Wizz Air käsimatkatavarat – Sallitut koot ja paikka ostaa reppu

Wizz Air tarjoaa monesti mukavan edullisia lentoja, mutta kuten halpalentoyhtiöille vaikuttaisi olevan tavallista, niin on heillä tapana yrittää saada rahaa lisäpalvelujen kautta. Yksi tuollaisiin lisäpalveluihin liittyvä asia on se, millaisen laukun tai repun saa ottaa mukaan ilmaiseksi lennolle. Kerron tällä sivulla, mitä tietoja löysin Wizz Airilta käsimatkatavaroiden sallittuihin kokoihin liittyen. Lisäksi suosittelen paikkaa ostaa reppu, joka ainakin tätä kirjoittaessani olisi pitänyt voida ottaa ilmaiseksi käsimatkavaraksi Wizz Airin lennolle. Voi olla hyvä idea tarkistaa Wizz Airin omalta nettisivustolta viimeisimmät tiedot liittyen käsimatkatavaroiden kokoihin ennen kuin tekee päätöksen siitä, millä varusteilla lähtee reissuun.

Ilmainen käsimatkatavara

Ilmaiseksi saa ottaa mukaan käsimatkatavaran, jonka koko on 40 cm X 30 cm X 20 cm. Tämä poikkeaa kooltaan jokin verran Ryanairin ilmaiseksi salliman käsimatkatavaran koosta ja lisäksi voi olla hyvä huomata, että toisin kuin Ryanairilla, niin ilmaiselle käsimatkatavaralle on WizzAirilla määritelty myös maksimipaino. Se on 10 kiloa. Eli onneksi sen verran suuri, että voisi kuvitella ettei ainakaan moni käsimatkavara ylitä tuota. Tämän ilmaisen käsimatkavaran rajoituksena on vielä se, että sen pitää mahtua edessä olevan penkin alle.

Jos et omista Wizz Airin käsimatkavaraksi ilmaiseksi soveltuvaa laukkua/reppua, jonka haluaisit ottaa reissulle, niin voit ostaa tämän Matkailu.fi-nettisivuston verkkokaupasta soveltuvan repun. Yhden repun hinta on 29,95€. Osta nyt reppu.

Käsimatkavara maksusta

Hyllylle laitettavan käsimatkatavaran koko saa olla enintään 55 cm X 40 cm X 23 cm. Tämänkin käsimatkatavaran maksimipaino on 10 kg.

WizzAirin viestinnän perusteella sallittu koot eivät sisällä matkavaran mahdollisia pyöriä ja kahvaa, mutta pyöristä ei saa tulla kuin enintään 5 cm lisäkokoa. Se ei ollut täysin selvää, että saako kahva lisätä matkatavaran kokoa tuon päälle vai pitäisikö sen koon sisältyä tuohon samaan 5 cm.