SweepBank luottokortti arvioitavana – Onko Sweep Bank huijaus? Vahvuudet ja heikkoudet

SweepBank tarjoaa luottokorttia, jonka voi ladata matkapuhelimeen. Tuo voi kuulostaa varsin houkuttelevalta perinteisiin luottokortteihin verrattuna, varsinkin kun SweepBankin luottokortin voi mahdollisesti saada nopeammin ja helpommin. Mutta onko SweepBank hyvä valinta luottokortiksi ja onko SweepBank edes luotettava? Pyrin vastamaan noihin kysymyksiin tällä sivulla.

Onko SweepBank huijaus?

SweepBank luottokortin taustalla on Multitude, joka on varsin iso pörssilistattu yritys. Multituden muita lainatuotteita Suomessa ovat Ferratum-joustoluotto ja CapitalBox-yrityslaina. Varsinkin Ferratumin joustoluotto on ollut jo pitkään tarjolla. Kun noihin asioihin yhdistää sen, että SweepBankin luottokortti on toteutettu yhteistyössä Mastercardin kanssa, niin voi tulla siihen tulokseen, että SweepBankin luottokortin pitäisi olla luotettava. On kuitenkin pari asiaa, jotka voivat mahdollisesti saada joillekin aikaan tunteen siitä, että SweepBank on huijaus.

Aiemmin tarjottu ilmainen 20€: SweepBank tarjosi aiemmin uusille asiakkaille ilmaista 20 euroa. Tuota tarjousta ei kuitenkaan ainakaan enää tätä kirjoittaessani ole tarjolla. Siitä on kuitenkin edelleen tietoa netissä. Ainakin joku saattaa siis edelleen avata SweepBankille tilin toivoen saavansa ilmaisen 20 euroa. Tuossa tapauksessa joutuu kuitenkin hyvin todennäköisesti pettymään.

Kaikki rahaliikenne ei ole korotonta: SweepBank tuo nettisivustollaan selkeästi esille, että sen korttia käyttäessä voi saada jopa 60 päivää korotonta maksuaikaa. Tuon pitäisi kyllä sinänsä olla ihan totta, mutta mielestäni SweepBank voisi kuitenkin selkiyttää hieman viestintäänsä. Vaikuttaisi olevan nimittäin niin, että jos SweepBankin kortilta nostaa rahaa niin veloitetaan siitä kulu ja lisäksi korkoa aloitetaan veloittamaan heti nostopäivästä, sen sijaan että saisi korotonta maksuaikaa.

Yhteenvetona voi todeta, että Sweep Bank ei ole sinänsä huijaus, mutta voi olla hyvä olla tietoinen ainakin parista asiasta siihen liittyen ettei tule ainakaan isompia pettymyksiä. Hae nyt SweepBankin korttia.

SweepBankin luottokortin vahvuudet

SweepBankin luottokortin ensimmäisenä hyvänä puolena voi pitää sitä, että sen pitäisi käydä jopa todella monessa paikassa. Nimittäin SweepBankin kertoman perusteella jopa yli 30 miljoonassa kaupassa. Voi olettaa, että tuo on erityisesti Mastercardin kanssa tehtävän yhteistyön ansiota.

Luottokortin toinen vahvuus on se, että on kuukausi- ja vuosimaksuton. Tätä korttia voi siis tuossa mielessä pitää myös eräänlaisena vararahastona, josta ei pitäisi syntyä kuluja.

Kolmas vahvuus on se, että luottokorttia vaikuttaisi olevan jopa todella helppoa ja nopea hakea. Sen myös pitäisi voida olla parhaimmillaan käytössä jopa todella nopeasti.

Neljäntenä vahvuutena voi pitää sitä, että korotonta maksuaikaa ostoille voi saada jopa 60 päivää. Vaikka korotonta maksuaikaa tarjoavat myös ainakin jotkin muut luottokortit, niin en ole nähnyt yhdenkään toisen luottokortin tarjoavan noin paljon korotonta maksuaikaa.

Viidentenä Sweep Bankin luottokortin vahvuutena voi pitää sitä, että siltä pitäisi pystyä myös siirtämään rahaa tilille. Ainakin tuon ansiosta SweepBank-luottokorttia voi myös pitää vaihtoehtona perinteisemmälle lainalle.

Vielä kuudentana vahvuutena voi pitää SweepBankin luottokortin mahdollisesti ainakin varsin korkeata luottorajaa. Se voi nimittäin olla jopa 8 000 euroa. Hae nyt SweepBankin korttia.

SweepBankin luottokortin heikkoudet

Ensimmäinen SweepBankin luottokortin mahdollinen heikkous liittyy sen korkoihin. Mikäli nimittäin SweepBankin luottokortin käyttämisestä aloitetaan veloittamaan korkoa, esimerkiksi koska koroton maksuaikaa loppuu, niin aletaan veloittamaan korkoa, joka voi todellisella vuosikorkoprosentilla mitattuna olla yli 20%. Tuota ei voi mielestäni pitää edullisena korkona, vaikka se sitä toki esimerkiksi moniin aiempiin pikavippeihin verrattuna on.

Toinen mahdollinen SweepBankin luottokortin heikkous on se, että vaikka sitä pitäisi olla helppo hakea, niin ei sitä välttämättä tarjota valtavan monille. SweepBankin luottokortin minimivaatimuksina ovat nimittäin esimerkiksi vähintään 4 kuukautta jatkunut työsuhde ja vähintään 1 600 euron kuukausitulot, ja minimivaatimusten täyttäminenkään ei takaa sitä, että luottokorttia tarjottaisiin.

Ainakin joku tämän sivuston lukija saattaa pitää Sweep Bankin luottokortin heikkoutena myös sitä, että sitä matkailuun käyttäessä ei saa ilmaista matkavakuutusta. Tuollainen pitäisi voida saada esimerkiksi Morrown luottokortin mukana. Toki toisaalta tuosta luottokortista taitaa olla vielä vaikeampi saada positiivinen luottopäätös kuin SweepBankin luottokortista.

Sweep Bank luottokortin käyttäminen vai laina

Koska SweepBank luottokortti voi olla jopa eräänlainen vaihtoehto perinteisemmälle lainalle, niin saattaa mietityttää, että onko parempi käyttää SweepBank korttia vai ottaa lainaa. Mikäli käyttää SweepBankin luottokorttia ostoksiin ja maksaa ne korottaman maksuajan puitteissa, niin on SweepBank parempi vaihtoehto kuin netistä haettava laina. Tietääkseni nimittäin yksikään netin lainafirma ei enää nykyään tarjoa edes ensimmäistä lainaa ilman korkoa.

Mikäli sen sijaan aikoo käyttää SweepBankin luottokorttia esimerkiksi siihen, että siirtää ison summan, esimerkiksi 5 000 euroa, tilille ja maksaa sitten tuota erissä korkoineen pois, niin voi laina hyvin mahdollisesti olla parempi vaihtoehto. Sellaisen voi nimittäin nykyään saada jopa ainakin melko selkeästi halvemmalla korolla kuin SweepBank veloittaa. Mikäli haluat löytää edullisen lainan, niin voi esimerkiksi Omalaina olla hyvä vaihtoehto. Se on palvelu, joka voi niin sanotusti kilpailuttaa lainahakemuksen, ja vieläpä ilmaiseksi ja jopa nopeasti.

Jos käyttää SweepBankin luottokorttia siihen, että nostaa tililtä pienen tai pienehkön summan lainaa, niin ei pitäisi olla isoa eroa verrattuna siihen tekisikö tuon ottamalla pikavipin. SweepBank voi tosin olla jonkin verran halvempi kuin esimerkiksi tyypillinen perinteisempi 20€ laina.

SweepBank luottokortti kokemuksia

Hakemus Sweep Bankin luottokorttia varten oli todella helppo ja nopea täyttää netissä. Kun hakemuksen oli saanut valmiiksi, niin sai siihen luottopäätöksen heti. Itselleni korttia ei tarjottu, mutta sinun kohdalla tilanne voi tietysti olla eri. Hae nyt SweepBankin korttia.

Mikäli sinäkään et mahdollisesta hakemuksesta huolimatta saa SweepBankin luottokorttia, mutta tarvitset lainaa, niin voi esimerkiksi tämän sivuston tältä sivulta löytyä sopiva lainapaikka, kyseisellä sivulla on esillä varsin kattavasti erilaisia lainapalveluita.

Yhteenveto

SweepBankin luottokortti voi olla hyvä valinta sinulle, jos haluat luottokortin, jonka voit mahdollisesti saada jopa todella nopeasti ja helpolla hakemuksella käyttöösi ja käytät luottokorttia ainakin lähinnä vain ostosten maksamiseen. Lisäksi tärkeätä voi olla se, että ainakin ison osan laskusta pystyy maksamaan korottoman maksuajan puitteissa. Hae nyt SweepBankin korttia.