Tarvitsen lainaa – Mistä lainaa 2023? Mahdollisia vaihtoehtoja

Mikäli tarvitsee lainaa, niin on netissä melko hyvin mahdollisia lainapaikkoja. Se, miten nopeasti ja millaista lainaa tarvitsee rajaa kuitenkin mahdollisia lainapaikkoja melko paljon. Lisäksi voi tietysti olla hyvä tietää se, että yksikään netin lainapalvelu ei taida myöntää lainaa jokaiselle hakijalle. Jotkin ilmeisesti jopa todelle harvoille. Alempana olevassa listauksessa on lainapalveluita, jotka voivat olla hyviä vaihtoehtoja, kun pohdit mistä hakea lainaa. Listauksen jälkeen on sitten tietoa eri tyyppisistä lainapalveluista joita on listattuna.

Tarvitsen lainaa, ehkä alta löytyy sopiva lainapalvelu

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Listauksessa kilpailutuspalveluita ovat Omalaina, Sortter, Rahalaitos, Zmarta ja Etua. Pikalainapalveluita puolestaan Vippi, iRaha ja Minunraha. Alempaa löytyy tietoa noista molemman tyyppisistä lainapalveluista.

Mikäli haluaa nettilainapalvelulta lainaa, niin voi mielestäni jakaa ainakin karkeasti ottaen kahteen ne paikat, joilta tai joiden kautta lainaa kannattaa mahdollisesti hakea. Ensimmäisenä ovat niin sanotut kilpailutuspalvelut. Nuo ovat lainapalveluita, jotka voivat yrittää löytää lainatarjouksia monelta eri lainafirmalta. Etuna tuossa voi olla varsinkin se, että voi löytää mahdollisesti halvemman koron lainaa kuin olisi muuten löytänyt. Lisäksi se saattaa ylipäätänsä auttaa löytämään lainatarjouksen. Noin on varsinkin, jos ei ennalta tunne hyvin mahdollisia netin lainapaikkoja.

Mahdollisena heikkoutena kilpailutuspalveluiden käyttämisessä on se, että ne eivät normaalisti ole yhtä nopeita paikkoja saada lainaa tilille kuin niin sanotut pikalainapaikat. Vaikka kilpailutuspalvelut eivät siis ainakaan normaalisti ole yhtä nopeita paikkoja kuin pikalainapalvelut rahan tilille saamisessa, niin eivät ne myöskään välttämättä ole hitaita paikkoja saada lainaa. Tuo on esimerkiksi sen ansiota, että ainakin kaikkien tällä sivulla listattujen kilpailuttajien pitäisi pystyä näyttämään mahdollinen lainatarjous tai jopa useampi käytännössä heti, kun on saanut tehtyä lainahakemuksen. Mikäli saa itseä miellyttävän lainatarjouksen, viimeistelee lainahakemuksen sitä tarjonneella lainafirmalla ja hyväksyy lainan, niin pitäisi laina voida saada nopeimmillaan samana arkipäivänä tilille. Tuossa voi tosin olla vaihtelua.

Ylempänä mainitun asian lisäksi sekin voi olla joidenkin näkökulmasta kilpailuttajien heikkous, että ainakaan Suomessa suosittujen niiden kautta ei ilmeisesti enää tätä kirjoittaessa voi hakea alle 500 euroa lainaa. Mikäli siis haluat lainaa alle tuon summan, niin voivat pikalainapaikat olla netin varsinaisista lainapalveluista ainoita vaihtoehtoja. Millaista tahansa lainaa sitten mahdollisesti yritätkään löytää kilpailuttajan avulla, niin voi olla kiva tietää, että ainakaan yksikään tietämäni kilpailuttaja ei veloita maksua sen palvelun käyttämisestä ja varsinkin mikäli haluat nimenomaisesti halvan lainan, niin voi kivaa olla myös se, että mitään mahdollisesti ehdotettua lainaa ei tarvitse ottaa vastaan.

Pikalainapaikkojen suhteen heikkoutena kilpailutuspalveluihin verrattuna on varsinkin se, että ne eivät lähtökohtaisesti tarjoa niin edullista lainaa kuin kilpailutuspalvelut voivat ehdottaa. Noin on varsinkin, jos lainaa ottaa vähintään vuodeksi. Tuo liittyy siihen, että kaikilla kilpailuttajilla minimilaina-aika taitaa olla vuoden. Pikalainapaikkojen sen sijaan pitäisi mahdollista lainan ja kustannusten helppo maksaminen tuota nopeammin. Tuon johdosta laina ei välttämättä kerkeä euroissa mitaten kasvamaan valtavasti korkoa, vaikka sen todellinen vuosikorkoprosentti olisikin korkeampi. Yhteenvetona pikalainapaikoista voi todeta, että ne voivat olla paras vaihtoehto lainapalveluksi lähinnä silloin, jos tarvitsee nopeasti pienen tai enintään pienehkön lainan ja pystyy maksamaan sen kustannuksineen ainakin melko nopeasti takaisin.

Mikäli päätyy valitsemaan pikalainapaikan omaksi lainapalveluksi, niin voi olla hyvä huomata se, että nekään eivät voi aina maksaa lainaa heti tilille. Tuota ei nimittäin normaalisti saa tehdä ainakaan ennen 07 aamulla ja 23 jälkeen illalla. Käsittääkseni ainoa mahdollinen poikkeus tuohon on nosto aiemmin avatulta niin sanotulta joustoluottotililtä. Listatuista pikalainapalveluista Vippi tarjoaa joustoluottotiliä, iRaha ja Minunraha kertalainaa. Pikalainapalveluillakin voi olla myös omia tuota 23-07 tiukempia rajoituksia siinä, mihin kellonaikoihin ne siirtävät lainaa tilille. Lisäksi pikalainapaikoilla voi olla vaihtelua siinä, mihin pankkeihin ne pystyvät maksamaan lainan jopa käytännössä heti. Ainakin S-pankki ja Ålandsbanken voivat olla vaikeita pankkeja saada lainaa heti tilille.

Toivottavasti edellä ollut auttoi päättämään, mistä lainaa kannattaa mahdollisesti hakea juuri omassa tilanteessa.

Mistä lainaa? Mahdollinen varavaihtoehto

Mikäli pikalainapalvelut tai kilpailuttajat eivät toimineet toivotusti ja tarvitset edelleen lainaa netistä, niin voi olla ainakin yksi mahdollinen varavaihtoehto. Tuo on niin sanotut mobiililuottokortit. Nuo ovat luottokortteja, joita voi yleensä hakea ainakin melko nopealla ja helpolla hakemuksella netistä ja sitten mahdollisesti käyttää matkapuhelimella. Ainakin mobiililuottokorttia tarjoavan SweepBankin kortin yhtenä ominaisuutena pitäisi vielä olla se, että siltä voi siirtää rahaa omalle tilille. Koska SweepBankin luottokortin luottoraja voi olla jopa 8 000 euroa, niin voi se myös sopia ainakin aika isoon lainan tarpeeseen. Voit halutessasi lukea mobiililuottokorteista lisää esimerkiksi tältä sivulta tai halutessasi hakea SweepBankin korttia.