Vippi heti – Vippi jopa erityisen nopeasti tilille netistä, 2023

Kun haluaa saada vipin heti, niin on kaksi asiaa mihin “heti” voi liittyä. Ensimmäinen on se, miten nopeasti lainapäätöksen vipistä voi saada. Kokemusteni perusteella tuon asian kohdalla heti on mahdollinen edelleen. Toinen asia on se, miten nopeasti lainan voi saada tilille. Tuon kohdalla riippuu määritelmästä se, onko se mahdollista “heti”. Mikäli se sinulle tarkoittaa vaikkapa alle minuutissa, niin en usko, että tuohon pystyy yksikään lainapalvelu ainakaan jatkuvasti. Vippi voi kuitenkin olla ihan hyvät mahdollisuudet saada esimerkiksi alle 30 minuutissa tilille. Pitäisin tuota ainakin perinteisiin lainoihin verrattuna jopa todella nopeana.

Mikäli vipistä haluaa heti lainapäätöksen ja rahat tilille nopeasti, niin on sillä iso merkitys, mistä lainapaikasta lainaa haluaa. Alempana olevaan taulukkoon on pyritty listaamaan lainapalveluita joiden pitäisi tuossa mielessä olla erityisen hyviä.

Vippi jopa heti netistä

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Listatuista lainapaikoista: Cashday, iRaha ja Minunraha ovat osa samaa firmaa. Mikäli joltakin niistä saa kielteisen lainapäätöksen, niin lienee vähintäänkin todennäköistä, että myöskään toinen niistä ei anna lainaa. Sen sijaan käsitykseni on se, että lainaa voi mahdollisesti olla ainakin kahdesta noista lainapaikoista samaan aikaan. Toki ennen kuin nostaa lainaa yli yhdestä paikasta on varmastikin hyvä olla erityisen varma siitä, että lainan ottaminen on järkevää ja pystyy maksamaan nostetut lainat korkoineen sekä kuluineen takaisin. Noiden kaikkien kolmen lainapaikan isoin mahdollinen vippi on ainakin periaatteessa 2 000 euroa, mutta jos olen ymmärtänyt oikein, niin uutena asiakkaana niiltä ei voi saada ainakaan yli 500 euron vippiä.

Jotta voit saada vipin erityisen nopeasti tilille, pitää näiden asioiden tapahtua

  1. Saat lainapäätöksen 07-23. Lainafirmat saavat siirtää lainaa heti tilille noiden aikojen ulkopuolella ainoastaan, jos kyse on nostosta aiemmin avatulta luottotililtä. Vippi-palvelu tarjoaa luottotiliä, muiden listattujen lainapalveluiden lainamuotona on kertavippi.
  2. Nostat lainaa sellaiseen pankkiin, johon lainafirma voi siirtää heti lainan. Todennäköisesti vähintäänkin Ålandsbanken ja S-pankki saattavat olla vaikeita pankkeja, jos haluaa vipin heti tilille.
  3. Valitset lisäpalvelun, jolla rahat voi saada mahdollisimman nopeasti, jos sellaista vaaditaan. Vippien pakolliset tavalliset korot ovat nykyään jopa paljon aiempaa matalampia. Jotkin lainapalvelut ovat kuitenkin siirtyneet toimintamalliin, jossa niille pitää maksaa palkkio, jos haluat lainan mahdollisimman nopeasti omalle tilille. Tuota palkkiota ei kuitenkaan ainakaan omien kokemusteni perusteella tarvitsee maksaa vielä siinä vaiheessa, kun haet lainaa, vaan myöhemmin.

Mitkä asiat yhdistävät lainapalveluita, joilta voi saada vipin heti

  1. Lainaa voi hakea nettihakemuksella pankkitunnusten kanssa.
  2. Et joudu lähettämään mitään tositteita sitä varten, että saat lainapäätöksen.

Vipit heti tilille ovat nykyään selkeästi aiempaa harvinaisempia

Joitakin vuosia sitten vipin heti tilille haluavilla oli jopa melko paljon vaihtoehtoja mahdollisten lainapalveluiden suhteen. Lainojen tiukemmat korkorajoitukset ovat kuitenkin johtaneet siihen, että moni aiemmin jopa erittäin nopeaa pikalainaa tarjonnut lainapaikka on lopettanut kokonaan uusien vippien tarjoamisen.

Nopea vippi tilille sopii erityisesti pieneen ja lyhytaikaiseen rahan tarpeeseen

Vaikka nopeiden vippien korot ovatkin laskeneet jopa paljon, niin eivät ne edelleenkään ole valtavan halpoja lainoja ainakaan korkoprosentilla mitattuna. Tuosta syystä nopea vippi voi sopia parhaiten silloin, jos ei tarvitse ainakaan kovin isoa lainaa, koska silloin lainan ei pitäisi kasvaa euroissa mitattuna kovin paljon korkoa. Noin on ainakin, jos maksaa vipin kustannuksineen nopeasti pois.

Vippi ja laina – ovatko ne sama asia?

Lainan voi ajatella ikään kuin isompana terminä, jonka sisällä vippi on. Vippi itsessään taas kuvastaa mielestäni lainaa, joka ei ainakaan normaalisti ole kovin iso ja jonka voi saada jopa huomattavasti nopeammalla hakemuksella ja myös nopeammin käyttöönsä kuin monen muun lainan.