Pitkä viikonloppu Euroopassa – Hyvät ja halvat matkakohteet

Tässä artikkelissa esitellään lyhyesti muutamia matkakohteita, jotka voivat soveltua hyvin niin sanottua pitkää viikonloppua varten. Lähtökohdiksi tänne listaamiseen on otettu se, että lentojen suuntaansa pitää kestää aikataulujen mukaan enintään noin 3 tuntia, kohteessa pitää olla jotain kiinnostavaa ja lisäksi se, että kohteeseen pitää olla saatavilla melko halpoja ja laadukkaita matkoja.

Tuo jälkimmäinen osuus tarkoittaa käytännössä sitä, että matkakohteeseen pitää olla mahdollista saada suorat lennot + vähintään ****-hotellimajoitus kahdelle alle 500€ hintaan – jolloin siis per/henkilö hintaa jäisi alle 250€ (ja tämä siis koko matkalta, ei esimerkiksi per yö). Pitkä viikonloppu on tässä artikkelissa määritelty käytännössä 3 yön matkaksi, eli niin, että lähtö on torstaina ja paluu sunnuntaina tai niin, että lähtö on perjantaina ja paluu maanantaina.

Amsterdam

Amsterdam on tunnelmaltaan varsin miellyttävä kaupunki ja lisäksi sieltä löytyy esimerkiksi todella kivoja museoita. Amsterdamin etuna matkakohteena voi pitää myös sitä, että suorat lennot sinne Helsingistä ja takaisin kestävät suuntaansa vain noin 2½ tuntia. Tämän artikkelin näkökulmasta Amsterdamin huonot puolet liittyvät erityisesti sen hintatasoon: se, että sinne löytää kahdelle alle 500€ pitkän viikonlopun lomia, vaatii hieman etsimistä. Ja lisäksi monesti vielä joustavuutta sen suhteen, että on valmis matkustamaan muuten kuin kuumimman sesongin aikana – eli siis mieluiten muuten kuin vuoden lämpimimpinä kuukausina.

Kööpenhamina

Kööpenhamina on Amsterdamin tapaan varsin miellyttävä kaupunkikohde. Tämän paikan eritysvahvuutena voi pitää sen laajasti laadukasta ravintolatarjontaa. Ja lisäksi jonkunlaisena vahvuutena voi ehkäpä pitää sitä, että monesti näyttää olevan, niin että Finnairin lennot Kööpenhaminaan ovat varsin edullisia. Eli jos ns. halpalentoyhtiöiden käyttäminen ei kiinnosta, niin ansaitsee Kööpenhamina todennäköisesti hieman plussaa matkakohdetta pohtiessa.

Lontoo

Lontoosta löytyy lähes loputtomasti näkemistä ja tekemistä esimerkiksi kulttuurin, shoppailun ja hyvän ruoan parissa. Lisäksi kaupungista löytyy Valioliigan-kauden aikana todennäköisesti lähes joka viikonloppu mielenkiintoinen jalkapallo-ottelu. Ehkä hieman maineestaan poiketen Lontoosta löytyy kohtuu helposti myös järkevän hintaisia majoituksia, joskin näissä ongelma on monesti se, että ne eivät sijaitse parhaassa mahdollisessa paikassa. Tuon sijainnin suhteen kannattaa muutenkin tehdä hieman ennakkosuunnittelua, sillä Lontoon laajuuden ja tarjonnan ansiosta voi muuten helposti löytää itsensä tilanteesta, jossa tuntuu, että olisi todella paljon, mitä haluaisi tehdä, mutta mitään ei viikonlopun aikana kuitenkaan kerkeä tekemään. Lennot Lontooseen kestävät suuntaansa noin 2 tuntia ja 50 minuuttia.

Praha

Prahaan löytyy usein todella edullisia matkapaketteja, ja monesta muusta eurooppalaisesta kaupunkikohteesta poiketen hyviä tarjouksia löytyy kattavasti myös kesäkuukausille. Ja koska kaupungin hintataso on myös muuten verrattain edullinen, niin voi se olla hyvä matkakohde erityisesti heille, jotka tykkäävät historiaa huokuvista kaupunkikohteista yhdistettynä halpoihin hintoihin. Lentoajat Prahan suhteen ovat vain hieman yli 2 tuntia suuntaansa.

Rooma

Lentoaika Roomaan on noin 3½ tuntia, eli se varmaan rupeaa olemaan monen tapauksessa jo siinä rajoilla, että haluaako sinne lähteä pelkäksi pitkäksi viikonlopuksi. Jos lentoajat eivät kuitenkaan ole ongelma, niin voi Roomaa suositella esimerkiksi sen runsaan museotarjonnan ja rikkaan historian ansiosta.

Rooman suuntautuvien matkojen kohdalla kannattaa kiinnittää erityistä huomiota siihen, että monet siellä sijaitsevat (ja yleensä edullisimmat) hotellit ovat saaneet moitteita heikosta sijainnista yhdistettynä huonoihin liikenneyhteyksiin. Ja toisaalta jonkunlaista eritysplussaa Roomalle voi antaa sen lämpötiloista: Rooman lämpötilat ovat esimerkiksi keväällä keskimäärin paljon Suomea korkeampia.

Yleinen huomio edullisista pitkän viikonlopun matkoista Eurooppaan:

Vaikuttaa siltä, että todella usein on mahdollista säästää kivasti rahaa sillä, että ajoittaa matkansa niin, että se on aikavälillä perjantaina – maanantai, sen sijaan, että se olisi torstai – sunnuntaina aikavälillä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *