Tivat, Montenegro

Montenegrossa sijaitseva Tivat voi olla oiva matkakohde esimerkiksi heille, jotka etsivät lomapaikkaa, jonne muut suomalaiset turistit eivät ole vielä oikein löytäneet. Johtuen Tivatin tuntemattomuudesta, ei siitä myöskään ole vielä ihan hirveästi tietoa tarjolla netissä. Tuostakin syystä tälle sivulle on koottu lyhyt matkaopas Tivatia varten.

Miksi matkustaa Tivatiin?

Tivat tarjoaa ison osan vuodesta mukavan lämmintä keliä yhdistettynä kauniiseen miljööseen. Lisäksi Tivatiin on helppo matkustaa, kiitos Norwegianin suorien Helsinki – Tivat – Helsinki lentojen.

Tivatin hintataso:

Monien tilastojen perusteella Tivat on keskimäärin jopa noin 50% halvempi kuin vaikka Helsinki. Noihin tilastoihin kannattaa kuitenkin ehkä suhtautua tietyllä varauksella, sillä esimerkiksi Tivatissa sijaitsevan Porto Montenegron alue ei yleisilmeensä perusteella varsinaisesti vaikuta halvalta ruokailu- ja shoppailupaikalta: alueelta bongattavissa olevat hienot veneet ja prameat puitteet tuovat helposti mieleen Monacon. Lienee kuitenkin realistista odottaa, että esimerkiksi ravintolassa syömisen hintataso on Tivatissa jopa selkeästi halvempi kuin Suomessa.

Nähtävyydet, Tivat:

Suoraan sanottuna Tivatiin ei välttämättä kannata lähteä, jos etsii erityisen isoja ja mahtavia nähtävyyksiä. Sen sijaan Tivat tarjoaa esimerkiksi kivoja ranta-alueita ja mahdollisuuksia mukavaan oleskeluun.

Sää, Tivat:

Montenegro ja siis myös Tivat sijaitsee etelämmässä kuin esimerkiksi Kroatia. Tuon ansiosta Tivatista voikin löytää varsin usein kivaa säätä. Hellettä haluaville Tivatia voi suositelle erityisesti kesäkuusta elokuuhun, mutta myös ainakin toukokuussa ja syyskuussa voi Tivatista hyvinkin löytää suomalaisittain erittäin miellyttävää säätä.

Lennot Tivatiin:

Tätä kirjoittaessa Tivatiin on siis Helsingistä Norwegianin suoria meno-paluita. Noita kyseisiä meno-paluita voi halvimmillaan löytää jo hieman yli 100 euron hintaan, mutta jos Tivatiin haluaa keskellä kesää, niin kannattaa varautua maksamaan yli 200€/meno-paluu. Mikäli haluaa löytää erityisen halvat lennot Tivatiin, niin kannatta kokeilla sen tyyppistä lentohakua, joka etsii lentojen hintoja monilta eri varaussivustoilta. HUOM: Erityisesti tässä nykyisessä maailman tilanteessa nopeat muutokset lentoreitteihin ja hintoihin ovat mahdollisia, eli kannattaa siis seurata aktiivisesti esimerkiksi lentoyhtiöiden verkkosivustoja.

Tivatin kansainvälisen lentokentän koodi on TIV, ja kyseiseltä lentokentältä on tietojen perusteella noin 3 kilometrin matka Tivatin keskustaan.

Hotellit ja muut majoitukset, Tivat:

Koska Tivat on varsin pieni paikka, niin ei siellä myöskään ole ihan valtavasti majoitustarjontaa. Tuosta huolimatta Tivatista vaikuttaa kuitenkin löytyvän monelle kukkarolle sopivia majoituksia: tarjolla on toisaalta erittäin laadukkaita hotelleja, joiden hinnassa laatu näkyy ja sitten taas toisaalta huoneistoja, joista voi jopa kesällä saada majoituksen viikoksi alle 200 euron hintaan. Mikäli Tivatista haluaa löytää erityisen hyvän tai halvan majoituksen, niin kannattaa kokeilla hotellihakua, joka vertailee kattavasti sekä itse majoitustarjontaa että varauspalveluita.

Muutama perustieto Tivatista / Montenegrosta:

  • Montenegrossa käytetään valuuttana euroa.
  • Ulkoministeriön sivuston perusteella Montenegro on varsin turvallinen maa.
  • Tivatin asukasluku on rajauksesta riippuen noin 10 000 – 15 000.