Michelin-ravintolat, Helsinki – katso vuoden 2021 Suomen Michelin-ravintolat

Ruokamatkailu on yksi suosittu matkailun muoto. Vaikka ruokamatkailu monesti suuntautuukin ulkomaille, niin voi sitä harrastaa myös Suomessa, vaikkapa tutustumalla Suomen Michelin-ravintoloihin.

Suomalaisten ravintoloiden Michelin-tähdet vuodelle 2021 julkaistiin hiljattain. Kaikki kuusi Suomessa sijaitsevaa ravintolaa, joilla oli tähti jo vuonna 2020 pitivät tähtensä vuonna 2021. Kyseiset ravintolat ovat Demo, Grön, Inari, Olo, Ora ja Palace. Lisäksi uutena tähden vuodelle 2021 sai Finnjävel-ravintola.

Finnjävel kostuu kahdesta osasta: Salongista ja Salista. Michelin-tähti on osoitettu nimenomaisesti Finnjävel Salongille.

Kaikki seitsemän vuoden 2021 suomalaista Michelin-ravintolaa sijaitsevat Helsingissä. Alla on hieman lisätietoja kustakin ravintolasta.

Demo

Demon osoite on Uudenmaankatu 9-11, Helsinki. Melko läheltä ravintolaa löytyvät esimerkiksi Esplanadin puisto, Hotelli Kämp ja Helsingin tuomiokirkko.

Finnjävel (Salonki)

Finnjävelin osoite on Helsingin Taidehalli, Ainonkatu 3, 00100, Helsinki. Ravintolan lähellä sijaitsee esimerkiksi Helsingin Luonnontieteellinen museo.

Grön

Grönin osoite on Albertinkatu 36, Helsinki. Grön on kävelyetäisyydellä esimerkiksi Kampin kappelista ja Helsingin taidemuseosta (HAM).

Inari

Ei kuvaa tällä erää.

Ravintola Inarin osoite on Albertinkatu 19 A, Helsinki. Inari sijaitsee varsin lähellä esimerkiksi Aleksanterin teatteria ja Sinebrychoffin taidemuseota.

Olo

Olon osoite on Pohjoisesplanadi 5, Helsinki. Ravintola sijaitsee Kauppatorin, Esplanadin puiston ja esimerkiksi Helsingin tuomiokirkon läheisyydessä.

Ora

View this post on Instagram

First tests of our pumpkin terrine #itsonthemenunow

A post shared by ORA RESTAURANT (@orarestaurantfin) on

Oran osoite on Huvilakatu 28 A, Helsinki. Oran lähellä sijaitsevat esimerkiksi Eiranpuisto ja Mikael Agricolan kirkko.

Palace

Palacen osoite on Eteläranta 10, Helsinki. Ravintolan läheisyydestä löytyvät esimerkiksi Kauppatori ja Esplanadin puisto.

Tällä sivulla mainitut ravintoloiden osoitteet on poimittu tekstin kirjoittamisen hetkellä. Muutokset ovat mahdollisia.

Suomen / Helsingin Bib Gourmand -ravintolat 2021

Varsinaisten tähtien lisäksi Michelin antaa vuosittain erityismainintoja ravintoloille, joiden se kokee tarjoavan erityisen hyvää hinta-laatusuhdetta (käytännössä mainninnoissa näyttää painottuvan enemmän laatu kuin hinta). Näille kyseisille ravintoloille Michelinin antamia mainintoja kutsutaan nimellä “Bib Gourmand”.

Vuonna 2021 Bib Gourmand -maininta on kolmella Suomessa sijaitsevalla ravintolalla. Myös nämä kaikki ravintolat sijaitsevat Helsingissä ja ne on listattu alle.

  • Boulevard Social
  • Gaijin
  • Nolla

Ovatko Michelin-ravintolat Suomen ja Helsingin parhaita ravintoloita?

Michelin-ravintoloiden voi lähtökohtaisesti olettaa olevan vähintäänkin erittäin hyviä ravintoloita. Saattaa kuitenkin olla virhe olettaa, että esimerkiksi jokin Helsingissä sijaitseva Michelin-ravintola olisi automaattisesti myös tämän hetken Helsingin paras ravintola.

Tuo johtuu esimerkiksi siitä, että Michelin-tähdet ovat tavallaan laahaava mittari: niitä ei päivitetä jatkuvasti eivätkä ne oikein voi huomioida esimerkiksi todella uusia ravintoloita.

Myös nämä sivut saattaisivat kiinnostaa sinua:

Kuva Helsingistä: Kostiolavi. Kuvaa on leikattu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn