Vanha Porvoo

Matkailijan näkökulmasta Porvoon kiinnostavinta antia on hyvin mahdollisesti kaupungin vanhin kaupunginosa, joka tunnetaan kuvaavasti nimellä ”Vanha Porvoo”.

Vanha Porvoo sijaitsee Porvoonjoen äärelle noin 50 kilometrin päässä Helsingistä. Alueen kohokohtia ovat esimerkiksi hienot 1700- ja 1800-luvulta säilyneet rakennukset, kivat kahvilat ja ravintolat, mukavat puodit sekä ylipäätänsä miellyttävä miljöö.

Niille, jotka haluavat hieman enemmän näkemistä reissultaan, voi Vanhasta Porvoosta suositella esimerkiksi Porvoon museota, Porvoon nukke- ja lelumuseota sekä Tuomiokirkkoa ja Pikkukirkkoa.

Kokonsa ja luonteensa ansiosta Vanha Porvoo voi olla kiva matkakohde esimerkiksi pienelle päiväretkelle kesällä, loppukeväästä tai joulun aikoihin. Jos kuitenkin ihastuu Vanhaan Porvooseen niin paljon, että haluaa viettää siellä esimerkiksi pitkän viikonlopun, niin on kiva huomata, että Vanhasta Porvoosta löytyy muutamia viehättäviä majoitusvaihtoehtoja ja pienen matkan päästä löytyy esimerkiksi isompi Hotelli Seurahovi.

Etsi nyt majoituksia Porvoosta:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn