Michelin-ravintolat, Helsinki – katso vuoden 2020 Suomen Michelin-ravintolat

Ruokamatkailu on yksi suosittu matkailun muoto. Vaikka ruokamatkailu monesti suuntautuukin ulkomaille, niin voi sitä harrastaa myös Suomessa, vaikkapa tutustumalla Suomen Michelin-ravintoloihin.

Suomalaisten ravintoloiden Michelin-tähdet vuodelle 2020 julkaistiin hiljattain. Kaikki viisi Suomessa sijaitsevaa ravintolaa, joilla oli tähti jo vuonna 2019, ja jotka tällä hetkellä jatkavat toimintaansa pitivät tähtensä vuonna 2020. Kyseiset ravintolat ovat Demo, Grön, Olo, Ora ja Palace. Lisäksi uutena tähden vuodelle 2020 sai Inari-ravintola. 

Kaikki kuusi vuoden 2020 suomalaista Michelin-ravintolaa sijaitsevat Helsingissä. Alla on pieni maistiainen kunkin ravintolan Instagramista. Jokaisen kuvan alla on mainittu kyseisen ravintolan osoite sekä ravintolan lähellä sijaitsevia nähtävyyksiä. Ravintolat on alla listattu aakkosjärjestyksessä.

Grön

Grönin osoite on Albertinkatu 36, Helsinki. Grön on kävelyetäisyydellä esimerkiksi Kampin kappelista ja Helsingin taidemuseosta (HAM).

Inari

Ravintola Inarin osoite on Albertinkatu 19 A, Helsinki. Inari sijaitsee varsin lähellä esimerkiksi Aleksanterin teatteria ja Sinebrychoffin taidemuseota.

Olo

Olon osoite on Pohjoisesplanadi 5, Helsinki. Ravintola sijaitsee Kauppatorin, Esplanadin puiston ja esimerkiksi Helsingin tuomiokirkon läheisyydessä.

Ora

View this post on Instagram

First tests of our pumpkin terrine #itsonthemenunow

A post shared by ORA RESTAURANT (@orarestaurantfin) on

Oran osoite on Huvilakatu 28 A, Helsinki. Oran lähellä sijaitsevat esimerkiksi Eiranpuisto ja Mikael Agricolan kirkko.

Palace

Palacen osoite on Eteläranta 10, Helsinki. Ravintolan läheisyydestä löytyvät esimerkiksi Kauppatori ja Esplanadin puisto.

Tällä sivulla mainitut ravintoloiden osoitteet on poimittu tekstin kirjoittamisen hetkellä. Muutokset ovat mahdollisia.

Suomen / Helsingin Bib Gourmand -ravintolat 2020

Varsinaisten tähtien lisäksi Michelin jakaa vuosittain myös erityismainintoja ravintoloille, joiden se kokee tarjoavan erityisen hyvää hinta-laatusuhdetta – käytännössä näissä erityismainninnoissa näyttää painottuvan enemmän laatu kuin hinta. Näille kyseisille ravintoloille Michelinin antamia mainintoja kutsutaan nimellä “Bib Gourmand”.

Vuonna 2020 Bib Gourmand -maininta annettiin kolmelle Suomessa sijaitsevalle ravintolalle. Myös nämä kaikki ravintolat sijaitsevat Helsingissä ja ne on listattu alle.

  • Boulevard Social
  • Gaijin
  • Nolla

Ovatko Michelin-ravintolat Suomen ja Helsingin parhaita ravintoloita?

Michelin-ravintoloiden voi lähtökohtaisesti olettaa olevan vähintäänkin erittäin hyviä ravintoloita. Saattaa kuitenkin olla virhe olettaa, että esimerkiksi jokin Helsingissä sijaitseva Michelin-ravintola olisi automaattisesti myös tämän hetken Helsingin paras ravintola.

Tuo johtuu esimerkiksi siitä, että Michelin-tähdet ovat tavallaan laahaava mittari: niitä ei päivitetä jatkuvasti eivätkä ne oikein voi huomioida esimerkiksi todella uusia ravintoloita.

Myös nämä sivut saattaisivat kiinnostaa sinua:

Kuva Helsingistä: Kostiolavi. Kuvaa on leikattu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn