Ryanair käsimatkatavarat – sallitut koot ja kokemuksia

Suomeksi käsimatkatavaroista puhumista voi vaikeuttaa se, että kyseisellä ilmaisulla vaikutetaan voivan viitata sekä sellaiseen matkatavaraan, joka otetaan itse mukaan koneeseen ja voidaan laittaa edessä olevan penkin alle sekä sellaiseen matkatavaraan, joka myös otetaan itse mukaan koneeseen, mutta lähtökohtaisesti laitetaan hyllylle.

Kerron tällä sivulla molempien noiden suhteen sen, mitkä tiedot löysin Ryanairilta sallittujen kokojen suhteen, kun kirjoitin tätä sivua. Ryanair voi tehdä muutoksia, joten suosittelen aina tarkistamaan tiedot sen nettisivustolta ennen oman matkan maksamisesta.

Kokorajoitukset

Penkin alle laitettavan käsimatkatavaran suurin sallittu koko on 40 cm kertaa 20 cm kertaa 25 cm. Ei ilmoitettua painorajoitusta, mutta lienee toki voivan olla niin, että jos reppu on täynnä kiviä, niin saattaa joku puuttua siihen. Penkin alle edellä mainittujen mittojen mukaisesti mahtuva käsimatkatavara sisältyy lähtökohtaisesti halvimman lippukategorian lippuihin.

Jos etsit reppua, joka sopii edellä mainittujen kokorajoitusten sisään, niin voi esimerkiksi Samsonite Ongoing (🪙) olla potentiaalinen vaihtoehto. Vielä pienempää reppua etsivät saattavat puolestaan tykätä esimerkiksi Samsonite Move 4.0 -repusta (🪙). Kyseisten reppujen hinnat saisivat mielestäni olla halvempia, mutta toisaalta Samsonite taitaa olla legendaarisin toimija matkailuvarusteiden suhteen ja siihen liittyen oletettavasti tietää hyvin, miten niitä tehdään.

Hyllylle laitettavan käsimatkatavaran kokorajoitus puolestaan on 55 cm kertaa 40 cm kertaa 20 cm ja painoa saa olla maksimissaan 10 kg. Vaikka tässäkin tapauksessa on siis ainakin jonkin määritelmän mukaan kyse käsimatkatavarasta, niin ei se sisälly halvimman lippukategorian lipun hintaan, vaan tällaista käsimatkatavaraa varten pitää ostaa lippu kalliimmasta lippukategoriasta. Ehkä hieman yllättäen tällä toisena mainitulla käsimatkatavaralla on siis myös painorajoitus, mutta ensin mainitulla ei.

Esimerkiksi Matkalaukutfi-verkkokaupasta löytyy kattavasti niin sanottuja lentolaukkuja, jotka sopivat Ryanairin hyllylle laitettavan käsimatkatavaran rajoituksiin. Tutustu valikoimaan (🪙).

Kokemuksia

”Minilomalle Lontooseen riitti vallan hyvin käsimatkatavaroiden verran tavaraa mukaan. Valitsin kotoa repun, jota olin ennenkin lentomatkoilla käyttänyt. Lontooseen mennessä ei ollut käsimatkatavaroiden kanssa ongelmia, mutta Helsinkiin tultaessa tilanne olikin toinen. Lentokenttävirkailija ilmoitti portilla koneeseen noustessa, että käsimatkatavarani olikin liian suuri, joten se piti laittaa ruumaan. Lisämaksuahan siitä piti maksaa, useita kymppejä. Harmitti”.

Sinua saattaisi kiinnosta myös tämä sivu: