Yöpyminen / majoitus Suomenlinnassa

Yli 250 vuotta vanha Suomenlinna lienee yksi Suomen legendaarisimmista ja ehkä myös upeimmista nähtävyyksistä. Ja siellä käydessä tai vaikka vain sen kuvia katsoessa onkin voinut tulla mieleen, että olisi hauska yöpyä siellä. Mukavaa kyllä Suomenlinnassa majoittuminen onkin mahdollista ja vieläpä halvimmillaan varsin edullista.

Huoneisto/huvila Suomenlinnassa

Mikäli Suomenlinnasta etsii ainulaatuista ja upealta vaikuttavaa majoitusta, niin kannattaa vilkaista, josko Villa Silossa olisi vapaata. Tämä loistavia arvosteluita saanut majoitus on tätä kirjoittaessa varattavissa Airbnb:n kautta. Yllä olevassa kuvassa näkyvä hinta on esimerkki, hinnat voivat vaihdella.

Monesti edullinen hostelli/hotelli Suomenlinnassa

Varsinaista hotellia Suomenlinnasta ei löydy, mutta siellä on ihan kivalta vaikuttava hostelli. Osuvasti nimetystä ”Hostelli Suomenlinnasta” löytyy 39 petipaikkaa ja yhteensä 8 eri majoitushuonetta. Kuvien perusteella kyseinen majoituspaikka näyttää varsin kiinnostavalta ja huoneet miljööseen sopivilta. Katso kuvia ja lisätietoja (BookingCom).

Hostelleille tyypilliseen tapaan, myös Hostelli Suomenlinnassa on jaetut WC:t ja suihkut, mutta oma makuuhuone on sen sijaan mahdollista varata – joskin myös ryhmähuoneita on tarjolla.

Suomenlinnan hostellin hintataso on siinä mielessä varsin kiva, että vaikuttaa siltä, että palveluntarjoajat eivät ole lähteneet rahastamaan sillä, että majoituspaikka sijaitsee niinkin tavallaan eksoottisessa ja mielenkiintoisessa paikassa kuin Suomenlinna on. Käytännössä hinnat menevät niin, että hintavertailun perusteella jopa kesälle voi tästä majoituksesta löytää yöpymispaikan noin 30€/yö hintaan. Tuon tyyppistä hintaa on tarjolla yhteishuoneissa majoittujille, ja yksityishuoneenkin voi jopa kesälle löytää alle 75€/yö hintaan.

Se kannattaa tosin huomata, että ilmeisesti tämän hostellin huoneet ovat viikonloppuisin varsin suosittuja: ainakin itseni oli vaikea löytää hintatarjouksia pe-la ja la-su -majoittumisille. Etsi nyt Hostel Suomenlinnan hintoja (BookingCom).

Kysymyksiä ja vastauksia liittyen Suomenlinnaan

Miten Suomenlinnaan kuljetaan?

Suomenlinnaan pääsee helposti lautalla Helsingin kauppatorilta. Lisäksi kesällä Suomenlinnan ja Kauppatorin välillä liikennöi vesibussi. Kesällä Suomenlinnaan voi tietyin edellytyksin saapua myös omalla veneellä.

Edellä mainittujen tapojen lisäksi Suomenlinnaan voi päästä mantereelta myös huoltotunnelia pitkin, mutta kyseistä tapaa ei ole tarkoitettu arkikulkemiseen.

Voiko Suomenlinnassa vierailla talvella?

Voi. Suomenlinnan ja Kauppatorin välillä liikennöi myös talvella lautta. Talvella Suomenlinnassa käymisen etuina voivat olla esimerkiksi erilainen tunnelma ja väljyys.

Ovatko Suomenlinna ja Viapori sama asia?

Jos puhutaan Suomenlinnasta nimenomaan linnoituksena eikä kaupunginosana, niin ovat. Viapori on entinen Suomenlinnan nimi.

Artikkelin pääkuva: Marjatta Caján. Kolmas kuva: Julius Jansson. Kuvia on leikattu tälle sivulle. Toinen kuva: Airbnb:n sivuilta. Kuvaa on muokattu tätä sivua varten.