkapallo-ottelu. Ehkä hieman maineestaan poiketen Lontoosta löytyy kohtuu helposti myös järkevän hintaisia majoituksia, joskin näissä ongelma on monesti se, että ne eivät sijaitse parhaassa mahdollisessa paikassa. Tuon sijainnin suhteen kannattaa muutenkin tehdä hieman ennakkosuunnittelua, sillä Lontoon laajuuden ja tarjonnan ansiosta voi muuten helposti löytää itsensä tilanteesta, jossa tuntuu, että olisi todella paljon, mitä haluaisi tehdä, mutta mitään ei viikonlopun aikana kuitenkaan kerkeä tekemään.

Lennot Lontooseen kestävät suuntaansa noin 2 tuntia ja 50 minuuttia. Lontoon viikonloppuloman kahdelle lennoilla Helsingistä voi saada alle 290€/henkilö-hintaan TripX:n kautta. Varaa TripX:n kautta.

Praha

Prahaan löytyy usein todella edullisia matkapaketteja, ja monesta muusta eurooppalaisesta kaupunkikohteesta poiketen hyviä tarjouksia löytyy kattavasti myös kesäkuukausille. Ja koska kaupungin hintataso on myös muuten verrattain edullinen, niin voi se olla hyvä matkakohde erityisesti heille, jotka tykkäävät historiaa huokuvista kaupunkikohteista yhdistettynä halpoihin hintoihin. Lentoajat Prahan suhteen ovat vain hieman yli 2 tuntia suuntaansa. Viikonloppuloman Prahassa kahdelle jaetulla hotellihuoneella ja lennoilla Helsingistä voi saada TripX:n kautta alle 325€/henkilö-hintaan. Varaa TripX:n kautta.

Rooma

Lentoaika Roomaan on noin 3½ tuntia, eli se varmaan rupeaa olemaan monen tapauksessa jo siinä rajoilla, että haluaako sinne lähteä pelkäksi pitkäksi viikonlopuksi. Rooman viikonloppuloma voi myös lähtökohtaisesti olla vähintäänkin vaikeampi saada erityisen edullisesti verrattuna ylempänä tällä sivulla mainittuihin matkakohteisiin. Jos kuitenkaan lentoajat ja hinnat eivät ole ongelma, niin voi Roomaa suositella esimerkiksi sen runsaan museotarjonnan ja rikkaan historian ansiosta.

Rooman suuntautuvien matkojen kohdalla kannattaa kiinnittää erityistä huomiota siihen, että monet siellä sijaitsevat (ja yleensä edullisimmat) hotellit ovat saaneet moitteita heikosta sijainnista yhdistettynä huonoihin liikenneyhteyksiin. Ja toisaalta jonkunlaista eritysplussaa Roomalle voi antaa sen lämpötiloista: Rooman lämpötilat ovat esimerkiksi keväällä keskimäärin paljon Suomea korkeampia. Viikonloppuloma kahdelle Roomassa lennoilla Helsingistä ja jaetulla hotellihuoneella voi olla mahdollista saada alle 400€/hlö-hintaan TripX:n kautta. Varaa nyt TripX:n kautta.

Löydä hyvät matkatarjoukset

Matkailu.fi-nettisivuston etusivulle poimitaan hyviä matkatarjouksia ulkomaille suuntautuvaa ja Suomessa tapahtuvaa matkailua varten.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *