Zmarta kokemuksia 2023 – Onko Zmarta huijaus?

Zmarta on ehkä yksin tunnetuimista palveluista, joka voi tehdä lainahakemuksen kilpailutusta netistä. Koska olen itse käyttänyt Zmartaa, niin kerron tällä sivulla hieman Zmarta kokemuksistani. Ihan aluksi kokemukseni liittyen siihen, onko Zmarta mahdollisesti jopa huijaus.

Onko Zmarta huijaus?

Zmarta ei kokemusteni ja tietojeni perusteella ole huijaus, mutta on hyvä tietää ainakin kaksi asiaa liittyen Zmartan lainatarjouksiin. Ensimmäinen on se, että mahdollisesti saadut lainatarjoukset voivat poiketa ainakin jonkin verran siitä millaisen arvion Zmartan lainalaskuri antaa. Itselleni esimerkiksi tarjottiin lainaa, jonka kuukausierä oli 4 euroa korkeampi kuin arvioitu kuukausierä. Tuo ei ehkä sinänsä kuulosta paljolta, mutta vaikkapa kolmen vuoden laina-ajalla tuo tarkoittaa summaa, jolla voisi esimerkiksi ostaa tarjouksesta lentolipun vaikkapa Dubrovnikiin.

Toinen asia, mikä Zmartan lainatarjousten suhteen kannattaa huomata on, että sinulle voidaan tarjota myös sellaista lainaa, jota et hakenut. Itse nimittäin hain lainaa 2 vuoden laina-ajalla, mutta lainaa tarjottiin ainoastaan 3 vuoden laina-ajalla. Tuo voi tuntua hieman turhauttavalta, jos esimerkiksi haluaisi pitää korkokulut mahdollisimman pieninä. Testaa Zmartaa nyt.

Zmarta kokemukset jatkuvat

Zmartan lainahakemus on nopea täyttää. Arvioisin, että itselläni meni sen täyttämiseen alle 3 minuuttia. Lainahakemuksen tekemiseksi ei esimerkiksi tarvitse mitenkään kirjautua. Kun lainahakemuksen on viimeistellyt, niin voi siihen saada lainapäätöksiä heti. Zmarta näyttää kivasti mahdolliset saadut tarjoukset, ne lainapalvelut, jotka eivät jostain syystä tehneet tarjousta ja ne palvelut, jotka eivät edes ottaneet lainahakemusta käsittelyyn. Tuo viimeinen kohta voi Zmartan kertoman perusteella liittyä esimerkiksi tuloihin.

Mahdollisesti saadun lainatarjoukseen suhteen Zmarta näyttää esimerkiksi nimelliskorkoprosentin, todellisen vuosikoron prosentteina ja kuukausierän. Luonnollisesti myös esimerkiksi lainasumma ja laina-aika ovat nähtävissä.

Zmartan käyttäminen on ilmaista etkä joudu ottamaa lainaa vaikka Zmarta sitä ehdottaisikin.

Zmarta laina kokemuksia – tällaista lainaa Zmarta ehdotti

Zmarta löysi itselleni yhden 3 000 euron lainan 3 vuoden laina-ajalla, kun hain samaa summaa, mutta kahden vuoden laina-ajalla. Ilmoitettu todellinen vuosikorko lainalleni oli jonkin verran alle 19%, eli ei valtavan edullinen, mutta esimerkiksi jokusen vuoden takaisiin pikavippeihin verrattuna kuitenkin selkeästi edullisempi korkoprosentin suhteen. Lainani kuukausierän ilmoitettiin olevan 101 euroa. 36*101€ = 3 636€, eli Zmartan antamien tietojen perusteella 3 000€ laina 3 vuoden laina-ajalla olisi tarkoittanut 636 euron korkoja ja muita kuluja. Zmartan löytämä laina oli Bank Norwegianilta.

Zmartan yhteistyökumppaneista ja muita yleistietoja

Lainan kilpailutuspalvelun yhteistyökumppaneilla tarkoitetaan niitä rahoituslaitoksia, joilta kilpailuttajia voi yrittää löytää lainatarjouksia. Zmartan yhteistyökumppanit koostuvat pääasiassa netin kautta kulutusluottoa tarjoavista rahoituslaitoksista. Kyseisiä lainapalveluita ovat Bank Norwegianin lisäksi esimerkiksi Instabank ja Credigo. Zmartan yhteistyökumppanina on myös yksi perinteinen pankki, eli Aktia.

Kuluttajille tarkoitettua lainaa Zmartan avulla voi hakea 1 000 eurosta alkaen ja enintään 60 000 euroa. Halutun lainasumman voi valita 1 000 euron tarkkuudella. Laina-aikaa puolestaan voi hakea vuodesta alkaen ja enintään 15 vuotta. Sen voi valita tasavuosin.

Zmarta ei vaadi vakuuksia tai takaajaa. Myöskään Zmartan yhteistyökumppanit eivät ainakaan normaalisti vaadi niitä.

Zmarta yrityslaina

Zmartan avulla voi yrittää kilpailuttaa myös yrityslainan. Yrityslainaa Zmartan avulla voi hakea 1 000 eurosta alkaen ja jopa yli miljoona euroa. Laina-aikaa yrityslainalle voi hakea vähintään kuukauden ja enintään 4 vuotta. Yrityslainojen suhteen Zmartalla vaikuttaisi olevan yhteistyökumppaneita tätä kirjoittaessani noin 10. Hae yrityslainaa Zmartan kanssa.

Tiivistelmä Zmarta kokemuksista ja tiedoista

Zmarta voi olla helppo ja nopea paikka kilpailuttaa lainahakemus. Valittavissa olevien laina-aikojen ja lainasummien ansiosta se voi soveltua hyvin esimerkiksi yhdistelylainaa varten. Kannattaa kuitenkin varautua siihen, että Zmarta ei välttämättä löydä niin halpaa lainaa kuin voisi olettaa. Koska palvelun käyttäminen on kuitenkin ilmaista, niin voi Zmarta olla hyvä palvelu testattavaksi. Kokeile Zmartaa nyt.