Vanha Porvoo

Matkailijan näkökulmasta Porvoon kiinnostavinta antia on hyvin mahdollisesti Porvoon vanhakaupunki, joka myös tunnetaan kuvaavasti nimellä ”Vanha Porvoo”.

Vanha Porvoo sijaitsee Porvoonjoen äärelle noin 50 kilometrin päässä Helsingistä. Alueen kohokohtia ovat esimerkiksi hienot 1700- ja 1800-luvulta säilyneet rakennukset, kivat kahvilat ja ravintolat, mukavat puodit sekä ylipäätänsä miellyttävä miljöö.

Mitä tehdä ja nähdä Vanhassa Porvoossa (tai ihan vaan Porvoossa)?

Niille, jotka haluavat hieman enemmän näkemistä reissultaan voi Vanhasta Porvoosta suositella esimerkiksi Porvoon museota, Porvoon nukke- ja lelumuseota sekä Tuomiokirkkoa ja Pikkukirkkoa. Lisäksi myös esimerkiksi jokiristeily voi olla hyvä idea osaksi Vanhan Porvoon reissua. 

Ja jos oma matka Porvooseen ei ole rajattu pelkästään sen vanhaan osaan, niin kannattaa myös harkita esimerkiksi piipahtamista Porvoon Taidetehtaalla. Hauskasti nimetyllä Taidetehtaalla järjestetään esimerkiksi näyttelyitä ja tapahtumia. Jos taas Porvoon reissulta kaipaa kattavampaa rentoutumista, niin voi hyvä idea olla käynti Haikon kylpylässä. Sen suhteen on tosin hyvä huomata, että sinne pitää varata ennalta aika, eli ex-tempore pistäytyminen ei valitettavasti ole mahdollista. 

Mikäli taas kaipaa enemmän itsensä haastamista, niin voi Porvoosta löytyvä kiipeilysali (Grottan) olla hyvä käyntikohde. Ja jos haluaa tehdä jotain haastavaa ryhmänä, niin voi olla kiva tietää, että Porvoosta esimerkiksi löytyy pakohuonepelejä.

Missä Vanhassa Porvoossa kannattaa syödä?

Vanhan Porvoon ravintoloista vähintäänkin harkitsemisen arvoisia voivat olla ainakin Gabriel 1763, Salt, SicaPelle sekä vuonna 2023 varsinaisella Michelin-tähdellä sekä Michelin vihreällä tähdellä palkittu Vår.

Vanhassa Porvoossa voi myös yöpyä

Kokonsa ja luonteensa ansiosta Vanha Porvoo voi olla kiva matkakohde esimerkiksi pienelle päiväretkelle kesällä, loppukeväästä tai joulun aikoihin. Jos kuitenkin ihastuu Vanhaan Porvooseen niin paljon, että haluaa viettää siellä esimerkiksi pitkän viikonlopun, niin on kiva huomata, että Vanhasta Porvoosta löytyy ainakin muutama viehättävältä vaikuttava majoitusvaihtoehto.

Suositellut majoitukset – Vanha Porvoo

Asiakaskokemusten perusteella paras majoitus Porvoon vanhassa kaupungissa on hotelli RUNO. Tämä on neljän tähden hotelli, jossa asiakkaat ovat sijainnin lisäksi vaikuttaneet tykänneen myös esimerkiksi aamiaisesta. RUNO ei ole halpa hotelli, mutta sellaista ei Vanhassa Porvoossa edes taida olla tarjolla. Varaa nyt huone (BookingCom, kuten seuraavatkin)

Pariisin Ville on kaunis boutique-hotelli Vanhan Porvoon keskustassa. Kyseisestä hotellista löytyy 10 uniikkia huonetta. Tähdillä mitaten kyseessä on ****-hotelli, ja asiakasarvosteluiden perusteella asiakkaat ovat tykänneet tästä hotellista vielä tuotakin enemmän. Aivan erityisesti tämän hotellin asiakkaat ovat tykänneet hotellin sijainnin lisäksi esimerkiksi sen viihtyvyydestä.

Pariisin Villen suhteen on hyvä huomata, että se on erityisesti aikuisille suunnattu hotelli. Lisäksi on hyvä huomata, että tämän hotellin huoneiden varustelutaso voi vaihdella, joten huonetta varatessa kannattaa varmistaa, että omasta huoneesta löytyy kaikki mitä tarvitsee ja haluaa. Varaa nyt huone.

Kolmas majoitus, joka voi olla erityisen hyvä vaihtoehto, kun matkakohteena on Porvoon vanhakaupunki, on Old Town B&B Ida-Maria. Edellä mainituista majoituksista poiketen, tämä ei ole varsinainen hotelli. Tuosta huolimatta tämäkin vaikuttaisi olleen asiakkaiden varsin paljon tykkäämä majoitus. Tämänkin majoituksen sijainnin pitäisi olla Vanhassa Porvoossa käyvien mieleen ja lisäksi myös esimerkiksi henkilökunnasta on vaikutettu tykkäävän paljon. Varaa nyt huone.

Mökit? Voisi varmaan tietyllä tavalla olla erityisen kiehtova vaihtoehto majoittua Vanhassa Porvoossa jossakin sympaattisessa mökissä. Valitettavasti Vanhasta Porvoosta ei kuitenkaan vaikuta löytyvän vuokramökkejä. Muualla Porvoossa sellaisia on kuitenkin ihan hyvin. Voit löytää niitä esimerkiksi Lomarenkaan kautta.

Enemmän Porvoon majoituksista: mikäli Porvoon majoitukset kiinnostavat laajemmin, niin voi esimerkiksi tämän sivusto sivu Porvoo majoitus olla hyödyllinen.

Myös esimerkiksi tämä matkakohde voisi kiinnostaa sinua:

Hanko – voi olla loistava kohde esimerkiksi kesäreissulle.