VPN ulkomailla ja VPN maan muuttaminen

Vinkki: Löydät alempaa tältä sivulta ohjeet siihen, miten voit muuttaa omaa suosikkiVPN:ääni käyttäen maan, olit sitten ulkomailla tai Suomessa. Se voi olla jopa yllättävän helppoa ja nopeata.

Ulkomailla oleillessa voi helposti joutua käyttämään WiFiä, jonka turvallisuudesta ei välttämättä ole mitään varmuutta. Tuo voi olla perusteltu syy ottaa käyttöön VPN. Voi toki olla muitakin syitä haluta käyttää VPN:ää ulkomailla. Esimerkiksi se, että haluaa pääsyn johonkin Suomessa sijaitsevaan maarajoitettuun sisältöön. Sen suhteen on kuitenkin hyvä huomata se, että ei ole mitään takeita siitä, että tietty VPN mahdollistaisi sen.

On nimittäin käsittääkseni tyypillistä, että lähtökohtaisesti alueellisesti rajoitettua sisältöä tarjoavat palvelut pyrkivät estämään VPN-yhteyksien toimimisen heidän palvelussaan. Voikin siis ainakin periaatteessa käydä niin, että sellainen VPN, joka eilen toimi jonkin palvelun kanssa ei toimi sen kanssa tänään.

Noista edellä mainituista asioista päästän siihen, mitkä mielestäni ovat tärkeimmät kriteerit sellaiselle VPN-palvelulla, jota käyttää ulkomailla. Ne ovat:

  1. Ylipäätänsä laadukas VPN-palvelu.
  2. Hyvä rahat takaisin -tarjous.
  3. Kattavasti VPN-yhteyksiä tarjolla.

Noiden kriteerien perusteella ehdotan seuraavia VPN-palveluita käytettäväksi ulkomailla.

1) NordVPN

NordVPN on kokemusteni perusteella paras VPN. Se on esimerkiksi erittäin helppokäyttöinen ja sen yhteydet tuntuvat toimivan katkeilematta. Se ei myöskään tunnu hidastavan nettiä yhtään. NordVPN:llä on yhteyksiä varsin kattavasti. NordVPN on mahdollista ostaa vähintään kuukauden ja enintään kahden vuoden tilauksella. Kuukautta kohden laskettu hinta on lähtökohtaisesti sitä matalampi, mitä pidemmän tilauksen ottaa.

Mikäli ottaisi Standard-tason tilauksen kahden vuoden lähtökohtaisella pituudella, niin saisi ainakin tätä kirjoittaessani kaupan päälle 3 kuukautta ekstraa. Yhteensä tuolle 27 kuukauden tilaukselle tulisi veroineen hintaa 106,80 euroa. Kuukautta kohden laskettuna se tarkoittaisi alle 4 euroa. NordVPN tarjoaa 30 päivän rahat takaisin -tarjouksen. Yksi etu NordVPN:n kanssa on vielä se, että sitä voi kokemusteni perusteella käyttää samalla tilauksella samaan aikaan kahdella laitteelta. Osta nyt NordVPN.

Maan muuttaminen NordVPN:ää käyttäen

Tämä toimii myös ihan, jos olet Suomessa, mutta voi olla hyvä tiedostaa se, että jotkin palvelut voivat tosiaan tunnistaa, jos käytät VPN-yhteyttä.

  1. Avaa tili NordVPN:lle – pitäisi avautua uuteen välilehteen.
  2. Lataa NordVPN:n sovellus. Sen voi ladata tietokoneelle, puhelimeen tai vaikkapa molempiin.
  3. Kirjaudu sovellukseen sisään tiedoilla, jotka annoit, kun avasit tilin.
  4. Päätä karttanäkymän avulla, mistä haluat VPN:n. Kaikissa maissa ei ole tarjolla VPN-yhteyttä. Esimerkiksi Suomessa, Ruotsissa, Iso-Britanniassa ja Yhdysvalloissa on.
  5. Klikkaa yhdistäväsi haluttuun sijaintiin.
  6. Ohjelma alkaa yrittämään muodostaa yhteyttä. Tämä voi onnistua erittäin nopeasti, siinä voi mennä aikaa tai sitten se ei onnistu ollenkaan. Mikäli yhdistäminen haluttuun sijaintiin ei onnistu, niin yrittää NordVPN kokemusteni perusteella sitä johonkin toiseen sijaintiin. Muistaakseni ei ole käynyt koskaan niin, että en olisi saanut yhteyttä muodostettua johonkin sellaisen maan sijantiin, joka on ylipäätänsä mahdollinen NordVPN:n avulla.

Valmiina matkailemaan VPN:n avulla? Avaa nyt NordVPN-tili.

2) CyberGhost

CyberGhostin kertoman perusteella sillä on yli 9 500 palvelinta ja yli 100 VPN-sijaintia. Kun tuohon yhdistää sen, että tämä on muutenkin mielestäni hyvä VPN-palvelu, niin voi CyberGhostin hankkiminen olla hyvä idea. CyberGhost tarjoaa pidemmän rahat takaisin -tarjouksen kuin NordVPN. Täällä se on nimittäin peräti 45 päivää. CyberGhost on myös lähtökohtaisesti halvempi kuin NordVPN. Sen ilmoittama hinta 26 kuukauden tilauksella on alle 60 euroa. Osta nyt CyberGhost.

3) AtlasVPN

AtlasVPN:n kertoman perusteella silläkin on varsin hyvin VPN-sijainteja. Lisäksi kivaa on se, että tarjolla on 30 päivän rahat takaisin -tarjous. Edellä mainittuihin palveluihin verrattuna tämän VPN-palvelun varsinainen etu on kuitenkin sen hinta. Ainakin tätä kirjoittaessani palvelu nimittäin kertoo, että se on saatavilla 1.71 euron kuukautta kohden lasketulla kustannuksella, jos ottaa 2 vuoden tilauksen, jonka päälle tulee tarjouksena 3 kuukautta ekstraa. Osta nyt AtlasVPN.

Tämän sivun tiedot liittyen VPN-palveluihin perustuvat kirjoittajan omiin kokemuksiin ja palveluilta saatavilla olleisiin tietoihin. Kaikki palvelut voivat tehdä muutoksia tarjontaansa. Voi olla hyvä tarkistaa varsinkin hinta hyvin ennen kuin maksaa omasta VPN-tilauksesta.