Rovinj – kaunis vaihtoehto Kroatian matkan tukikohdaksi

Kroatia on kiva nouseva matkailumaa. Joidenkin näkökulmasta sen Dubrovnik ja Split ovat kuitenkin jo ehkä tulleet hieman liian suosituiksi. Ja mikäli haluaa matkustaa Kroatiaan, mutta ei kumpaankaan noista, niin voi Rovinj olla hyvä valinta. Rovinj on melko pieni, mutta kauniilta vaikuttava kaupunki Pohjois-Kroatiassa.

Miten matkustaa Rovinjiin?

Rovinjissa ei ole kansainvälistä lentokenttää, mutta noin 30-40 kilometrin päästä Pulasta semmoinen kuitenkin löytyy. Pulaan on aiemmin ollut Suomesta suoria lentoja, mutta tätä kirjoittaessa niitä ei valitettavasti ole tarjolla. Sinne kuitenkin pääse edelleen välilaskulla/välilaskuilla.

Minkälaisia majoituksia Rovinjissa on?

Kroatialle tyypilliseen tapaan myös Rovinjin majoitukset painottuvat huoneistoihin. Sieltä kuitenkin löytyy myös muutamia varsin kivalta vaikuttavia hotelleja.

Mitä tehdä Rovinjissa?

Rovinj ei välttämättä ole paras valinta nähtävyyksien bongareille, mutta kannattaa kuitenkin tutustua ainakin sen vanhankaupunkiin ja monissa Rovinjista olevissa kuvissa näkyvään St. Euphemian kirkkoon / katedraaliin.

Rovinjin hintataso:

Tilastojen perusteella Rovinj on parhaassa tapauksessa jopa melko selkeästi Suomea halvempi paikka.

Sää, Rovinj:

Rovinj on tilastojen perusteella läpi vuoden lämpimämpi kuin Suomi (tuskin yllättävää), ja mikäli lomalta toivoo hellettä, niin kannattaa sinne matkustaa kesä-, heinä- tai elokuussa. Kuitenkin myös esimerkiksi syyskuussa on Rovinjissa hyvät mahdollisuudet päästä nauttimaan kunnon keleistä.