Skyscanner kokemuksia

Skyscanner on palvelu, jonka avulla voi yrittää löytää itseään miellyttäviä lentoja. Käytännössä tämä miellyttävyys liittyy yleensä tietysti ennen kaikkea siihen, että löydettävät lennot ovat edullisia. Tämä ei kuitenkaan toki ole ainoa syy käyttää Skyscanneria, vaan sen avulla voi myös esimerkiksi melko helposti löytää hyviä lentoyhdistelmiä niihin tilanteisiin, kun tarjolla ei ole suoria lentoja. Käyn tässä alla läpi omia kokemuksiani Skyscannerin käyttämisestä. 

Kokemuksia on erityisesti vuosilta 2019 ja 2020. Kokemukseni liittyvät siis ennen kaikkea Skyscannerin toimivuuteen koskien lentomatkoja (joka on se osa-alue mistä palvelu on parhaiten tunnettu), mutta käytännössä yritys tarjoaa kuitenkin muitakin palveluita.

Halpojen lentojen löytyminen:

Kokemukseni perusteella Skyscannerin erityinen vahvuus on se, että sen avulla voi aidosti löytää halpoja lentoja. Tämä halpuus on toki aina suhteellista, ja pitää suhteuttaa siihen, minkä hintaisia lentoja muita kautta voisi löytää. Eli on esimerkiksi perusteetonta olettaa, että Skyscannerilla voisi löytää 100€ hintaisia lentoja New Yorkiin, jos ne muualla maksavat 400€. Mutta Skyscanneria käyttämällä voi kyllä kuitenkin helposti säästää melko hyvin verrattuna siihen, että etsisi lentojen monien muiden sivujen kautta.

Käytettävyys:

Esimerkkikuva Skyscannerin käyttöliittymästä (hakulomake alempana tällä sivulla)

Käytettävyys on yksi asia, josta olen todella tykännyt Skyscannerin suhteen. Palvelun käyttöliittymä on onnistuttu pitämään juuri sopivan yksinkertaisena niin, että se kuitenkin sisältää tarvittavat ominaisuudet. Näiden asioiden yhdistelmä on tärkeässä roolissa esimerkiksi siinä, että palvelua on nopea ja miellyttävää käyttää.

Valikoima ja tulosten selkeys:

Pääasiassa olen ollut erittäin tyytyväinen siihen, minkälaisia tuloksia Skyscanner tarjoaa hakujen jälkeen. Ainoa huomattava asia on se, että joskus Skyscanner ei tuloksien suhteen listaa ylimpänä heti kaikista halvimpia lentoja vaan sen mielestä parhaat lennot. Tulosten suhteen olen myös tykännyt erityisesti siitä, että niiden yhteydessä ilmoitetaan myös oletetut matka-ajat (kesto).

Onko Skyscannerilla heikkouksia?

Yksi asia, mikä Skyscannerin suhteen pitää tiedostaa on se, että se ei siis itse ole lentojen varauspalvelu. Sen sijaan palvelu pyrkii etsimään halvat lennot todella monelta eri lentoyhtiöltä ja lähteestä. Tämä siis tarkoittaa myös sitä, että lentoja ei varata Skyscannerin nettisivuilla vaan se ns. lähettää lennoista kiinnostuneen henkilön tekemään varauksen muualle. Lisäksi pienenä miinuksena on se, että Skyscannerin lentokalenterin perusteella nähtävät hinnat eivät aina ihan vastaa etsittäessä löydettäviä lentojen hintoja. Tämä on erityisen ikävää tietysti silloin, jos kalenterin kautta vaikka olettaisi, että saisi meno-paluun hintaan 150€, mutta haettaessa kävisikin ilmi, että halvin hinta on vaikka 175€.

Yhteenveto:

Koska Skyscannerin käyttäminen on ilmaista, helppoa ja nopeata, niin voi sitä suositella erittäin vahvasti osaksi oma matkailuprosessia. Omat kokemukseni Skyscannerista ovat olleet lähes kauttaaltaan positiivisia.

Käytä nyt Skyscanneria:

Yllä on linkitettynä Skyscannerin lentohaku, voit halutessasi käyttää sitä lentojen etsimiseen. Jos haluat löytää lentojen kylkeen myös hotellin, niin kokeile esimerkiksi suosittelemaamme hotellihakua, joka toimii samalla periaatteella kuin Skyscannerin lentohaku, eli pyrkii etsimään sopivat hotellit monesta eri lähteestä.