Tammisaari: majoitus & hotellit

Etelä-Suomen rannikolla sijaitseva Tammisaari eli Ekenäs voi olla hyvä kohde esimerkiksi kesäreissulle. Mukavaa kyllä, Tammisaaresta myös löytyy ihan kivalta vaikuttavia majoituksia. Tällä sivulla onkin esimerkiksi lyhyessä esittelyssä Tammisaaresta suositeltavia majoituksia.

Melko hyvä majoitus Tammisaaressa – Hotel Sea Front

Kivalta vaikuttavalla paikalla melko lähellä Tammisaaren keskustaa sijaitseva Hotel Sea Front näyttäisi olevan ainakin kohtuullisen hyvää vastinetta rahoille. Mukavan sijainnin lisäksi tämän hotellin etuja ovat esimerkiksi hiljattain tehdyt uudistukset ja ilmeisen hyvä henkilökunta (kehut henkilökuntaa kohden tuntuvat olevan yleisiä asiakasarvosteluissa). 

Erityistä huomioitavaa Hotel Sea Frontin suhteen on se, että osassa sen huoneista on parveke, josta on näkymä merenlahdelle. Tuo voi tietysti innostaa erityisesti meren ystäviä. Tähdissä mitaten Hotel Sea Front on **-hotelli.

Hyvä tietää: Sea Frontin sijanti on siis kiva, mutta jos haluaa oman majoituksen sijaitsevan mahdollisimman keskeisellä paikalla, niin on seuraavana tällä sivulla mainittu majoituspaikka tuosta näkökulmasta parempi vaihtoehto. 

Aiemmin tätä sivua kirjoittaessani olin määritellyt Sea Frontin edulliseksi hotelliksi. Viimeisimmän hintavertailun perusteella tuota ei kuitenkaan voi ainakaan kesäsesonkina pitää osuvana kuvauksena. Valitettavasti voi olla, että Tammisaaresta ei enää löydy edullista hotellimajoitusta.

Erilainen majoituselämys Tammisaaressa – Slottsbädden

Keskeisellä paikalla sijaitseva Slottsbädden voi olla hyvä valinta erityisesti niille matkailijoille, jotka etsivät hieman erilaista kokemusta. Tätä majoituspaikkaa voi ehkä kuvailla sanalla ”rustiikkinen” – Slottsbäddenissä näkyy mennyt aika, mutta tavalla, josta monet matkailijat ovat tykänneet. Sijainnin lisäksi Slottsbäddenissä majoittuneet ovat tykänneet erityisesti sen henkilökunnasta.

Todella mielenkiintoinen majoitus melko lähellä Tammisaarta

Mikäli majoitus Tammisaaren lähellä kelpaa tukikohdaksi Tammisaareen suuntautuvaa reissua varten, niin kannattaa ehdottomasti tutustua The Barö -hotelliin. Pääsin melko hiljattain tutustumaan tämän hotellin ympäristöön ja jo silloin tuli kuva, että tätä hotellia voisi kutsua jonkinlaiseksi luontoluksukseksi: luonto on lähellä, mutta puitteet ovat myös hotellin puolesta todella upeat.

Tämä edellä kuvattu tuntuma tästä hotellista on vain vahvistunut, kun olen lukenut siitä hieman. The Bäro sijaitsee Inkoossa. Se, että Barö on niin kiehtova hotelli, vaikuttaa myös näkyvän sen huoneiden hinnoissa. Huoneesta tässä hotellissa voi yötä kohden joutua maksamaan yli 400 euroa.

Tammisaari ja mökit

Tammisaaressa on myös mökkejä. Niitä löytyy esimerkiksi Kopparön alueelta. Kyseisellä paikalla pitäisi olla tätä kirjoittaessa ainakin 10 vuokramökkiä. Asiakkaat ovat tykänneet Kopparöön mökeissä esimerkiksi siisteydestä ja viihtyvyydestä. Pääset tutkimaan Kopparön mökkitarjontaa esimerkiksi täältä (BookingCom). Ainakin mikäli Kopparöstä ei löydy mielestä vuokramökkiä, niin kannattaa tutustua, josko Lomarenkaan kautta löytyisi jokin itseä miellyttävä vuokramökki Tammisaaresta.

Vielä yksi harkitsemisen arvoinen majoitus Tammisaaressa

Ylempänä mainittujen paikkojen lisäksi Tammisaaresta löytyy mahdolliseksi majoituspaikaksi vielä esimerkiksi Tammisaaren Kaupunginhotelli. Kyseessä on kolmen tähden hotelli, jonka asiakkaat ovat tykänneet erityisesti sen sijainnista.

Jokusia faktoja Tammisaaresta

  • Vaikka Tammisaaresta puhutaan monesti ikään kuin se olisi itsenäinen kaupunki, niin on se nykyään osa Raaseporin kaupunkia.
  • Tammisaareen on hiljattain avattu taidemuseo Chappe, itse he tosin vaikuttavat kuvaavan itseään enemmin taiteentaloksi kuin museoksi.
  • Tammisaaressa on juna-asema. Helsingin rautatieasemalta Tammisaareen voi junalla matkustaa vähän reilussa tunnissa.
  • Tammisaaresta löytyy melko pieneksi paikaksi varsin hyvin ravintoloita.
  • Tammisaaren luontokeskus on valitettavasti suljettu.
  • Tammisaaren lisäksi myös Fiskars on osa Raaseporia, ja sekin voikin olla kiva kohde pienelle reissulle. Ja mikäli Fiskarsissa yöpyminen kiinnostaa, niin voi olla kiva tietää, että myös sieltä löytyy majoituksia.

Kysymyksiä ja vastauksia Tammisaaresta

Onko Tammisaaresta helppo löytää kesällä majoitus?

Esimerkiksi verrattuna Hankoon Tammisaaren majoitustarjonta on suhteessa melko paljon laajempaa. Tuon ansiosta Tammisaaresta on kesälläkin monesti helppo löytää hotellihuone tai muu majoitus.

Mitä nähtävyyksiä Tammisaaressa tai sen lähellä on?

Noin 15 kilometrin päässä Tammisaaresta sijaitsee Raaseporin linna. Tai ehkä oikeammin Raaseporin linnanrauniot. Ainakin niillä käymistä kannattaa harkita osaksi Tammisaaren reissua. Tammisaaressa itsessään puolestaan sijaitsee esimerkiksi melko kiinnostava EKTA Museo (Tammisaaren museokeskus) sekä Ramsholmenin puistometsä.

Miten pitkä matka Tammisaaresta on Hankoon?

Tammisaaren ja Hangon välimatka on vain noin 35 kilometriä, näin ollen halutessaan niissä molemmissa voi hyvin käydä samalla reissulla.