Pitkä viikonloppu Roomassa

Rooma voi olla oikein kiva matkakohde pitkälle viikonlopulle. Perjantai – maanantai reissulla kerkeää jo nauttimaan kaupungista jonkun verran ja lisäksi lentoajat (noin 3½ tuntia suuntaansa) ovat sen verran järkevät, että sinne muutamaksi päiväksi lähteminen ei tästäkään näkökulmasta tunnu hölmöltä. Lisäksi Rooma ei ole maailman kallein paikka matkakohteeksi, mikä sekin tukee sinne matkan tekemisen järkevyyttä. Tässä artikkelissa käsitellään muutamia Rooman nähtävyyksiä sekä sitä, mitä matkustaminen Roomaan ja siellä majoittuminen käytännössä maksaa. Tämän lisäksi sivun lopussa on vielä muutama yleinen huomioitava asia liittyen Roomaan.

Mitä nähdä ja tehdä Roomassa pitkän viikonlopun aikana:

  • Historiajutut, kuten Colosseum kannattaa tietysti käydä katsomassa, jos aihepiiri ollenkaan kiinnostaa.
  • Varsinaisten historiajuttujen lisäksi Roomasta löytyy myös esimerkiksi iso määrä hienoja suihkulähteitä, kuten esimerkiksi tämän osion kuvasssa oleva Fontana di Trevi. Nämäkin voivat olla monen matkailijan mieleen.
  • Roomasta löytyy mukavia museoita, kuten esimerkiksi Galleria Borghese. Museoiden suhteen kannattaa huomioida se, että ne eivät normaalisti ole auki maanantaisin.
  • Jos jalkapallo kiinnostaa, niin Roomasta ovat kotoisin esimerkiksi Serie A seurat AS Roma ja Lazio. Pelikauden aikana (noin elokuun puoliväli – toukokuun loppu) on jommallakummalla seuralla todella usein viikonloppuna kotipeli Roomassa. Lippujen kysyntä ja tarjonta voivat vaihdelle vastustajan mukaan, joten lippuasiat kannattaa selvittää etukäteen.
  • Myös hyvästä ruoasta kannattaa nauttia Roomassa: vähemmän yllättäen kaupungista löytyy iso kasa laadukkaita ravintoloita.

Mitä pitkä viikonloppu Roomassa maksaa:

Seuraavassa on kerrottu jokaiselle vuodenajalle esimerkkinä, mitä pitkä viikonloppu Roomassa voi maksaa. Esitetyt summat sisältävät suorat meno-paluut Helsinki – Rooma – Helsinki kahdelle ja Rooman keskustasta halvimman vähintään ****-hotellin pitkäksi viikonlopuksi (perjantai – maanantai). Hotellin suhteen oletetaan, että matkaan lähteneet kaksi matkustaja yöpyvät samassa huoneessa. Summat on haettu kunkin kuukauden ensimmäiselle pitkälle viikonlopulle.

Talvi (tammikuu): 784€ (eli noin 392€/hlö). Kevät (huhtikuu): 789€ (eli noin 394-395€/hlö). Kesä (heinäkuu): 590€ (eli noin 295€/hlö). Syksy (syyskuu): 642€ (eli noin 321€/hlö).

On hyvä huomata, että nuo yllä olevat pakettihinnat ovat vain esimerkkejä, ja käytännössä hintoihin vaikuttaa esimerkiksi se, miten paljon tai vähän aikaa ennen matkustamista varaa matkansa (yllä näytetyt hinnat on haettu lopputalvesta). Lisäksi myös luonnollisesti sillä voi olla iso vaikutus, minkä tasoisen ja mistä hotellin valitsee. Tässä oli siis valittu halvin vähintään ****-hotelli ja nimenomaan Rooman keskustasta.

HUOM: Jos Roomasta haluaa löytää hyvän hotellitarjouksen, niin kannattaa vahvasti harkita ilmaista ja nopeata varaussivustojen vertailua. Hyvä palvelu tähän on HotelsCombined

Erityistä huomioitavaa / varottavaa Rooman suhteen:

  • Rooma on laaja kaupunki ja kaupungin nimen alla myydään huoneita hotelleista, jotka voivat olla varsin kaukana keskustasta ja lisäksi huonojen liikenneyhteyksien päässä. Kannattaa siis tarkistaa tämä puoli kunnolla hotellia varatessa.
  • Rooma on todella suosittu turistikaupunki. Mikäli siis turistiryysis saa hermot kireällä, niin kannattaa välttää kiireisimpiä aikoja (eli käytännössä erityisesti kesäkuukausia).

Kilpailuta varaussivustot ja löydä hyvä hotelli Roomasta: