Vanha Porvoo

Matkailijan näkökulmasta Porvoon kiinnostavinta antia on hyvin mahdollisesti Porvoon vanhakaupunki, joka myös tunnetaan kuvaavasti nimellä ”Vanha Porvoo”.

Vanha Porvoo sijaitsee Porvoonjoen äärelle noin 50 kilometrin päässä Helsingistä. Alueen kohokohtia ovat esimerkiksi hienot 1700- ja 1800-luvulta säilyneet rakennukset, kivat kahvilat ja ravintolat, mukavat puodit sekä ylipäätänsä miellyttävä miljöö.

Mitä tehdä ja nähdä Vanhassa Porvoossa (tai ihan vaan Porvoossa)?

Niille, jotka haluavat hieman enemmän näkemistä reissultaan voi Vanhasta Porvoosta suositella esimerkiksi Porvoon museota, Porvoon nukke- ja lelumuseota sekä Tuomiokirkkoa ja Pikkukirkkoa. Lisäksi myös esimerkiksi jokiristeily voi olla hyvä idea osaksi Vanhan Porvoon reissua. 

Ja jos oma matka Porvooseen ei ole rajattu pelkästään sen vanhaan osaan, niin kannattaa myös harkita esimerkiksi piipahtamista Porvoon Taidetehtaalla. Hauskasti nimetyllä Taidetehtaalla järjestetään esimerkiksi näyttelyitä ja tapahtumia. Jos taas Porvoon reissulta kaipaa kattavampaa rentoutumista, niin voi hyvä idea olla käynti Haikon kylpylässä. Sen suhteen on tosin hyvä huomata, että sinne pitää varata ennalta aika, eli ex-tempore pistäytyminen ei valitettavasti ole mahdollista. 

Mikäli taas kaipaa enemmän itsensä haastamista, niin voi Porvoosta löytyvä kiipeilysali (Grottan) olla hyvä käyntikohde. Ja jos haluaa tehdä jotain haastavaa ryhmänä, niin on kiva tietää, että Porvoosta esimerkiksi löytyy pakohuonepelejä.

Missä Vanhassa Porvoossa kannattaa syödä?

Vanhan Porvoon ravintoloista ovat erittäin positiviisia arvioita saaneet esimerkiksi Gabriel 1763, Salt. ja SicaPelle.

Vanhassa Porvoossa voi myös yöpyä

Kokonsa ja luonteensa ansiosta Vanha Porvoo voi olla kiva matkakohde esimerkiksi pienelle päiväretkelle kesällä, loppukeväästä tai joulun aikoihin. Jos kuitenkin ihastuu Vanhaan Porvooseen niin paljon, että haluaa viettää siellä esimerkiksi pitkän viikonlopun, niin on kiva huomata, että Vanhasta Porvoosta löytyy muutamia viehättäviä majoitusvaihtoehtoja.

Suositeltu majoitus - Vanha Porvoo

Pariisin Ville on kaunis boutique-hotelli Vanhan Porvoon keskustassa. Kyseisestä hotellista löytyy 10 uniikkia huonetta. Tähdillä mitaten kyseessä on ****-hotelli, ja asiakasarvosteluiden perusteella asiakkaat ovat tykänneet tästä hotellista vielä tuotakin enemmän. Aivan erityisesti tämän hotellin asiakkaat ovat tykänneet hotellin sijainnista, henkilökunnasta ja puhtaudesta.

Pariisin Villen suhteen on hyvä huomata, että se on erityisesti aikuisille suunnattu hotelli. Lisäksi on hyvä huomata, että tämän hotellin huoneiden varustelutaso voi vaihdella, joten huonetta varatessa kannattaa varmistaa, että omasta huoneesta löytyy kaikki mitä tarvitsee ja haluaa. Tarkista tämän hotellin huoneiden hinnat (HotelsCombined).

Etsi nyt lisää majoituksia Porvoosta:

Myös tämä matkakohde voisi kiinnostaa sinua:

Hanko – loistava kohde esimerkiksi kesäreissulle.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn