Pitkäaikaisvuokrattavat mökit – Mökki vuokralle esim. vuodeksi

On ehkä tavallisinta, että mökki vuokrataan esimerkiksi viikoksi tai viikonlopuksi. On kuitenkin mahdollista vuokrata mökki myös selvästi pidemmäksi aikaa. Tuohon on ainakin yksi varsin kätevä palvelu. Se alla lyhyessä esittelyssä.

Lomarengas

Tämä on palvelu, jossa on varsin kattavasti mökkejä monesta paikasta Suomesta. Sen perusteella miten palvelussa tyypillisesti ilmoitetaan hinnat, niin eivät pitkäisvuokraukset ole tavallisimpia vuokrauksia Lomarenkaalla, mutta kuitenkin testini perusteella selvästi mahdollisia. Ainakin kokeillessani oli nimittäin niin, että mökin olisi pystynyt vuokramaan reilusti yli vuodeksi. Kun menee Lomarenkaan palveluun, niin saattaa olettaa, että pitäisi kertoa mistä haluaa vuokrata mökin. Kokemusteni perusteella tuon tiedon voi kuitenkin jättää tyhjäksi ja sen sijaan esimerkiksi vain täyttää mistä mihin asti haluaa mökin vuokrata. Tuo voikin olla kätevää, jos ei ole ennalta tarkkaan rajattua se, mistä haluaa mökin pitkäaikaiselle vuokralle. Mene nyt Lomarenkaalle.

Mistä on mahdollista vuokrata pitkäaikaisesti mökki? Lomarengasta testatessani vaikutti siltä, että eniten mökkejä pitkäaikaiselle vuokralle oli tarjolla Kainuusta. Kuitenkin myös esimerkiksi Lapista, Pirkanmaalta, Pohjois-Savosta, ja Varsinais-Suomesta olisi ollut mahdollista vuokrata mökki yli vuodeksi. Mene nyt Lomarenkaalle.

Mökki pitkäaikaisesti vuokralle vai oman mökin osto?

Kun menee Lomanrenkaalle tutkimaan pitkäaikaiselle vuokralle tarjottavia mökkejä, niin saattaa huomata, että ainakaan tyypillisesti ne eivät ole hinnaltaan ainakaan kovin halpoja. Kun tuohon yhdistää sen, että mökkikauppa on käsittääkseni hiljentynyt aika paljon koronahuipun jälkeen ja tuon myötä mahdollisesti myös tyypilliset pyyntihinnat mökeistä laskeneet, niin voi ainakin joillekin ihan hyvä kysymys olla se, että kannattaako pitkäaikaisesti vuokralle ottamisen sijaan ostaa omaksi mökki.

Mökkejä on todella monen hintaisia, mutta ainakin mikäli ei halua mitään luksusmökkiä, niin saattaa mökki olla mahdollista saada alle 50 000 euron hintaan. Vaikka itsellä ei olisi suorilta rahaa ostaa tuon hintaluokan mökkiä, niin saattaa sellaiseen olla mahdollista saada lainaa. Lainaa mökkiä varten voi hakea tietysti myös suoraan perinteisestä pankista, mutta nykyään netissä on myös ilmaisia palveluita, joiden avulla voi yrittää löytää hyvän tarjouksen esimerkiksi mökkilainaa varten. Yksi tuollainen kokemusteni perusteella hyvä palvelu on Sortter. Sitä käyttäessä voi valita esimerkiksi, että laina olisi kiinteistöä varten tai johonkin tarkoitukseen jota ei ole mainittu vaihtoehdoissa. Se voi siis sopia hyvin myös mökkilainaa varten. Kokeile nyt Sortteria.

Sen lisäksi, että Sortterin käyttämisestä ei siis tarvitse maksaa, niin on hyvää esimerkiksi se, että se on kokemusteni perusteella helppokäyttöinen ja nopea palvelu. Ja mikä mökkilainan kannalta ehkä tärkeintä, niin vaikka lainaa tarjottaisiin, niin voi se hyvin jättää ottamatta. Tuo voi olla hyvä idea esimerkiksi silloin, jos tarjotaan lainaa, mutta ei omasta mielestä riittävän edullisella korolla. Kokeile nyt Sortteria.