WordPress-kotisivut kokemuksia – Paras WordPress-webhotelli

Tämä Matkailu.fi-nettisivusto on tehty WordPressillä. Ja vaikka itse sanokin, niin tykkään aika paljon siitä, miltä tämä nettisivusto näyttää ja siitä, miten se toimii. Nuo asiat jo varmaan kertovat aika paljon WordPress kokemuksistani. Alempana on kuitenkin esimerkiksi hieman lisää tietoa niistä.

Hyvää WordPressissä

Ensimmäinen asia, josta tykkään paljon WordPressissä on se, että se on ilmainen. Eikä mitenkään rajoitetulla tavalla ilmainen, vaan voit käyttää WordPressiä miten tahansa isoa nettisivustoa varten ilmaiseksi. On tosin niin, että jos haluat tehdä WordPressistä ulkonäön suhteen mahdollisimman kivan näköisen, niin joudut mahdollisesti ostamaan jonkin teemaan sille.

Toinen asia, josta tykkään paljon WordPressin kanssa on se, että on helppokäyttöinen. Uskoisin, että vaikka ei ole ennen rakentanut nettisivustoa, niin pystyy sen rakentamaan WordPressin kanssa melko nopeasti. Erityisesti suomalaisesta näkökulmasta hyödyllistä helppouden suhteen voi olla se, että WordPress on tarjolla hyvällä suomella.

Kolmas asia, josta tykkään erityisen paljon WordPressissä on se, miten muokattavia sen kanssa tehdyt sivustot ovat. Niin sanotut kotisivuohjelmat voivat olla ihan käteviä apuvälineitä nettisivuston rakentamiseen, mutta hyvin mahdollinen ongelma on siinä, että ne jollakin, jopa ärsyttävällä, tavalla rajoittavat sitä, mitä muutoksia voit tehdä nettisivustosi suhteen.

Mahdollinen ongelma WordPressin kanssa

Yksikään tapa rakentaa nettisivusto ei ole täydellinen. WordPressin kanssa olen törmännyt yhteen mahdolliseen ongelmaan. WordPressille on tarjolla paljon erilaisia lisäosia. Monet niistä ovat samaan aikaan ilmaisia ja hyödyllisiä. Tuo on tietysti loistavaa. Vaikuttaisi kuitenkin olevan niin, että jotkin lisäosat saattavat romahduttaa koko WordPressillä tehdyn nettisivuston. Suosittelen siis lisäilemään lisäosia sivustolle harkiten ja tutustumaan mahdollisiin käyttäjien kommentteihin ennen kuin asennat lisäosan.

Mikä webhotelli WordPressille?

Tämä sivusto jolla nyt olet, käyttää ainakin tätä kirjoittaessani OVH:n webhotellia. Se on ihan hyvä palveluntarjoaja, mutta ainakin mikäli olet uusi nettisivustojen kehittämisen suhteen, niin en välttämättä suosittelisi sitä. Mahdolliset ongelmat OVH:n kanssa ovat erityisesti se, että hallintapaneeli ei ole maailman selkein ja se, että mikäli sivuston kanssa tulee jokin ongelma, niin OVH:n viestintä siihen liittyen ei välttämättä ole maailman selkeintä.

Tätä kirjoittaessani käytän OVH:n lisäksi myös kolmea muuta webhotellien tarjoajaa WordPress-nettisivustojani varten. Niistä kokemusteni perusteella paras on DreamHost. Tykkään aivan erityisesti siitä, miten hyvä sen hallintapaneeli on. En vain ole nähnyt yhdelläkään toisella palveluntarjoajalla läheskään yhtä selkeää hallintapaneelia. DreamHost myy sekä nimenomaisesti WordPressille tarkoitettuja webhotelleja että yleisluontoisempia webhotelleja.

Käytän itse DreamHostin WordPressille tarkoitettua webhotellia. Sitä ei voi pitää halpana, sillä vuosikustannus voi käsittääkseni olla yli 200 euroa. Sanoisin kuitenkin, että ainakin kaupalliselle sivustolle tuo on hyvin mahdollisesti ihan siedettävä hinta kyseisen webhotellin mahdolliset hyödyt huomioiden. Suomalaisesta näkökulmasta DreamHostin mahdollinen ongelma on se, että siellä ei käsittääkseni voi pitää rekisteröitynä .fi-verkkotunnusta. .com sen sijaan onnistuu hyvin. Mikäli tarvitset webhotellin .fi-WordPress-sivustolle, niin on seuraavassa osiossa sitä varten suositeltuna mielestäni hyvä webhotelli. Mene nyt DreamHostille.

Kokemusteni perusteella paras webhotelli .fi-WordPress-nettisivustolle on Zonerin webhotelli. Se on suomalainen webhotellien tarjoaja. Hyvää Zonerin suhteen on tuntunut olevan esimerkiksi se, miten nopeasti sillä olevat WordPress-sivustot latautuvat. Heikompaa on puolestaan se, että hallintapaneelien suhteen se ei ole maailman selkein. Oma osansa tuohon on sillä, että hallintapaneeleja vaikuttaisi olevan kaksi. Zoner tarjoaa monesti uusille asiakkaille tarjouksia. Varsinkin niiden ansiosta se voi ainakin ensimmäisen vuoden olla varsin hillitysti hinnoiteltu. Uusimishinta saattaa kuitenkin olla melkoisesti kovempi. Mene nyt Zonerille.

Suositeltu vaihtoehto WordPressille

Mielestäni WordPressin lisäksi erityisen hyvä vaihtoehto niin sanotusti perinteisten nettisivujen pyörittämiseen voi olla Squarespace. Kyseinen palvelu voi esimerkiksi olla vielä helpompi käyttää kuin WordPress. Ainakin tätä kirjoittaessani Squarespace tarjoaa uusille asiakkaille 14 päivää ilmaista kokeiluaikaa. Halvin maksutaso maksaa tätä kirjoittaessani kuukausitilauksella 15€+verot/kuukausi ja vuositilauksella 11€+verot/vuosi.

Sivun aiheeseen liittyvää tällä nettisivustolla: