Viikonloppu Amsterdamissa – mitä tehdä ja mitä huomioida

Amsterdam on hyvin viikonloppumatkalle sopiva kohde, sillä lentoaika kohteeseen on varsin lyhyt (vain noin 2 tuntia 30 minuuttia suuntaansa) ja kaupunki kuitenkin tarjoaa monelle jotain uutta ja mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa. Tässä artikkelissa on muutamia vinkki sen suhteen, miten viikonloppu kannattaisi ehkä viettää Amsterdamissa ja mitä siitä kannattaa ehkä olla valmis maksamaan.

Amsterdamin nähtävyydet / tekemiset viikonlopun reissua varten:

Amsterdamin on kaupunki, josta voi nauttia paljon jo ihan vain oleskelemalla ja viettämällä aikaa kaupungilla. Kanavarannat, kuppilat ja esimerkiksi monet Michelin-tähden ansainneet ravintolat pitävät tästä huolen. Jos kuitenkin lomalta haluaa hieman enemmän, niin kannattaa tutustua esimerkiksi Amsterdamin rikkaaseen museotarjontaan. Museoiden suhteen kannattaa miettiä esimerkiksi Rijksmuseumia (eli Alankomaiden kansallismuseota) ja Van Gogh -museota. Amsterdamin museoiden laatuun vaikuttaa positiivisesti se, että esimerkiksi sekä Rembrandt (Rembrandtin töitä on Rijksmuseumissa) että Vincent van Gogh olivat alankomaalaisia taidemaalareita.

Jos taas viikonlopun aikana olisi esimerkiksi kiva nähdä laadukasta jalkapalloa, niin kannattaa tarkistaa pelaako esimerkiksi jalkapallojoukkue Ajax kotikentällä sinä viikonloppuna, jona matka tapahtuu.

Mitä viikonlopun matkasta Amsterdamiin kannattaa maksaa:

Helsinki-Vantaalta Amsterdamiin ja takaisin löytyy yleensä varsin hyvin lentoja. Helsinki – Amsterdam – Helsinki meno-paluiden hinnoissa on kuitenkin erityisesti viikonloppureissujen suhteen melko paljon vaihtelua: tätä kirjoittaessa viikonloppureissulle sopivia lentoja löytyi halvimmillaan yhteishintaan noin 100€, kun taas sitten toisille viikonlopuille halvimmat hinnat saattoivat meno-paluulle olla yli 200€. Nämä hinnat olivat siis sen tyyppisille matkoille, joissa lähtö on perjantaina ja paluu sunnuntaina. Korkeimmat hinnat näyttivät ajoittuvan tarkasteluajanjaksolla heinäkuulle.

Majoitusten hintojen suhteen Amsterdamissa on valtavasti vaihtelua. Halvimmillaan majoituksen viikonlopuksi näytti saavan alle sadalla eurolla, ja sitten toisaalta, jos haluaa *****-hotellin, niin voi joutua maksamaan viikonlopusta yli 400 euroa.

Pieni vinkki koskien lentoaikojen optimointia:

Koska viikonloppu hurahtaa jo muutenkin ohi todella nopeasti, niin kannattaa todennäköisesti mahdollisuuksien mukaan pyrkiä siihen, että lähtisi perjantaina mahdollisimman aikaisin reissuun ja toisaalta ottaisi ehkä vähän myöhemmän paluulennon sunnuntaille. Näin on sillä, jos menolento on vasta myöhään perjantai-iltana Amsterdamissa ja toisaalta paluulento lähtee jo aikaisin sunnuntaiaamuna, niin voi kaupungista nauttia oikeastaan vain yhden päivän, kun taas lentoaikoja optimoimalla voi Amsterdamista aidosti nauttia kolmena eri päivänä.

Pari pientä faktaa vielä Amsterdamista / Alankomaista:

Amsterdamin aika on tunnin Suomea jäljessä ja Alankomaissa käytetään valuuttana euroja.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *