Praha kokemuksia

Kävin hiljattain lomalla Prahassa. Praha oli valikoitunut matkakohteeksi niistä samoista syistä, joista moni muukin mahdollisesti harkitsee sitä: kaupunki näytti kuvien perusteella kauniilta, sinne olisi helppo ja halpa matkustaa ja sen pitäisi myös olla sopivan leppoisa lomakohde. Isolta osin mielikuvani Prahasta pitivät paikkansa, mutta myös joitain huonoja puolia tuli ilmi. Alla siis kirjoittajan omien kokemusten perusteella Prahan hyviä ja huonoja puolia sekä myös pari pientä vinkkiä.

Prahan hyvät puolet

Ensimmäinen Prahan hyvä puoli on se, että sinne löytyy todella kattavasti edullisia lentoja. Näkemäni perusteella vuoden jokaisella kuukaudelle voi löytää Helsinki – Praha – Helsinki meno-paluita noin 100€ hintaan. Yleensä halvimmat lennot ovat Czech Airlinesin, mutta Finnairin lentoja voi löytää melkein yhtä halvalla kuin noita Czech Airlinesin matkoja. Noihin lentoihin liittyen sekin on hyvää, että lentoajat ovat melko lyhyitä.

Toisena Prahan hyvänä puolena voi pitää sitä, että kaupunki on oikeasti kaunis. Ne kivat kuvat mitä Prahasta löytyy ympäri nettiä, eivät ole vain eri kuvakulmista otettuja otoksia jostain parista paikasta, vaan sitä kaupungin kauneutta on tarjolla kattavasti. Rakennusten lisäksi myös esimerkiksi Prahan halki kulkevan Vltava-joen seutu on kaunista aluetta. Toki sitten Prahassakin, kuten missä tahansa muualla, on myös niitä hieman vähemmän hienoja paikkoja, mutta niihin ei toki lomalla tarvitse mennä, jos niin ei erityisesti halua.

Kolmantena Prahan hyvänä puolena voi pitää sitä, että sieltä löytyy varsin kattavasti yöelämää, kivoja ravintoloita ja muita asioita, mitä monesti kaipaa lomalta. Ja osittain noihin liittyen hyvänä voi pitää sitä, että kokemusteni perusteella asiakaspalveluammateissa työskentelevät puhuvat Prahassa(kin) varsin hyvää englantia.

Ja vielä yhtenä Prahan hyvänä puolena voi pitää sitä, että siellä on varsin kattavasti hyvää majoitustarjontaa. Ja jopa keskusta-alueelta voi löytää suomalaisesta näkökulmasta katsoen hinta-laatusuhteeltaan hyviä majoituksia.

Prahan huonot puolet

Ensimmäisenä huonona puolena voi pitää sitä, että ainakin loppukesästä Prahan keskusta-alueella oli todella paljon turisteja. Ja oikeastaan siellä ollessa tuli olo, ettei siellä ollut ketään muita kuin turisteja. Ja tietenkin, jos kaipaisi kaupunkiin tutustuessa selkeätä kuvaa paikallisesta elämänmenosta, niin voi tuo olla hieman ikävää.

Toisena ikävänä yllätyksenä Prahan kohdalla tuli esille sen hintataso (pl. majoitukset): Netin kautta Prahasta voi helposti saada kuvan varsin halpana paikkana, ja vaikka voi hyvin olla, että se tilastoissa näkyvä hintataso pätee joissakin osissa Prahaa, niin keskusta-alueella Praha ei todellakaan ollut halpa paikka. Esimerkiksi syöminen ja juominen ravintolassa oli noin samoissa hinnoissa kuin Suomessa tai ehkä jopa hieman kalliimpaa.

Pari pientä vinkkiä Prahaan

Kun olin menossa Prahaan lentokoneella, niin joutui kone tekemään jonkunlaisen hätälaskun Berliiniin. Otin tuon mahdollisuutena tutustua Berliiniin ja ajattelin, että jatkaisin sitten seuraavana päivänä toisella lennolla Prahaan. Yllätyksekseni kävi kuitenkin ilmi, että Berliini – Praha -lentoja ei näytä olevan. Sen sijaan tuolle välillä löytyi junamatka, joka osoittautuikin erittäin kivaksi yllätykseksi: noin neljän tunnin reissulla pääsi ihailemaan todella komeita maisemia kivassa junassa. Ja mikä loistavaa, niin junassa oli myös tarjolla erittäin hyvää ja melko edullista ruokaa.

Toisena vinkkinä Prahaan sanoisin sen, että jos se on suinkin mahdollista, niin ainakin keskusta-alueella kannattaa todennäköisesti taksin sijaan kulkea kävellen tai julkisilla. Ainakin itselleni jäi nimittäin hieman huono maku siitä, mitä lyhyt taksimatka Prahan keskustassa maksoi, erityisesti suhteutettuna siihen, mitä toisaalta Prahan keskusta -> Prahan lentokenttä taksimatkasta veloitettiin.

Myös nämä matkakohteet voisivat kiinnostaa sinua: