Ryanair käsimatkatavarat – Sallitut koot ja suositeltu paikka ostaa reppu

Suomeksi käsimatkatavaroista puhumista voi häiritä se, että kyseisellä ilmaisulla vaikutetaan voivan viitata sekä sellaiseen matkatavaraan, joka otetaan itse mukaan koneeseen ja voidaan laittaa edessä olevan penkin alle sekä sellaiseen matkatavaraan, joka myös otetaan itse mukaan koneeseen, mutta lähtökohtaisesti laitetaan hyllylle. Kerron tällä sivulla molempien noiden suhteen sen, mitkä tiedot löysin Ryanairilta sallittujen kokojen suhteen, kun kirjoitin tätä sivua. Ryanair voi tehdä muutoksia, joten suosittelen aina tarkistamaan tiedot sen nettisivustolta ennen oman matkan maksamisesta.

Käsimatkatavara penkin alle

Suurin sallittu koko 40 cm kertaa 20 cm kertaa 25 cm. Ei ilmoitettua painorajoitusta, mutta lienee toki voivan olla niin, että jos reppu on täynnä kiviä, niin saattaa joku puuttua siihen. Penkin alle edellä mainittujen mittojen mukaisesti mahtuva käsimatkatavara sisältyy lähtökohtaisesti halvimman lippukategorian lippuihin. Ehkä koska Ryanair on suosittu lentoyhtiö ja tunnettu sen rajoituksista, niin on ainakin yksi yrittäjähenkinen yhtiö tuonut markkinoille juurikin Ryanairia käyttäville suunnattuja reppuja, joiden koko on 40 cm X 25 cm X 20 cm. Tuollaisia reppuja oli ainakin tätä kirjoittaessani tarjolla Hobby Hallin verkkokaupassa ja jos niitä on tarjolla vielä siinä vaiheessa, kun luet tätä sivua, niin pitäisi niitä löytää esimerkiksi niin, että menee tästä Hobby Hallille.

Käsimatkatavara hyllylle

Painoa enintään 10 kiloa ja kokoa enintään 55 cm kertaa 40 cm kertaa 20 cm. Vaikka tässäkin tapauksessa on siis ainakin jonkin määritelmän mukaan kyse käsimatkatavarasta, niin ei se sisälly halvimman lippukategorian hintaan, vaan tällaista käsimatkatavaraa varten pitää ostaa lippu kalliimmasta lippukategoriasta.