Sortter lainat ja korko, kokemuksia ja muuta, 2023

Sortter on melko uusi lainavertailu. Sortteria käyttäessä voi yrittää löytää hyviä lainatarjouksia monelta eri lainafirmalta. Mutta minkälaisia lainoja Sortter sitten oikeasti voi ehdottaa? Kerron tällä sivulla esimerkiksi millaisilla koroilla varustettua lainaa Sortter ehdotti minulle. On hyvä huomata, että nämä korkoprosentit eivät ole tae siitä, että sinulle tarjotaan edes saman lainasumman ja yhtä pitkän maksuajan lainaa samalla korolla. Korkosi voi mahdollisesti olla korkeampi tai matalampi. Ainakin jotakin suuntaa näistä kokemuksista voi kuitenkin toivottavasti saada.

Sortter – ehdotetut lainat

Hain Sortterin avulla 1 500 euron lainaa vuoden laina-ajalla. Sortter löysi tarjottavaksi kaksi lainaa, mutta mielenkiintoista kyllä kumpikaan noista ei ollut sellainen laina, jota olin hakenut. Sen sijaan Sortter ehdotti 1 500 euron lainaa kahden vuoden laina-ajalla ja 2 000 euron lainaa vuoden laina-ajalla. Seuraavaksi näiden lainojen korkotiedot ja muut infot.

1 500 euron laina kahden vuoden laina-ajalla Nordax Bankilta. Kuukausierä 73,11 euroa, nimellinen vuosikorko 11,69% ja todellinen vuosikorko 16,78%. 73,11€*24 = 1 754,64€. Eli tämän perusteella lainasta olisi euroissa mitaten tullut korkoa maksettavaksi 254,64€.

2 000 euron laina vuoden laina-ajalla POP Pankilta. Tyypillinen kuukausierä 182,54 euroa, nimellinen vuosikorko 12,36% ja todellinen vuosikorko 18,43%. 182,54€*12 = 2 190,48€, Sortter kuitenkin kertoi lainatarjouksessa, että kokonaisuudessa takaisin maksettava summa olisi 2 190,44€, voinee olettaa, että ainakin yksi maksuerä olisi siis hieman pienempi. Korkoa tässä lainassa euroissa mitaten tulisi siis maksettavaksi hieman alle 190,50 euroa kummallakin luvulla.

Molemmat itselleni tarjotut lainat olivat käsittääkseni ainakin vanhoihin pikavippeihin verrattuna jopa halpoja, mutta moniin muihin lainoihin verrattuna eivät ainakaan korkoprosenteilta kovin edullisia. Tarjottu 1 500 euron laina kahden vuoden laina-ajalla kuvastaa hyvin sen, minkä takia myös laina-ajalla on korkoprosentin lisäksi merkitystä lainan euroissa mitatun edullisuuden suhteen: vaikka nimellinen ja todellinen vuosikorkoprosentti sekä lainasumma olivat pienemmät, niin olisi laina kerryttänyt enemmän korkoa kuin 2 000 euron laina vuoden laina-ajalla

Vertailun vuoksi suhteutettuna saamiini lainatarjouksiin voi mainita, että esimerkiksi Sortterin kotisivulta löytyvä lainalaskuri arvioi, että 1 500 euron kahden vuoden lainan todellinen vuosikorko voisi olla 17,36%. Saamani todellinen lainatarjous oli siis tuota halvempi. Tuota voi pitää positiivisena yllätyksenä, koska ainakin aiemmin on tainnut olla tyypillistä, että lainavertailuiden lainalaskurit arvioivat koron pienemmäksi kuin tyypillisessä todellisessa lainatarjouksessa on.

2 000 euron vuoden lainan kohdalla Sortterin arvio mahdollisesta todellisesta vuosikorosta oli 15,33%. Tässä tapauksessa saamani todellinen lainatarjous oli siis jopa melko selkeästi kalliimpi. Tuota voi ehkä ainakin siinä mielessä pitää yllättävänä, että saatu lainatarjous oli kuitenkin niin sanotusti perinteiseltä pankilta. Kokeile nyt Sortteria.

Nuo mainitut Sortterin näyttämät korkoprosenttien esimerkit olivat nähtävissä tätä sivua kirjoittaessani. Sortter voi muuttaa niitä.

Sortter kokemuksia muuten

Sortterin käyttäminen on helppoa ja nopeaa. Lainahakemuksen voi hyvinkin pystyä täyttämään muutamassa minuutissa. Lainahakemusta varten ei tarvitse esimerkiksi mitään liitteitä. Kun lainahakemuksen on saanut valmiiksi ja laittanut eteenpäin, niin voi siihen alkaa samaan mahdollisia lainatarjouksia käytännössä heti. Mahdollisten lainatarjousten lisäksi Sortter voi myös näyttää sen, mitkä lainapalvelut eivät tehneet lainatarjousta. Sortterin käyttäminen on ilmaista etkä joudu ottamaan lainaa vaikka sellaista tarjottaisiin. Voit siis halutessasi varsin hyvin vain tarkistaa, josko itselle tarjotaan lainaa Sortterin kautta ja jos kyllä niin millaisella korolla. Testaa Sortteria ilmaiseksi.

Sortterin yhteistyökumppanit

Lainavertailujen yhteistyökumppanit ovat niitä lainapalveluita, joilta lainavertailut voivat yrittää etsiä lainatarjouksia. Seuraavassa ovat Sortterin ilmoittamat yhteistyökumppanit tätä sivua kirjoittaessani. Kuluttajalainat: Aktia, Alisa Pankki, Avida, Bank Norwegian, Big Bank, Bondora, Brocc, Credigo, Fixura, Halino, Instabank, Kaarna, Lea Bank, Morrow, Nordax Bank, POP Pankki, Resurs, Svea ja Sweep Bank. Yrityslainat: Alisa Pankki, Broaden, Businesscredit, CapitalBox, Fundu, Kasvurahoitus, Lending House, Qred, Resurs, Siltaraha, Sme Finance, Svea, Vauraus ja Yritysluotto. Jotkin yhteistyökumppanit voivat siis tarjota sekä kuluttaja- että yrityslainaa.

Lyhyitä Sortter-faktoja

  • Palvelun taustalla on Sortter Oy.
  • Asiakaspalveluun pitäisi voida ottaa yhteyttä ainakin yhteydenottolomakkeella, puhelimella ja sähköpostilla. Ainakin puhelinasiakaspalvelun pitäisi palvelella normaalin viikon jokaisena päivänä. Noin kattavaa asiakaspalvelua ei välttämättä tarjoa ainakaan kovin moni muu lainapalvelu Suomessa.
  • Kuluttajalainaa voi hakea 1 000 eurosta alkaen ja enintään 60 000 euroa. Halutun lainasumman voi valita tasasataeuroin, eli vaikkapa 25 100 euroa, mutta ei 25 150 euroa.
  • Halutun laina-ajan voi kuluttajalainalle valita tasavuosin vuodesta alkaen ja 20 vuoteen asti. Voit sinänsä valita haluavasi mille tahansa valittavissa olevalle lainasummalle minkä tahansa laina-ajan tuolla aikaskaalalla, mutta käytännössä voi olla vähintäänkin erittäin vaikeaa saada lainatarjouksia tiettyjen lainasummien ja laina-aikojen yhdistelmillä.

Haluatko testata Sortteria? Kokeile Sortteria ilmaiseksi.