Paras luottokortti matkustamiseen, vertailu – Luottokortti matkalle

Matkaillessa voi luottokortille tulla paljon käyttöä. Ei siis ole merkityksetöntä, mitä luottokorttia käyttää matkustaessa. Tällä sivulla on suositeltuna neljä luottokorttia, jotka voivat mielestäni olla vähintään ihan hyviä vaihtoehtoja matkailijalle. Alkuun on lyhyt vertailu luottokorteista ja sitten on hieman kattavampi esittely niistä.

Paras luottokortti matkustamiseen 2023, vertailu

Sijoitus ja korttiTärkeimmät edutTodellinen vuosikorko, jos ei maksa korottaman maksuajan sisällä
1. Bank Norwegian luottokorttiIlmainen matkavakuutus, jos yli 50% matkan kustannuksista on maksettu kortilla, Norwegian ei veloiteta nostokulua automaatilla tehdyistä nostoista edes ulkomailla, korotonta maksuaikaa jopa 45 päivää, melko hyvin bonuspisteitä Norwegianin lennoista, ei vuosimaksua.20,75%
2. Morrow Bank luottokorttiIlmainen matkavakuutus, jos vähintään 50% matkan kustannuksista on maksettu kortilla, korotonta maksuaikaa jopa 50 päivää, ei vuosimaksua, virtuaalinen.21,87%
3. Finnair Aktia VisaVoit kerryttää pisteitä Finnairin lentoja varten, keskimäärin 30 päivää korotonta maksuaikaa.27,01%
4. SweepBank luottokorttiJopa 60 päivää korotonta maksuaikaa, ei vuosimaksua, erityisen nopea hakea, virtuaalinen.20,75%

Mainitut tiedot perustavat firmojen antamiin tietoihin ja kirjoittajan omiin kokemuksiin. Firmat voivat muuttaa esimerkiksi korttien hinnoittelua ja etuja.

Bank Norwegian – paljon hyviä puolia matkailijalle

Bank Norwegianin luottokortti on mielestäni jopa selkeällä erolla paras luottokortti matkustamiseen. Ensimmäinen tämän kortin hyvä puoli on se, että sitä käyttäessä voi olla mahdollista saada ilmainen matkavakuutus. Toinen hyvä puoli matkailun näkökulmasta on se, että kortilla voi nostaa myös ulkomailla rahaa automaatilta ilman nostokulua. Kolmas on se, että varsinkin korttia Norwegianin lentoihin käyttäessä voi saada melko hyvin bonuspisteitä. Sitten enemmän yleisinä kuin vain matkailuun liittyvinä plussina ovat jopa varsin pitkä koroton maksuaika, se että kortista ei veloiteta vuosimaksua ja se, että kortilla voi olla varsin iso luottoraja. Hae Bank Norwegianin luottokorttia.

Lisätietoa tällä sivustolla Bank Norwegianin luottokortista on varsinkin tällä sivulla.

Morrow – ilmainen matkavakuutus ja korotonta maksuaikaa jopa 50 päivää

Morrown Bankin kortin ehkäpä paras ominaisuus matkailijan näkökulmasta on sen ilmainen matkavakuutus. On tosin ehkä hyvä huomata sen suhteen ainakin kolme asiaa. 1) matkan pitää alkaa Pohjoismaista, 2) matkan voi kestää enintään 45 päivää ja 3) vähintään 50% matkan kustannuksista pitää olla maksettu kortilla. Positiivisena puolena matkavakuutuksessa taas voi olla esimerkiksi se, että voi toimia myös muille matkalle mukana oleville kuin itse kortin omistavalle henkilölle. Joskin tuossakin on tiettyjä rajoituksia.

Morrown kortin toinen vahvuus on se, että sille voi saada jopa 50 päivää korotonta maksuaikaa. Eli, jos uskoo, että luottokorttilaskun pystyy maksamaan pois nopeasti, niin voi Morrown kortti olla erityisen hyvä valinta. Mikäli laskua ei maksa korottomana aikana, niin voi todellinen vuosikorko olla noin 22%. Korottaman maksuajan suhteen on hyvä olla tietoinen siitä, että vaikka Morrow ei sinänsä veloita suoraan käteisnostoista ulkomaille eikä kotimaassa, niin aletaan niistä kuitenkaan veloittamaan korkoa heti. Morrown korttia käyttäessä paras vaihtoehto lieneekin se, että maksaa nimenomaan kortilla eikä nostamalla ensin käteistä ja sitten maksamalla sillä.

Vielä yhtenä Morrown kortin vahvuutena on se, että se on vuosimaksuton. Luottoraja Morrown luottokortilla voi olla jopa 10 000 euroa. Morrown kortin vahvuudet ja heikkoudet huomioiden sanoisin, että se voi olla ainakin monille matkailijoille hyvä valinta luottokortiksi matkailuun.

Finnair Aktia Visa – ihan hyvä, ei enempää

Olisi varmaan luonnollista, että Finnair tarjoaisi parhaan luottokortin matkustamiseen Suomessa. Noin ei kuitenkaan mielestäni ole. Tätä luottokorttia käyttäessä voi kerryttää pisteitä, joita voi käyttää Finnairin lentoja varten, mutta siinä oikeastaan sitten onkin tämän luottokortin ainoa kunnon etu matkailijan näkökulmasta. Esimerkiksi ilmaista matkavakuutusta tätä luottokorttia käyttäessä ei saa ja ulkomailla korttia käyttäessä nostoista veloitetaan nostopalkkio. Korotonta maksuaikaa tätä korttia käyttäessä voi sentään saada ihan kohtuullisesti.

SweepBank – luottokortti kännykkään, vuosimaksuton

SweepBankin mukaan sen luottokortti toimii yli 30 miljoonassa kaupassa. Tuo voi tietysti olla matkailijan kannalta iso plussa. Toisena SweepBankin luottokortin vahvuutena voi pitää sitä, että siitä ei veloiteta kuukausi- eikä vuosimaksuja. Kun tuohon yhdistetään se, että SweepBankin kortilla voi myös saada korotonta maksuaikaa jopa 60 päivää, niin on helppo huomata, että SweepBankin luottokortti voi olla erityisen hyvä valinta heille jotka etsivät halpaa, jopa ilmaista, luottokorttia.

SweepBankin luottokortin erottaa perinteisistä luottokorteista se, että se on puhelimeen ladattava kortti. Tuolla voi olla ainakin pari etua: ensimmäinen on se, että SweepBankin luottokortti voi olla käytössä jopa todella nopeasti. Tuo voi tietysti olla kivaa esimerkiksi silloin, jos tiedossa on hyvältä vaikuttava äkkilähtö, jonka haluaa ostaa heti. Toinen etu on se, että SweepBankin kortti voi olla jopa helpompi ja luontevampi kuin perinteinen luottokortti, onhan puhelin todella iso osa monen arkea. Tällä sivulla mainituista luottokorteista myös Morrown luottokortti on virtuaalinen.

SweepBankin luottokortin luottoraja voi olla enintään 8 000 euroa. Valitettavasti SweepBankin luottokorttia käyttäessä ei, Morrown ja Bank Norwegianin korteista poiketen, ole ainakaan tätä kirjoittaessani mahdollisuutta ilmaiseen matkavakuutukseen. Kokemusteni perusteella SweepBankin luottokorttia on erityisen helppo hakea.

SweepBankin luottokorttia olen tällä sivustolla käsitellyt enemmän erityisesti täällä.