Storytel opiskelijoille – Onko Storytel hyvä valinta opiskelijalle?

Storytel on hyvä äänikirjapalvelu. Tuo lienee hyvä lähtökohta, kun pohditaan sitä, miten hyvä valinta Storytel on opiskelijoille. Toinen mahdollinen Storytel-palvelun vahvuus opiskelijoiden näkökulmasta voi olla se, että kirjoja on tarjolla suomen lisäksi esimerkiksi englanniksi ja ruotsiksi. Varsinkin jos tarvitsee opiskeluissaan muita kieliä kuin suomea, niin voi niiden treenaaminen esimerkiksi äänikirjoja kuuntelemalla olla mukavampaa kuin joillakin perinteisillä tavoilla.

Monen opiskelijan rahatilanne on tiukka. Tuosta syystä opiskelijoille voivat olla korostuneen tärkeitä Storytel tarjoukset. Ensimmäinen Storytel-tarjous, josta voi olla hyvä olla tietoinen on se, että tarjolla on 30 päivän ilmainen kokeilu. Tuo on ihan hyvä pätkä, mutta ei välttämättä äänikirjapalveluiden pisin ilmainen kokeilujakso. Nimittäin esimerkiksi Nextorya käyttäessä voi olla mahdollista saada 60 päivän ilmainen kokeilu. Sekin on tietysti ehkä opiskelijana ihan potentiaalinen vaihtoehto, että käyttää ensin toisen noista palveluista ilmaisen kokeilujakson ja sitten toisen, jolloin äänikirjoja voi kuunnella ilmaiseksi 90 päivää.

Ilmaisen kokeilujakson ohelle Storytellin tärkein tarjous opiskelijoiden suhteen lienee Storytellin varsinainen opiskelija-alennus. Storytellin opiskelija-alennus on ainakin tätä kirjoittaessani sellainen, että saa Unlimited-tilauksen normaalin 22,99€/kk sijaan hintaan 8,49€/kk. Tuo on varsin reilusti yli 50% alennus, joka tekee tuosta isoimman prosentuaalisen alennuksen, jonka tiedän Suomessa toimivilla äänikirjapalveluilla olevan tarjolla. On kuitenkin ehkä hieman yllättävää, että Storytel ei tarjoa opiskelija-alennusta sen halvimmasta maksutasosta tai edes toiseksi halvimmasta vaihtoehdosta. Tuo on johtanut siihen, että vaikka Storytellin tarjous opiskelijoille on hyvä, niin ei Storytel tietääkseni euroissa mitaten ole Suomessa opiskelijalle halvin vaihtoehto siinä vaiheessa, jos äänikirjapalvelusta alkaa maksamaan.

Halvin maksullinen vaihtoehto opiskelijoille on nimittäin BookBeat Basic. Opiskelijat voivat saada sen hintaan 4,99€/kk, kun sen normaalihinta on 9,99€/kk. Toki Storytel Unlimitedin ja BookBeat Basicin välillä on varsin iso ero siinä, että Storytel Unlimitedilla saa kuunnella äänikirjoja rajattomasti, kun taas BookBeat Basicilla saa kuunnella niitä enintään 20 tuntia kuukaudessa. Avaa BookBeat-tili.

Yhteenvetona voi todeta, että Storytel voi olla hyvä vaihtoehto opiskelijalle, mutta se ei ole halvin vaihtoehto. Valinta ainakin Storytellin ja BookBeatin välillä riippuneekin lopulta siitä, miten painottaa mahdollisesti edullista hintaa verrattuna tilauksen ominaisuuksiin. Avaa Storytel-tili tai jos et ole vielä kokeillut BookBeatia, niin voit kokeilla BookBeatia ilmaiseksi, testaa nyt BookBeat.

Storytellin opiskelija-alennuksen aktivoiminen

Nettisivustolla kirjautuneena valitse Tili -> Opiskelijastatus ja seuraa ohjeita. Storytellin opiskelija-alennuksen pitäisi olla tarjolla myös siinä tapauksessa, että on mahdollisesti tehnyt aiemmin tilauksen normaalilla hinnalla ja käyttänyt 30 päivän ilmaisen kokeilujakson. Storytel opiskelija-alennuksen suhteen on hyvä huomata se, että se on ilmeisesti rajoitettu niin, että se on tarjolla vain korkeakouluopiskelijoille. Valitettavasti tuo sama asia taitaa päteä myös BookBeatin opiskelija-alennukseen.

Äänikirjapalveluita voi olla mahdollista kokeilla ilmaiseksi

BookBeatin mahdollisista ilmaiskokeiluista on lisätietoa esimerkiksi tämän sivuston sivulla BookBeat tarjous. Tällä sivulla oleva tiedot esimerkiksi tarjouksista ja hinnoista perustuvat tämän sivun kirjoittamisen aikaisiin tietoihin. Storytel ja muut äänikirjapalvelut voivat tehdä muutoksia.