Nämä ovat Suomen Michelin-ravintolat vuonna 2019

Ruokamatkailu on yksi suosittu matkailun muoto. Vaikka ruokamatkailu monesti suuntautuukin ulkomaille, niin voi sitä harrastaa myös Suomessa. Yksi mahdollinen tapa aloittaa kyseinen harrastus tai jatkaa sitä, on tutustua Michelin-tähden saaneisiin suomalaisiin ravintoloihin.

Suomen Michelin-tähdet vuodelle 2019 julkaistiin hiljattain. Kaikki 5 Suomessa sijaitsevaa ravintolaa, joilla oli tähti vuonna 2018 (Ask, Demo, Grön, Olo ja Ora), pitivät tähtensä vuonna 2019. Lisäksi uutena tähden vuodelle 2019 sai Palace. Kaikki kuusi suomalaista ravintolaa, joilla on Michelin-tähti vuonna 2019, sijaitsevat Helsingissä. Ohessa pieni maistiainen kunkin ravintolan Instagramista. Kuvien alla on mainittu ravintolan lähellä sijaitsevia mahdollisia nähtävyyksiä. Ravintolat on alla listattu aakkosjärjestyksessä.

Ask - tällä erää suljettu

Päivitys: Ask on tällä hetkellä “talviunilla”, kuten ravintoloitsijat asiaa kuvailivat. Ravintola aukeaa mahdollisesti tulevaisuudessa uudestaan. Askista kiinnostuneiden kannattaa mahdollisesti tutustua sen sisarravintolaan, Jordiin.

Grön

Grönin osoite on Albertinkatu 36, Helsinki. Grön on kävelyetäisyydellä esimerkiksi Kampin kappelista ja Helsingin taidemuseosta (HAM).

Olo

Olon osoite on Pohjoisesplanadi 5, Helsinki. Ravintola sijaitsee Kauppatorin, Esplanadin puiston ja esimerkiksi Helsingin tuomiokirkon läheisyydessä.

Ora

View this post on Instagram

First tests of our pumpkin terrine #itsonthemenunow

A post shared by ORA RESTAURANT (@orarestaurantfin) on

Oran osoite on Huvilakatu 28 A, Helsinki. Oran lähellä sijaitsevat esimerkiksi Eiranpuisto ja Mikael Agricolan kirkko.

Palace

Palacen osoite on Eteläranta 10, Helsinki. Ravintolan läheisyydestä löytyvät esimerkiksi Kauppatori ja Esplanadin puisto.

Varaa hotelli ravintolamatkan yhteyteen:

Oletko jo syönyt jossakin näistä ravintoloista tai kenties jopa useammassa? Mitä pidit? Voit kommentoida alempana sijaitsevassa kommenttiosiossa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *