Onko Rahoitu huijaus? – Rahoitu.fi kokemuksia 2023

Rahoitu on niin sanottu lainahakemusten kilpailuttaja, joka vaikuttaa halunneen tulla tunnetuksi erityisesti siitä, että se voisi olla hyvä paikka, jos on tarkoituksena löytää yhdistelylaina, jolla maksaa vanhat lainat pois. Mutta onko Rahoitu hyvä palvelu ja onko se edes luotettava? Kerron tällä sivulla hieman Rahoitu.fi-palvelusta sekä omista kokemuksistani siitä.

Onko Rahoitu.fi huijaus?

Rahoitun taustalla on Salus Group, jonka taustalla puolestaan on Sambla Group Oy. Kyseinen yritys on todennäköisesti isoin Suomessa lainahakemusten kilpailutusta tarjoava yritys. Sen tunnettuja kilpailutuspalveluita ovat esimerkiksi Rahalaitos ja Omalaina. Rahoitun taustan pitäisi siis olla hyvä ja luotettava.

Sekin on Rahoitu.fi-palvelun luotettavuuden suhteen hyvää, ettei se yritä mitenkään veloittaa palvelusta. Eli palvelu tosiaan on ilmainen käyttää, niin kuin se viestii.

Rahoitu ei siis sinänsä ole huijaus, mutta on ainakin pari asiaa, jotka on ehkä hyvä tiedostaa ennen kuin lähtee hakemaan lainaa Rahoitun avulla. Ensimmäinen liittyy siihen, että Rahoitu.fi ilmoittaa sivustollaan jokaisella valitulla lainasummalla ja laina-ajalla esimerkiksi arvion nimellisesti vuosikorosta ja todellisesta vuosikorosta, jollaiset omaavaa lainaa saatatetaan tarjota. Sanoisin, että ainakin pienehköjen lainasummien kohdalla arvio nimellisestä vuosikorosta on todella optimistinen. Se nimittäin vaikuttaisi olevan jokaisella lainasummalla 4,5%. On todennäköisesti vähintäänkin erittäin haastavaa saada lainatarjous tuollaisella korolla.

Toinen juttu, mikä Rahoitun suhteen on syytä tiedostaa on se, että jokainen ei saa lainatarjouksia. Noin on, vaikka ainakin jostakin Rahoitun viestinnästä voisi mahdollisesti saada eri kuvan. Koska Rahoitun mahdollisesti itselle tarjoaminen lainatarjousten korkoa ei voi siis tietää etukäteen eikä ainakaan välttämättä sitäkään, että tarjotaanko Rahoitu.fi-palvelun kautta lainaa, niin voi olla hyvä idea yrittää hankkia Rahoitun kautta lainatarjouksia. Se on siis ilmaista. Kokeile nyt Rahoitua.

Rahoitu kokemuksia muuten

Rahoitun lainahakemus on nopea täyttää. Siinä kysytään ehkä jopa yllättävän vähän tietoja. Nopeuden suhteen hyvää on myös esimerkiksi se, että lainahakemuksen pystyy tekemään ilman pankkitunnuksia, rekisteröitymistä ja tositteiden lähettämistä. Mahdollisten lainatarjousten suhteen Rahoitu voisi parantaa siinä, että se näyttäisi kielteiset lainapäätökset. Tuon myötä ei tulisi haettua lainaa suoraan niiltä Rahoitun yhteistyökumppaneilta, jotka ovat jo ilmoittaneet Rahoitulla tehtyyn lainahakemukseen Rahoitulle, että lainaa ei tarjota. Voisi olettaa, että tuo asia ei nimittäin muutu vaikka tekisi lainahakemukseen suoraan Rahoitun yhteistyökumppanilla. Testaa nyt Rahoitua.

Lisää tietoa Rahoitusta

Rahoitun avulla voi yrittää löytää lainaa 1 000 eurosta alkaen ja enintään 60 000 euroa. Nuo ovat melko tavalliset summat kuluttajalainojen kilpailutusta tarjoavilla palveluilla. Halutun lainasumman voi Rahoitulla valita 100 euron tarkkuudella, eli esimerkiksi 20 100 euroa on mahdollinen, mutta 20 150 euroa ei. Laina-aikaa voi valita haluavansa mille tahansa lainasummalle vähintään vuoden ja enintään 15 vuotta. Vuosi taitaa olla minimi kaikilla Rahoitun kilpailijoillakin Suomessa, mutta esimerkiksi Omalaina tarjoaa mahdollisuuden haluta jopa 20 vuotta laina-aikaa.

Yrityslainojen kilpailutusta Rahoitu ei ainakaan tätä kirjoittaessani tarjoa ollenkaan. Yrittäjäkin voi kylläkin käyttää Rahoitun kuluttajalainoille tarkoitettua palvelua. Rahoitun käyttämisen alaikäraja on 20 vuotta. Kokeile Rahoitua ilmaiseksi.