Pitkä viikonloppu Roomassa - lentotarjoukset ja vinkit

Rooma voi olla oikein kiva matkakohde pitkälle viikonlopulle. Perjantai – maanantai reissulla kerkeää jo nauttimaan kaupungista jonkun verran ja lisäksi lentoajat (noin 3½ tuntia suuntaansa) ovat sen verran järkevät, että sinne muutamaksi päiväksi lähteminen ei tästäkään näkökulmasta tunnu hölmöltä.

Mitä nähdä ja tehdä Roomassa pitkän viikonlopun aikana:

  • Historiajutut, kuten Colosseum kannattaa tietysti käydä katsomassa, jos aihepiiri ollenkaan kiinnostaa.
  • Roomasta löytyy mukavia museoita, kuten esimerkiksi Galleria Borghese. Museoiden suhteen kannattaa huomioida se, että ne eivät normaalisti ole auki maanantaisin.
  • Jos jalkapallo kiinnostaa, niin Roomasta ovat kotoisin esimerkiksi Serie A seurat AS Roma ja Lazio. Pelikauden aikana (noin elokuun puoliväli – toukokuun loppu) on jommallakummalla seuralla todella usein viikonloppuna kotipeli Roomassa. Lippujen kysyntä ja tarjonta voivat vaihdelle vastustajan mukaan, joten lippuasiat kannattaa selvittää etukäteen.
  • Myös hyvästä ruoasta kannattaa nauttia Roomassa: vähemmän yllättäen kaupungista löytyy iso kasa laadukkaita ravintoloita.

Erityistä huomioitavaa / varottavaa Rooman suhteen:

  • Rooma on laaja kaupunki ja kaupungin nimen alla myydään huoneita hotelleista, jotka voivat olla varsin kaukana keskustasta ja lisäksi huonojen liikenneyhteyksien päässä. Kannattaa siis tarkistaa tämä puoli kunnolla hotellia varatessa.
  • Rooma on todella suosittu turistikaupunki. Mikäli siis turistiryysis saa hermot kireällä, niin kannattaa välttää kiireisimpiä aikoja (eli käytännössä erityisesti kesäkuukausia).

Suositeltuja lentotarjouksia Roomaan maaliskuulle 2019 (linkit Skyscanner, hinnat voivat muuttua):

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn